Skip to main content

Pikalt ja laialt

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Autor
    Postitused
    Anonüümne
    Guest

Hetkeseisund: vanus 19, pikkus 190cm, kaal 91kg, kehaehitus üsna lodev, südametöö pole kiita. ehk et siis pulss hüppab väiksema koormuse korral kohe üles.

Eesmärk: kehaehituselt trimmi. rasva asemel lihased. kaal võib sinnakanti jääda. ilmselt natuke alla 90 on ideaalne. ajaliselt pole paika pannud. ükskõik kaua võtab, aga selge see, et mida kiiremini seda parem. :???:”>

Takistused ja raskused, miks eesmärk ei taha nii kergelt alistuda: 1) toitumine. olen kindel, et toitun valesti ja ei saa õigeid asju parajalt kätte. söön hommikul tatra või herkulapudru või müslit. lõuna ja õhtu ajal ajan sisse keedetud või praetud kartulit/makarone/omletti. selle kõrvale ohtralt värske kurgi ja tomati salatit ja kodujuustu. Joogiks piima, hommikul kohvi. peale hammustamiseks veel täisterarukkileiba (a la rukkipala, teratimmu etc.). ooteks on tavaliselt mõni kohuke või ka juustuvõileib. et mis valesti, seda näete isegi. ei söö liha ega kala nimelt. ei saa süüa, mitte ei taha. ajab iiveldama. no lastevorsti ja miniviinereid tarbin aga see pole õige liha. Loomset saan juustust, piimast, kohupiimast, munast. Aga sellest jääb ilmselt väheseks. Kus oleks lahendus? kas oleks õige sel puhul toidulisandeid sisse ajada? ja milliseid?

2) raha. siin võivad paljud vastu vaielda et kuidas takistab raha heas vormis olemist, aga selle all mõtlen, seda et ei saa paremate tingimustega jõusaale ja personaaltreenereid lubada. See ei ole tegelikult takistus ega raskus, aga lisasin selle punkti ennetamaks vastuseid ja soovitusi sisuga: mine jõusaali aastaliikmeks ja vali korralik personaaltreener(, mis oleks tegelt ka kõige õigem soovitus ja lahendus, kuid minu puhul jääb see ära).

Nüüd siis lugu räägitud. neid, keda kotib, võivad oma tarkusi jagada. olen tänulik. ootan vastuseid küsimustele Mida olen senini valesti teinud? Mida peaks veel tegema? soovitused toitumise osas ja ka muud asjakohased soovitused igati teretulnud.

kame
    Moderator

söö õhtul väiksema kalorsusega toite sest ööseks jäävad muidu kulutamata kalord mis muutuvad rasvaks! siin on olemas kalori arvuti amazoni portaalis ja vaata ka eelnevaid toitumise teemasid foorumist sest see info on nii laialdane et võiksin veel väga kaua kirjutada siin! :???:”>

edu igatahes eesmärkide saavutamisel!

Mers
    Member

Kiidan sind, et alustasid, kuid soovitaksin sulle natuke rahulikumalt asjale läheneda, st et ära nii kohe suure pauguga treeni, eriti, kui süda veel nõrk! Alusta vähema treeninguga ja lisa koormust juurde.

Tee praegu trenni umbes 2-3 nädalas.

Ürita liha asendada sojatoodetega (sojauba nt.)

Aga kõigepealt pane toitumine paikka!

Isegi siit foormust saaksid endale toitumiskava, väikse raha eest.

Soovin sulle edu ja jaksu!

kasutajajaa
    Member

Tee jah algul nats vähem trenni, muidu kasu asemel kahju kui end liialt kohe piinama hakkad. Kui kohukeste söömise all pead silmas neid väikseid magusaid junne, siis soovitaksin pigem osta lahjat kohupiima(erinevate tootjate lahjadel kohupiimadel võib ka kordades kalorite vahe olla, niiet seda tasuks jälgida ja poes võrrelda) ja siis seda millegagi segada. Ise segan jogurtiga. Neis väikestes kohukestes on hirmsat moodi kaloreid, seega ise kokku segades saaksid sama kaloraa?i juures rohkem kõhtu ja loomulikult ka rohkem kasulike aineid.

Edu!

Clarkie
    Member

Otsing on meie sõber !

Igal juhul tasuks läbi lugeda see artikkel mis räägib toitumise põhitõdedest. Ja kindlasti tasuks ka lugeda seda artiklit. Ilmselt tekib sul veel küsimusi, esmalt kasuta otsingut.. nii amazoni avalehe, kui foorumi oma.

puppeteer
    Member

kame soovitus õhtul väiksema kalorsusega toite süüa vana tõde. eks ma püüa sellest kinni pidada. mersi ja kasutajajaa soovitus vähem trenni teha alguses võtab nõutuks. kui vähem veel trenni teha saab kui ma praegu teen? 5-6 korda päevas 1.5h kõndi/sörki ületamata pulsi sagedust 171. jõusaali trenni hetkel ei tee. on seda palju? mis oleks paras? kas 3 korda nädalas 1h kõndimist pulsisagedusel kuskil 120 on trenni eest? see ei võta higisekski ju. sojatoodetega hakkan õigepea tutvust tegema.

clarkiele niipalju, et iga küsimus siin foorumis nõuab vahest natukene ka isiklikku lähenemist ning alati ei pruugi sõber otsingust leida vastust enda küsimusele. aga need artiklid, mis sa näitasid, need olid üpriski asjakohased. lihase kasvatamise jutt ei lähe ainult minu eesmärgiga väga kokku vist, aga panin ka selle kõrva taha. ja pealegi on alati nii, et kui olen kõik targad artiklid läbi lugenud, siis ihkab hing ikka seda igaks-juhuks kinnitust spetsialistidelt, et kas teen õigesti või mis on valesti.

kuidas selle kalori arvutamisega õigupoolest on. kas te kõik kaalute kõik toidud kaalul enne söömist üle? või silmajärgi umbkaudu hindate. sesmõttes, et tükk tegu ju selline mõõtmine ja kaalumine. aga toidust ikkagi. kui muna, kohupiima, juustu, sojaubadega oma valgugrammid kätte saan, siis kas seda on piisavalt, või jääb siiski vajaka ja liha ja kala on asendamatu? millised oleks veel alternatiivid.

tänan kõigi vastuste eest.

Clarkie
    Member

5-6 on algajale palju aga minu arvates 4 x nädalas aeroobset treeningut on täesti normaalne. Kui eesmaärk on rasva põletada, võiks pulsisagedus jääda vahemikku 120-140 (see on noorematel inimestel) mitte alla, ega üles. Tegelikult on see vahemik igal inimesel veel individuaalne ning seda saab määrata nt spordiarsti juures. Kui eesmärk pole lihast kasvatada, siis jah saad oma valguvajaduse kätte küll. Ning jah, mina nt kaalun küll ära toidu enne valmistamist. Kanafilee, juurviljad, helbed jne võtab aega max paar minutit, see ei ole midagi rasket.

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.