Proteiinipulbrid vs. kohupiim, kodujuust etc.
Avaleht » Forums » Treening » Jõusaal » Kulturism & Fitness » Proteiinipulbrid vs. kohupiim, kodujuust etc.
- This topic has 13 replies, 9 voices, and was last updated 20 years, 10 months tagasi by
Annika Pärtel.
-
AutorPostitused
-
märts 28, 2005 at 3:01 p.l. #3043
T.M.
MemberProteiinipulbrile viidatakse üldiselt kui lisavalgule(st juhul kui tavatoidust ei saa piisavalt valku). Kuid kui toitumine on tasakaalustatud ja tavatoiduga rahuldatakse keha vajadused toitainete järgi, kas siis proteiinipulbrist tõuseb märgatavat tulu?
Kuigi proteiinipulbreid kiidetakse taevani ja nende tarbijaskond laieneb massilise reklaami tõttu jõudsalt, tundub valgupulbri imeline mõju olema lõviosas promo.
Mina olen siiamaani lähtunud sellest vaatevinklist, et mida väiksem rasvasisaldus, seda intensiivsem imendumine. Peale ja enne treeningut virutan endale ühe magusa kohupiima sisse, olenevalt süsivesikute sisaldusest veel ühe puuvilja lisaks. Olen kuulnud, et hüdrolüüsitud valk pidavat paremini imenduma, kas sellel on ka mingi märkatav mõju võrreldes madala rasvasisaldusega kohupiimaga? Kas seda on tõestanud ka sõltumatud(toidulisade kontsernidest) uuringud?
Muidugi juhul kui võistled absoluutses tipus on iga pisiasi otsustava kaaluga, aga kas tavaharrastajale on tasakaalsutatud toitumise korral tegelikult proteiinipulbrit vaja?
Oleks mokka mööda kui kommenteeriks ka keegi, kes on enne peale trenni tarbinud tavatoitu(nt. rasvatu jogurt) ja üle läinud valgupulbrile või vastupidi.
Aitüma ette!
märts 28, 2005 at 3:46 p.l. #51013Axer
MemberSee on jah meditsiiniliselt tõestatud, et vadak palju kiiremini imendub kui kaseiin. Muidugi võid ka kohupiima või jogurtit kaasa võtta, aga sheik on lihtsalm ning isegi odavam. Samuti on vadak inimese jaoks väärtuslikum(parem amonohapete sisaldus). Kuid muidugi pole ühestki lisavalgust kasu kui tavatoitumine on korrast ära.
märts 28, 2005 at 6:03 p.l. #51028T.M.
MemberÄkki kellelgi mahti üles riputada ka link, kui need uurimused virtuaalkeskonnas kättesaadaval.
märts 28, 2005 at 6:04 p.l. #51029netz
MemberNendes valkudes on kõik vajalik juba sees.
Saad imendumiseks vajaliku pulbrist juba kätte.
Noh, tähendab, et igaljuhul ikka valgupulber.
Kuid kohupiim pole nüüd sitt kah pulbri kõrval.
Kindlasti mitte.
märts 29, 2005 at 6:25 e.l. #51065joey
Membertavakasutajal pole jah vaja nii väga valgupulbrit kasutada. valgupulbri põhimõte on lihtsalt selles, et ta imendub kiiresti ja peale trenni ongi vaja kiiresti imenduvat. kui tavatoit korras siis kasutagi pulbrit ainult peale trenni, kui vajadus. see kohupiim peale trenni sulle ka halba ei tee. kui aga tahad kiiremini taastuda ja lihast kiiremini, siis ikka valgupulber. kui rahakott ei kannata, siis ketsib tavatoit ka peale trenni.
märts 30, 2005 at 1:35 p.l. #51236T.M.
MemberKõik tunduvad siin valgupulbri peale väga maiad olema. Kuid kas on kedagi, kes on arvestatava taseme saavutanud ka ilma proteiinipulbrit manustamata?
Oleks tänulik kui selline mees nagu vend vähk ütleks sõna sekka.
märts 30, 2005 at 2:17 p.l. #51237bandiit
Memberoloen 26a,179 cm.olen treeninud 2,5 aastat ja muutnud oma kavasid samuti pidevalt.trenni alustasin kaalusin 72 kg.peale 2,5 aastast treeningut 99-101 kg.suviti käin jooksmas ja tegelen ka kickboxiga enda huvides,et süda seisma ei jääks.tunnene ennast väga hästi ja minu areng jätkub.pulbrit pole praktiliselt söönud.kreatiini olen paar kuuri teinud,seda soovitan.kõik mis on tulnud lihase näol ja natuke rasva kah sellest viimasest ei pääse.on tulnud kohupiimast ja tavatoidust,trenningu ajal joon puhast vett ainult ja paar minti ennem trenni glükoosi paar lusikatäit.valik on sinu.
märts 30, 2005 at 6:44 p.l. #51250erxs11
MemberMa ei tea, mis sinu jaoks on nüüd arvestatav tase. Ise tarbisin proteiini pulbrit kunagi ammu jõusaali esimestel aastatel ja seda umbes 3 poti täit. Korra tegin ka kreatiini kuuri, mille jätsin pooleli kuna “põhi lendas konkreetselt alt ära”.
