valusad jalad ja alaselg
Avaleht » Forums » Treening » Jõusaal » Kulturism & Fitness » valusad jalad ja alaselg
- This topic has 11 replies, 7 voices, and was last updated 21 years, 1 month tagasi by
andkemulle.
-
AutorPostitused
-
detsember 20, 2004 at 8:39 p.l. #3394
andkemulle
MemberTere!
Mul on selline probleem, et alaselg on ilgelt valus, on valus mitte ainult trenni tehes, vaid kogu aeg, kaua pysti seista ei saa, istuda on valus jne, kuid trenni tahan teha.
Kui trenni tegin (viimased poolteist kuud vahele j22nud haiguse t6ttu) siis tegin natuke harjutusi ka alaselja jaoks (v2iksemate raskustega) olen ostnud ka vöö, mis v2ga h2sti aitab kuid valus on ikkagi. Jalgu pole ma yldse treeninud sest v2iksena oli mingisugune p6lvede haigus ja jalad suhteliselt n6rgad (p6lveliigesed just, kylma ei kannata jne). Kuigi v2iksemate raskustega olen teind j6ut6mmet kaa. Alaseljale olen teinud good-morningut. Ise olen 19 aastane ja j6usaaliga ikka vast paar-kolm aastat tegelenud (p6hiliselt kodus, mitte masinate peal, kangi, pingi hantlitega).
Kysimused siis:
Kas ma peaks ikkagi treenima ka jalgu, st. kas see v6ib teha asja paremaks kui ma vaikselt jalgu treenin, v6i teeb see asja hullemaks.
Mida peaksin ette v6tma seljaga? Selga oleks vaja treenida vastukaaluks k6hulihastele, kui ainult k6hulihaseid treenida siis l2heb asi ka imelikuks.
Yldiselt on mul randmed ka haiged… vist mingi liigesep6letik v6i midagi.. arsti juures kunagi k2isin, soovitati deep reliefi peale panna jne.
Mida peaksin silmas pidama kui selja ja jalgade trenn siiski soovitav oleks?
Need vaevused on mul koguaeg olnud(mitu aastat) ja ma olen neid lihtsalt ignoreerinud (niipalju kui v6imalik) ja treeninud p6hiliselt ylakeha, aga kuna preagu on j22nud v2ike vahe sisse siis oleks justkui uus algus ja m6tlesin kas oleks m6ttekas hakata ka neid piirkondi korralikult treenima.
See on k6ik… eks kes vastata tahab leiab ka h2sti otsides siit kysimused yles.
Ait2h.
detsember 20, 2004 at 8:53 p.l. #43418Scorpius
MemberMina soovitaksin uuesti śul spordiarsti juurde minna, sest kui sul on niipalju hädasi siis peaksid sa ennem arstiga konsulteerima ja siis vaatad mis edasi saab.
detsember 20, 2004 at 9:11 p.l. #43421kame
Moderatormul oli ka 3 a tagasi valu pidevalt alaseljas! arstid isegi ei saanud aidata sest seljalihaste ülepinge tõttu olid paar seljalüli väljaspool selgroogu! siis käisin kiropraktikus ja kuigi läks 350 eek-i 10 min siis siiani ei valuta! nende tavaliste massa?ide vahet võibki jooksma jääda! aga eks ikka ise otsustad mis ja kuidas! kõigepealt pead vea teada saama ja siis saab sind ka asjatundja aidata!
detsember 20, 2004 at 9:22 p.l. #43423andkemulle
Memberait2h, abi ikka… massööri on mul jah soovitatud minna, eks ma pean vist jah arsti juurest ka l2bi k2ima. Igatahes vastuseid veel oodatud, kui kellegil veel midagi tarka 8elda.
mis see kiropraktik t2psemalt on?
detsember 21, 2004 at 8:17 e.l. #43426Annika Pärtel
MemberMulle on ka öeldud, et mu põlved koormust ei kannata. Ongi mitmeid kordi põletiku sisse visanud, kui olen üle pingutanud. Samas, kui hakkasin korralikult saalis käima ja reie nelipealihast treenima (+seespidiselt glükosamiini tabletid kuuridena), on põlved ikka suht ok.
Asi selles, et kui nelipealihas tugev, siis toetab põlveliigest tublisti ja siis ka probleeme vähem. Enne tegutsema hakkamist aga siiski mine käi spordiarsti juures (perearsti ei soovita, need ei saa arvu, et mõni tahab ikka trenni ka teha ja keelavad kohe pikemalt mõtlemata spordi ära), äkki saad veel mingit head nõu.
