Kreatiin/proteiin pluss fatburning/shaping???
Avaleht » Forums » Treening » Naised ja treening » Kreatiin/proteiin pluss fatburning/shaping???
- This topic has 32 replies, 15 voices, and was last updated 21 years tagasi by
fitnesswoman.
-
AutorPostitused
-
jaanuar 13, 2005 at 8:36 p.l. #3589
fitnesswoman
MemberTere kõigile
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Olen terve lapsepõlve trenni teinud ja ideaalvormis olnud, nüüd peale teist last aga on mul ikkagi see 10 kilo üle (170/70), mida kuidagi maha ei saa. Kaalu jälgin, söön ca 1200 kcal päevas vajaliku 2400 asemel. Kavatsen trenni minna aga ei tea, mis oleks tõhusam, kas fat burning või mingi muu (aerooblemine mulle ei istu!)? p.s. hetkel teen kodus iga päev 30 kõhulihast ja 10 kätekõverdust ja 30 seina vastu rinnalihast
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Teiseks: plaanin osta mingi toidulisandit aga ei tea kas L-Kreatiin või proteiin??? Teadjad/targad palun soovitage! Proteiini kohta luges mulle USAs ülikoolis spets loengu võtnud sõbrants moraali, et pidi jube saast olema – ajab nässu nii neerud, maksa kui mao ja ka hambad pluss vastik hingeõhk, mida iial ravida enam ei saa
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Kas see on tõsi? Kreatiini kohta aga ei öelnud midagi paha. Nüüd ei oska seisukohta võtta. Kõik vastused/nõuanded igati teretulnud
jaanuar 13, 2005 at 8:56 p.l. #45174kobras
MemberEinoh protekas kyll midagi halba ei tee. See on ju valk. Sinu negatiivsed näited proteka kohta on veic liialdatud arvan mina.
jaanuar 13, 2005 at 8:57 p.l. #45175Oleg109
Memberirww..siiamaani pole see proteiin minu teada kedagi veel hauda viinud!Aga oleneb mis on sinu eesmärk!Kreatiin annab nii jõudu kui ka vastupidavust ja mõned isegi massi.!Aga proteiin on toidulisand millega võib asendata näiteks 1 oma toidukorrast.Et ei tea milleks nyyd neid aineid kui ma aru saanud olen et sa tahad vist kaalust alla võtta ju!?Aga väikeste raskustega kangi tõsta ei ole ju nüüd aeroobne trenn..äkki algul niisam ja hiljem juba midagi muud..
on ju ka rasvapõletajaid äkki sii midagi nendest!?
jaanuar 13, 2005 at 9:19 p.l. #45177ero
MemberTere!
Vastuseks sinu küsimustele proteiini kohta: toit koosneb valdavalt kolmest toitainest: rasvadest, süsivesikutest ja valkudes ( valk=proteiin) Kõik inimesed söövad päevas vähemal või suuremal määral valku. Valku on palju linnulihas, kalas ja erinevates piimatoodetes. Kui sa sööd neid eelnevalt nimetatud toite siis ei lagune sul ju hambad ära ( kui sa ikka neid pesed ) tyhjakohapealt ei teki sulle ka halba hingeõhku ( kui sa kannad hoolt oma suuhygieeni eest ) j aneerudele võib hakata asi alles siis kui sa hakkad sööma meeletutes kogustes valku. Tehes päevas üks-kaks valgukotkteili, et kiirendada/soodustada ainevahetust ei juhtu sinuga kindlasti mitte midagi halba.
L-kreatiin asemel usun, et pidasid silmas ikka L-garnitiini. Lgarnitiin soodustab rasvkudede kadu aga seda ainult koos korraliku treeningu ning toitumisega. Puhtalt ei aita ükski rasvapõletaja – ikka ainult koos töö ja rutiiniga.
