mure
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Küsi Teadjatelt » Küsi Kiivikaselt » mure
- This topic has 16 replies, 7 voices, and was last updated 20 years, 7 months tagasi by
ROtter.
-
AutorPostitused
-
juuni 18, 2005 at 8:29 p.l. #4867
kaxik1
Memberkas enne hommikust trenni on soovitatav süüa miskit? hommikune trenn u. 7-8 paikku.
olen nagu aru saanud, et kui enne trenni mitte miskit süüa siis see pidavat põletama kaloreid rohkem aga kui mitte süüa siis viib pildi eest, et kerge segadus …
ja üldse mitu tundi enne trenni ei tasuks süüa ja mitu tundi peale trenni ei tasuks süüa …?
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuni 18, 2005 at 8:35 p.l. #55915n2k
Memberenne ~poolteist tundi peaks olema söödud…mida hiljem õhtul seda halvem…
juuni 19, 2005 at 6:11 e.l. #55924ROtter
MemberHommikune söömine sõltub mitmest asjaolust – kas sa tahad kehakaalu suurendada,vähendada,kas hommikune trenn on ainuke päevas või mitte,trenni eesmärkidest,intensiivsusest,kestvusest.
Hommikune söök 1-1.5 h enne trenni peaks olema süsivesikuterikas ja rasvavaene. Nt. 1 taldrikutäis kaerahelbepudru,2 kääru leiba keedisega,1 klaas apelsinimahla.
Peale trenni pead taastama võimalikult kiirelt glükogeenivarud.Sobiv on taastada süsivesikuid vedelal kujul spordijookidena.Nii likvideerid ka vedelikukaotuse.Koormusjärgne toit peaks olema kiiresti seeditav ning koosnema kõrge ja keskmise glükeemilise indeksiga toiduainetest nt.pastatooted,keedetud riis,keedukartul.
juuni 19, 2005 at 8:20 e.l. #55934kame
ModeratorHommikune söök 1-1.5 h enne trenni peaks olema süsivesikuterikas ja rasvavaene. Nt. 1 taldrikutäis kaerahelbepudru,2 kääru leiba keedisega,1 klaas apelsinimahla.kas natue valguvaeseks ei jää??
mina jooks mahla asemel jogurtit ja lisaks munavalged!
minu arvamus !
juuni 19, 2005 at 8:26 e.l. #55935ROtter
MemberHommikune söök 1-1.5 h enne trenni peaks olema süsivesikuterikas ja rasvavaene. Nt. 1 taldrikutäis kaerahelbepudru,2 kääru leiba keedisega,1 klaas apelsinimahla.kas natue valguvaeseks ei jää??
mina jooks mahla asemel jogurtit ja lisaks munavalged!
minu arvamus !
Kuna siin küsivad mõnikord nõu ka teiste spordialade harrastajad,nt.iluvõimlejad,siis ma eriti valgule tähelepanu ei pööranud.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuni 19, 2005 at 8:49 e.l. #55936kame
Moderatorarusaadav!
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuni 21, 2005 at 6:12 e.l. #56009Ott Kiivikas
MemberValku peaksid minuarvates saama erinevate spordialade esindajad, sest millest nemad siis oma lihaseid taastavad? Küsimus on koguste vahes kestusaladel on soovituslik 1,5 – 2 gr/kg jõualadel 2 – 3 gr/kg. Hommikune toidukogus sõltub sellest millise treeninguga on tegemist, st. kestus, intensiivsus jne. Vastavalt sellel tuleb end ka energiaga laadida, oluline on teada seda, et põhilise effekti hommikuseks treeninguks annab see toit mida te eelmisel päeval sõite, mitte see mida vahetult manustasite. Põhiline et söödud toidukogus ei segaks treeningut, eriti intensiivse treeningu puhul võib see probleemiks osutuda.
juuni 21, 2005 at 7:10 e.l. #55980ROtter
MemberTaldrikutäis 250 g kaerahelbe putru annab 10 g valku.
juuni 21, 2005 at 8:58 e.l. #56017Ott Kiivikas
MemberKui ma ainult teraviljasaadustest loodaks oma vajalikud valgud kätte saada,siis läheksin vist lihtsalt paksuks ja sealne aminohappeline koostis ei ole ka võrreldes liha või piimasaadustega võrreldav, kuid eks igal ole oma arvamus asjast ja minu nägemus kogemuste põhjal erineb natuke eelpool ütlejatest, hea kui kuuleb erinevaid versioone.
juuni 21, 2005 at 9:27 e.l. #56019ROtter
MemberKui ma ainult teraviljasaadustest loodaks oma vajalikud valgud kätte saada,siis läheksin vist lihtsalt paksuks ja sealne aminohappeline koostis ei ole ka võrreldes liha või piimasaadustega võrreldav, kuid eks igal ole oma arvamus asjast ja minu nägemus kogemuste põhjal erineb natuke eelpool ütlejatest, hea kui kuuleb erinevaid versioone.Kui jutt käib minust,siis ma ei ole kusagil maininud,et valgu koguse peab kätte saama taimsest toidust.
Valkudest peavad vähemalt 55 % olema loomse päritoluga.Peace.
juuni 22, 2005 at 5:28 e.l. #56040ROtter
MemberPealegi ühe toidukorra ajal soovitatakse süüa ühte tüüpi valku.
juuni 22, 2005 at 9:11 e.l. #56057renku
MemberHommikune söök 1-1.5 h enne trenni peaks olema süsivesikuterikas ja rasvavaene. Nt. 1 taldrikutäis kaerahelbepudru,2 kääru leiba keedisega,1 klaas apelsinimahla.
VALKU PEAB SAAMA IGA TOIDUKORRA AJAL. SEEGA TULEB HOMMIKUKS KA LISADA VALKU NII, ET SEDA OLEKS KOKKU SEAL 30-40 GRAMMI OLENEVALT SINU KEHAKAALUST. Pudrust ei saa seda kogust iialgi!!!
juuni 22, 2005 at 3:00 p.l. #56063leopold
MemberMis mõte on 40grammil, kui räägitakse et üle 30g valgu nagunii organism korraga ei omista…
Ja kui ma peaksin 2-3g/kg kohta valku tarbima (see teeb ca300-400g) mis ajavahemikus oleks siis vajalik see 400 grammi ?
juuni 22, 2005 at 4:00 p.l. #56064Makaveli
MemberMis mõte on 40grammil, kui räägitakse et üle 30g valgu nagunii organism korraga ei omista…Ja kui ma peaksin 2-3g/kg kohta valku tarbima (see teeb ca300-400g) mis ajavahemikus oleks siis vajalik see 400 grammi ?
Selle 30g teemal per söögikord oli pikk ja selgitav jutt siin , lühidalt kokku võttes on organismid erinevad ja see 30g teooria ei pea kõigi puhul paika.
juuni 23, 2005 at 5:43 e.l. #56070leopold
MemberSelge siis, aga kaua organism vajab et seda 40grammi omistada?
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.