Toiduainete massi ja mahu vahekord!
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Küsi Teadjatelt » Küsi Kiivikaselt » Toiduainete massi ja mahu vahekord!
- This topic has 7 replies, 5 voices, and was last updated 20 years, 10 months tagasi by
Makaveli.
-
AutorPostitused
-
märts 23, 2005 at 8:53 e.l. #4274
Janar Rückenberg
MemberTere Ott, küsimus järgmine – kuidas ma saaksin teada kui palju ma midagi söön – pean silmas seda, et amazonis on küll kalorimeeter, aga pean sinna sisestama ka toidu koguse, ok see on kõik selge!
Kaerahelbepuder! Kui ma söön hommikul kaerahelbe putru ja ma tahan süüa 100 – 120 grammi (valmis putru), siis kuidas seda täpselt arvutada (kaal oleks muidugi kõige parem) aga kaalu mul pole! Tean, et toiduainete mahud ja massid korrelatsioonis ja netist leidsingi tabeli kus paljudel toiduainetel see seos olemas, AGA tulles tagasi kaerahelveste juurde, siis on öeldud, et ca. 300 ml = ca. 100 – 120 grammiga, pole aga öeldud et kas tegu on keedmata kogusega või on ta juba valmis puder, ma muidugi eeldan ja lähtun loogikast et kui pole öeldud siis tegu on ju ikka keetmata kuivaine massiga, aga kuidas saaksin arvutada, kui palju kaerahelbeputru nüüd sellest 100 – 120 grammist kuivainest saan???
On ju üsna selge, et kui puder on valmis keedetud, siis 300 ml valmis putru ei võrdu enam 100 – 120 grammiga!!!???
Jutt oli pikk, aga loodan, et said mõttest aru!
Ettetänades, Oskar!
märts 23, 2005 at 9:03 e.l. #50813Rainer B
Membersoovitan sul ühte_osta kaal!!
ei ole mõttet jama hakata arvutama kui palju millegi mass ja kaal on. Mehaaniline kaal on väga norm ja maksab 90-100 eek
Rainer
märts 23, 2005 at 9:32 e.l. #50816M.M.
MemberKui sul natuke IQ töötaks siis saab ilma kaaluta ka seda teada. Kui sul on kaerahelbe pakk nt 600 grammi, siis jagad selle kuueks ja saad oma 100 grammi koguse kätte ning edasi kallad selle näiteks tassi, siis saad teada kuhumaani tassis on 100 grammi helbeid, mida saad edaspidi võtta teadmiseks. Valmis pudru kaalu saad teada kui lisad nt 100 grammi helvestele nt. 400 ml vett juurde, mis teeb kokku 100 grammi valmispudru kaaluks 500 grammi, ok natuke aurab ka ära. Kuid alati arvestatakse toitaineid kuivkaaluga, selle järgi saad teada õige kaloraazi, mitte keedetud kujul, kuna pudru paksus võib olla ju erinev.
märts 23, 2005 at 10:11 e.l. #50821Janar Rückenberg
MemberTere Ott, küsimus järgmine – kuidas ma saaksin teada kui palju ma midagi söön – pean silmas seda, et amazonis on küll kalorimeeter, aga pean sinna sisestama ka toidu koguse, ok see on kõik selge!Kaerahelbepuder! Kui ma söön hommikul kaerahelbe putru ja ma tahan süüa 100 – 120 grammi (valmis putru), siis kuidas seda täpselt arvutada (kaal oleks muidugi kõige parem) aga kaalu mul pole! Tean, et toiduainete mahud ja massid korrelatsioonis ja netist leidsingi tabeli kus paljudel toiduainetel see seos olemas, AGA tulles tagasi kaerahelveste juurde, siis on öeldud, et ca. 300 ml = ca. 100 – 120 grammiga, pole aga öeldud et kas tegu on keedmata kogusega või on ta juba valmis puder, ma muidugi eeldan ja lähtun loogikast et kui pole öeldud siis tegu on ju ikka keetmata kuivaine massiga, aga kuidas saaksin arvutada, kui palju kaerahelbeputru nüüd sellest 100 – 120 grammist kuivainest saan???
On ju üsna selge, et kui puder on valmis keedetud, siis 300 ml valmis putru ei võrdu enam 100 – 120 grammiga!!!???
Jutt oli pikk, aga loodan, et said mõttest aru!
Ettetänades, Oskar!
No sorry, mis see IQ siia puutub, ütle kohe otse ära, et kui 100 grammile lisada 400 ml vett, või noh 100 grammi kuivainet valmistada 400 ml veega on tulemuseks ca. 100 grammi valmis putru!
Tänud sulle M.M sellegipoolest!
märts 23, 2005 at 12:09 p.l. #50830M.M.
MemberEi ole ju 100 : ), vaid on 500 grammi valmis pudru.
märts 23, 2005 at 12:28 p.l. #50833Janar Rückenberg
MemberNu nüüd jah selge pilt, 100grammi kuivainet = ca. 300ml(kaerahelbed)+400ml = 500 grammi valmis putru ja sellest siis viiendik, ok!
märts 23, 2005 at 4:29 p.l. #50859Axer
Membervõi noh 100 grammi kuivainet valmistada 400 ml veega on tulemuseks ca. 100 grammi valmis putru!Ega see IQ siia jah ei puutu
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 23, 2005 at 4:57 p.l. #50860Makaveli
MemberTegelikult on kõik mis vaja ju paki peal kirjas!? Vähemalt nordicu omal oli minuarust.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.