Ja kui käinud oled, äkki teed väikest tagasisidet ka, saame ka meie targemaks:)
detsember 21, 2004 at 8:27 e.l. #43428Annika Pärtel
MemberHeh, ma käisin ka kaks nädalat tagasi perearstil, põlves ja küünarnükis põletik, mis ei lasknud vahel ööselgi magada. Kirjutas mingit ilgelt kanget valuvaigistit ja oligi kogu moos (1 tbl vist võtsin, aga rohkem organismi rikkuma ei hakanud). Saatis ortopeedile (!!!-mitte isegi traumatoloogile, sest tõenäoliselt on see ju jõusaali trauma, ülekoormus vms) ja selle aja sain jaanuari lõppu. Krt, praeguseks põlv enam ei valutagi, küünarnukk tuikab vahest peale ülakeha tegemist.
Mingeid soovitusi arst isegi ei andnud, ostsin omal algatusel ka Deep Reliefi (põlvel vist aita, aga küünarnukil seni mitte) ja trennis seon haige liigese tublisti elastikuga kinni-toetab päris normaalselt.
Kui sul on pidevalt probleeme liigestega, siis põlvetoed (apteegis on kallimaid ja ka selliseid valgeid odavamaid-nagu elastiksidemed, mis lisaks soojendavad ja võid neid ka trenniväliselt kanda) peaksid kindlasti muretsema (ilma ei tohikski teha, muidu kahjustab liialt), randmed võid ka laiema elastiksidemega kinni tõmmata (põlvedel kipub elastik ruttu maha tulema , nii et pead kogu aeg uuesti siduma, aga kui muud pole, ajab asja ära ka)
detsember 21, 2004 at 10:07 e.l. #43431joey
Membertrenni kohapealt soovitaks- korralik/põhjalik soojendus ja kui juba soojenduse ajal tunned, et ei saa hästi vormi sisse, siis ära tee üldse seljale ega jalale midagi. siis soovitaks tõusvaid raskuseid- et esimene seeria kerge raskus, teisel raskem jne. siis kui teed alaselga (jõutõmmet ja erit kang turjal kummardamise puhul), siis jälgi hoolega tehnikat. ja kui tunned harjtutuste ajal või peale seda väikest valu, siis lõpeta harjutus, sest vastasel juhul teed asja veel hullemaks.
detsember 21, 2004 at 12:16 p.l. #43435andkemulle
Memberait2h vastajatele! panen siis varsti kuskile aja kinni! aga mis arvate, kas muidu v6iks trenni ikka teha? kui yldse jalgadele ja seljale, siis v2ga v2he..
detsember 21, 2004 at 1:19 p.l. #43436wtrix
MemberMul hakkas mingi hetk õlg jaurama.
Siis otsustasin lisaks trennile päevas õlale veel ühe soojenduse teha ilma järgneva trennita (lihtsad käteringid, vibutused – venitused. Selline hommikuvõimlemise värk) ja kadus ära. Praegu nagu tunub normis olevat aga eks edaspidi näib.
detsember 21, 2004 at 7:38 p.l. #43462Yx_naine
Memberkiropraktik on selline tegelane kes ragistab luud ja liikmed paika nagu nad olema peavad
iseasi on kas põletikulise liigesega seda on mõtekas ette võtta
soovitan minna Tiit Ilvese vastuvõtule kes oma ala spetsialistina on väga paljud jalule aidanud
minule kunagi aegu tagasi üks jõusaalitreener ütles et tuleb treenida ja peabki treenima, aga järelvalve all ning kuni nn valuläveni st kui valu tunda annab siis üle selle ei tohi
omaltpoolt võin soovitada gnld omega-3 ja nisuiduõli (e-vitamiiniga) kapsleid – aitab reumaatiliste ja põletikuliste liigeste puhuks
detsember 22, 2004 at 9:56 e.l. #43480Annika Pärtel
MemberSamas teab kogenud treenija oma keha ise kõige paremini, nii et treeneri rolliks jääb siiski vaid vajadusel nõu andmine…
detsember 23, 2004 at 5:42 p.l. #43543andkemulle
Membersuur t2nu j2llegi vastajatele, kui j6ulud l2bi saavad siis hakkan treenima ja panen kellegi aitaja juurde aja kinni, selga ja jalgu treenin siis minimaalselt. teen siis hullult sooja kaa (kuigi tavaliselt teen ka korralikult). t2nks
AutorPostitusedViewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)- You must be logged in to reply to this topic.