Sa oled oma päevast kalorite hulka kohe päris tugevalt vähendanud – nii ei ole päris õige. Süsteem käib ikka etappidena, et organism harjusk uue situatsiooniga ( töötama defitsiidis, kus kulutad rohkem kui sööd ) Kui sa kohe järsult alandad kalorite hulka 40% siis organism ei saa aru mis toimub – tekib shokk ja iga toit ( isegi see vähene ) mis sa sööd kohe automaatselt salvestatakse, et üle elada nn mõõnaperioodid ( kus sa ei anna organismile toitu, et see ümbertöödelda energiaks. Sööma peab tihemini j aväiksemad korrad. Kalorite hulka vähendatakse vähe haaval mitte järsult pool maha tõmmata.
Selline kodus treenin ei anna erilisi tulemusi. Mõtekas on koostada korralik treeningkava mille järgi on tulemused kindlat tulema.
Edu selle raske teekonna alguses.
jaanuar 13, 2005 at 9:23 p.l. #45178fitnesswoman
MemberKas mitte L-Kreatiin pole rasvapõletaja? Minu põhiprobleem seisnebki selles, et millist kombinatsiooni valida, et oma “päästerõngas” kõhu ümbert ära saada ja ka see, et valitseb jube nälg, eriti õhtuti/öösiti, nüüd kui kaloreid loen ja peale kuut ei söö
jaanuar 13, 2005 at 9:31 p.l. #45179fitnesswoman
MemberL-kreatiin asemel usun, et pidasid silmas ikka L-garnitiini.Kui sa kohe järsult alandad kalorite hulka 40% siis organism ei saa aru mis toimub – tekib shokk ja iga toit ( isegi see vähene ) mis sa sööd kohe automaatselt salvestatakse, et üle elada nn mõõnaperioodid
justnimelt – vabandust – pidasin silmas L-karnitiini!!!
vot sellepärast ma pole juba nädal aega kaalust alla võtnud:(
Aga tänud põhjaliku vastuse eest, olen nüüd palju targem juba….
jaanuar 14, 2005 at 12:14 p.l. #45212clumsy
MemberAga kui võrrelda L-karnitiini ja CLA-d, kumba tasuks võtta? Trenniks on jõusaal + spinning ja soov kaalu alandada.
jaanuar 14, 2005 at 1:06 p.l. #45220Annika Pärtel
MemberProtekat pole mõtet osta-rasket jõutrenni ju tegema ei hakka ja kaalust alla sellega ei saa. Sama L-karnitiniga–enne peab toitumine korras olema+piisava kogus aeroobset tegema, siis oleks karnitinist ehk võibolla abi.
Pigem ongi vaja tega palju aeroobset+natuke jõusaali lisaks, et aitaks rasvu põletada (mida rohkem lihast, seda kiiremini ka rasvkude hävib, samuti ei tule nii ruttu tagasi, kui mingi aeg rohkem süüa). Söödavast kalorihulgast on muidugi oluline teada, palju sellest on valku, palju sv ja palju rasvu. Nii et katsu kokku arvutada ja viga võibki selles peituda et kas siis sv või rasvu liiga palju ja veed ei lase kaalul langeda.
Jõusaalis kasuta kergeid raskusi ja tee üsna intensiivselt lühikeste pausidega. Parim kombinn: enne tunnike jõusaali (otsi tööriistadest endale algaja kava), peale seda 30-60min aeroobset otsa (jõusaalist ikka leiad kas veloergomeetri, sõudeergomeetri, jooksuraja vmt. Jooksurajal piisab muide kiirest kõnnist, efekt jooksuga sama, aga koormab põlvi vähem) Niimoodi sisuliselt 2 trenni järjest võiks teha u 3 korda nädalas, siis on ka tulemusi näha. Kuni paar korda nädalas võiksid lisaks teha ainult pika aeroobse, aga kui esialgu ei jõua, siis lisa need hiljem, kui jaksu rohkem.
