Skip to main content

kas on oodata tulemusi

Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » kas on oodata tulemusi

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
  • Autor
    Postitused
    jõmm24
    Member

Tere! Küsimus järgmine: kas minu toitumine ja treening annavad soovitud tulemusi? Sooviks on põletada rasva ja kasvatada lihasmassi. Treenin 5x mädalas Kiivikase kava järgi. Iga päev hommikuti 30 min veloergomeetril. Söön hommikuti süsivesikuterikast toitu, lõuna ajal valgurikast ja rasvavaest, sama ka õhtul. Enne lõunat ja peale trenni valgushake. Olen182 cm pikk ja kaalun hetkel 105 kg. milline oleks minu jaoks ideaalkaal? Ei sooviks samas kaalu lihaste arvelt kaotada. Jutt tuli küll pikk ja segane, kuid ootaks siiski asjalikke nõuandeid

Sphinx
    Member

ideaalkaal on tavaliselt pikkus miinus 100. see ei pea siiski paika alati. lihaste arvelt on natuke raskem kaalust alla võtta. pigem läheb rasvapõletusega rasva. oled muidu kaua selle kava järgi teinud või alles alustasid? mõjuma peaks ikka.

Mossemeez
    Member

Räägitakse ka,et ideaal kaal võrdub pikkus miinus 110.Kuid mina kaldun ise arvama,et see peax olema ikka miinus 100.

Miin
    Member

M.M.
    Member

Oleneb mida võtta ideaalkaaluna. Kui sa soovid saada täitsa “kuivaks” nagu mehed enne võistlusi on, siis üle 70 kg sa ei kaaluks. Tavamõistes normaalkaal oleks ehk jah 80 kg kanti. Et lihast võimalikult palju alles jääks ei tohiks kaalukaotus 1 kuus olla suurem kui 3 kilo, ehk 100 grammi päevas. Kui läheb üle selle on suure tõenäosusega tegemist kaalukaotusega lihaste arvelt. 100 grammi rasva = 930 kcal, ehk umbes 1,5 tundi aeroobset tööd mõõdukas tempos

Anonüümne
    Guest

Üle tunni aeroobset on mõtetu teha, kuna seljuhul keha hakkab hoopis rasvkoe asemel lihaskude lammutama(seepärast annavad pikamaajooksjad keenialase möödu välja aga olles ise ikkagi pehmed(rasv peal)).

Fysio
    Member

Ei hakka ta midagi lammutama, see oli lihtsalt näide kui raskelt see rasv kaob. Rasva on mahult 2-3 korda rohkem

jõmm24
    Member

Aitäh abi eest, aga täpsustuseks ütlen,et olen raua tõstmisega tegelend juba umbes 6 aastat. Nüüd tuli mul pool u. 5 kuud pausi ja ka kilod lisandusid robinal. 70 kilose ideaalkaaluga ei saa ma kuidagi nõus olla, sest niipalju kaalusin ma siis , kui treenimist alustasin. Ja siis olin ma tõeline kondikubu! Huvitaks ikka see, et oleks ka massi ka.

kame
    Moderator

Fysiole – tegelikult on tõepõhi all et kui teha pikk aeroobne treening , siis kui süsivesikud kehast otsa lõpevad ja rasva varusid enam keha ei kasuta(sest rasva lagundamine on kehale keerukas) siis hakkab keha kasutama lihastes olevat proteiini ja seega võtab energiat lihast vähendades!

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.