Kasulik oleks teha erinevaid aeroobseid- fatburn-aeroobika, fatburn-spinning jne, siis ei tule tüdimus peale ja keha ei harju ühe alaga liiga ära.
jaanuar 14, 2005 at 1:09 p.l. #45221Annika Pärtel
Memberclumsy,
tõsised tegijad eelistavad kuuldavasti L-Karnitini vedelal kujul so ampulle vmt. Suht kallis lõbu igatahes. Endale pole muretsenud, kuna ei ole võistlustel osaleja, pealegi aeroobse trenni, kõva saalitrenni ja toitumise järgimisega saab asja niisamagi joonde.
jaanuar 14, 2005 at 1:09 p.l. #45222amilo
Membernüüd kui kaloreid loen ja peale kuut ei sööSee, et sa peale kuut ei söö on täiesti vale! Vaata asi nimelt selles, et niimoodi
jääb öhtusöögi ja hommikusöögi vahele liiga suur paus. Nagu juba siin eelnevalt mainitud jääb keha siis säästureziimile ja talletab endale varusid. Viimane kergem söök (näiteks mõni värske salat) võiks jääda 8-9 vahele! Sööma peab dieedi ajal tihti ja väikeste kogustena, seda just sellepärast, et siis organism tunnetab kogu aeg et toitu tuleb ja pole vaja midagi tallele panna. Õigesti koostatud dieediga ei kaasne tühja kõhu tunne!!!!
jaanuar 14, 2005 at 1:18 p.l. #45225Annika Pärtel
MemberSee “peale kuut ei söö” on küll vananenud arusaam! Loomulikult võib süüa ja peale trenni peabki. Mis arengust me siis räägime, kui lihased on näljas?!
Enda kogemustest: väike puuvili peale trenni+ kohu jõudes rasvata kohupiim 250gr+roheline tee on aidanud mu lihastel palju ilusamaks ja väljapaistvamateks muutuda, samuti on trennist taastumine kiirem.
Valku võib õhtul vabalt süüa, sv-ga peab ettevaatlik olema. Ise miksin kodujuustusid erinevate lisanditega, teen sellest salateid köögiviljadega, valmistan kodujuustu-ahjuvormi vmt. Kohupiima sisse võib lisada aga veidike püreestatud maasikaid+kindlasti munavalgeid paar-kolm tükki (kollane viska ära-rasv!!)
Kui kõht väga tühi, teen endale kõigepealt suure rohelise tee sutsu piima ja meega, ja siis alles söön midagi.
Otsi lisaks artiklite alt Marek Morozovi retsepte, seal ka üht-teist kasulikku ja maitsvat. Otil on ka kaks artiklit selle kohta, kuidas midagi valmistada.
jaanuar 14, 2005 at 2:19 p.l. #45240kame
Moderatorsee proteiini teema ikka eriti lamp ju!
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> sest igalpool tavatoidus on ka valk! ja puhas valk on ju ! saan aru kui jood kohvi ja teed samal ajal suitsu et su hammastega midagi juhtub! aga mitte kui jood proteiini shke ära!
jaanuar 14, 2005 at 2:22 p.l. #45241Crash
MemberSellega jah ikka suht puusse pandud.
jaanuar 14, 2005 at 3:08 p.l. #45243fitnesswoman
Membertänud arvajatele

aga kui ma trenni asemel iga päev ntx 2.a. last kärus ees lükkan kiirkõnnis ja 5 km järjest? see ju ka mingit sorti treening ning kaloripõletus!!! seda teen iga päev kui ilm vähegi võimaldab. ma ei usu et kui ma nii palju end liigutangi päevas pluss need kõhulihased, kätekõverdused ja ülesöömise vältimine (mida varem tegin just õhtuti ja ei saanud enne uinudagi kui kõht oli toitu täis õgitud – sellest ka ülekaal tekkis!), ma energiat ei kuluta ning see vähene toit “salvestub” nagu mainiti mitmeid kordi.
tglt sooviksin võtta lisaks mingit treeningut, aeroobikat ei tahaks, tahaks shapingut või fat burningut+ jõusaali siis ka juurde. tahtsingi soovitusi, milline on parem kombinatsioon, kuidas oma kilod alla saan ja kas üldse vajan mingit lisaainet???
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>p.s. Kas keegi oskab öelda, kus spordiklubides hoitakse paketi hinna sees samal ajal last, kui ma treenin?
tänud ette
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 14, 2005 at 3:11 p.l. #45244fitnesswoman
MemberLisan veel, et see kalorilugemine ja vähendamine on tegelikult vilja kandnud – täna sai nädal täis ja 2 kilo on kadunud. Täpselt nagu kaalujälgijatel. Rohkem nädalas polevatki hea.
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.