Peale seda pole ühtegi pulbrit/lisa kasutanud ja olen oma arenguga rahul. Hetkel on kaal ca 90 kg ja rasvaprotsendi üle ka ei kurda. Pigem on läbi aastate olnud probleemiks vigastused ja järjepidevus, mis on arengut takistanud.
märts 31, 2005 at 5:49 e.l. #51281Don Diablo
MemberNõustun barnelliga. Kusjuures suht kvaliteetne protekas peale trenni tuleb odavam kui kohupiim
märts 31, 2005 at 5:53 e.l. #51284Don Diablo
MemberNo ei oska kirjutada.
Barbelliga st
märts 31, 2005 at 5:59 e.l. #51286Kurupt
Memberalustasin j6usaaliga pea et 4 aasstat tagasi. k2isin kooli j6usaalis nö trenni tegemas..mingitele treeningkavadele ma ei keskendunud, kyll aga sai toitumise paika pandud. teadsin et on vaja v2herasvast, suurt valgusisaldust ja v2hemalt 5000 kalorit p2evas et toimuks aktiivne areng. s6in ja m8llasin ja kuulasin ema halamist et ta ei suuda mind 2ra toita sest k6ik mis s6in l2ks suht kalliks maksma. m88da l2ks 2 aastat ja arengut oli v2ga v2he…minust 2 aastat hiljem hakkasid treenima mu tuttavad kes asusid kohe valkude kallale. aastaga olid nad teinud end suuremaks ja tugevamaks kui mina 3 aastaga, kusjuures ka nemad ei pannud r6hku mingitele erinevatele treeningkavadele ja usun et ka s88giks ei olnud neil igap2ev kartulikr6psud. seega ma arvan et kui tahad kindlat ja j2rjepidevat kasvu siis v6iks syya kyll vaikselt mingit valku. k6ik oleneb mis su eesm2rgid on. m6ni kilkab et temal on toitumine nii paigas et temal pole vaja valke syya ja kiitleb oma pinksipalli suuruse v2ljavormitud ja arvatavasti ka ylekoormatud bicebsiga:) ei tohiks unustada et toidulisandid on valmistatud JUST neile kes tahavad kasvatada oma lihasmassi.
märts 31, 2005 at 7:15 e.l. #51290erxs11
MemberTO Kurupt: Ju siis möllasid ja toitusid siiski kehvalt. Sõid vähe ja trenni ei osanud teha. Biitseps mul küll pinksipalli suurune pole ja toitumise olen jah õnneks paika saanud. Kui mul kunagi areng peaks seiskuma, siis võib-olla hakkan lisasi tarbima, aga seni ei näe selleks mingit põhjust.
märts 31, 2005 at 7:40 e.l. #51292T.M.
MemberVastuseks erxsile. Mina pean arvestatavaks tasemeks, seda mille pealt oleks võimalus võistlustele (kulturism või jõutõstmine) veidi tõsisemat huumorit tegema minna või midagi sinnapoole.
Ise olen 17, jõusaalis lahminud circa 2 aastat, kahjuks suved on möödunud siesta tähe all ja tervis on siin viimase talve jupsinud. Olen endale kamaluga kohupiima sisse väänanud, sellele lisaks ühe kreatiini kuuri, millest tõesti tulu tõusis. Siiamaani on areng täitsa soliidne olnud.
Kreatiin on mulle tõhus abimees olenud, aga selle mõju oleneb sellest kuidas inimeseloom loodud on. Umbes neljandiku jaoks, kellel kõrge kreatiini tase, on see lihtsalt raha maha prassimine. Pooltel on teatav kasulik mõju ja kreatiin võib neid aidata uuele treeningtasemele. Kuskil neljandiku jaoks on kreatiin nagu teavamanna, mis tõstab neid kõrgustesse(võrreldes eelneva tasemega). Need on umbkaudsed hinnangud, mis spetsialistitelt minu kõrvu on jõudnud.
Teema tõstatasin kuna lugesin bodybuilding.com-ist, et tegelikkuses pole sõltumatult tõestatud valgupulbri efektiivsemat mõju võrreldes tavavalguga(nt kohupiim, muna). Küll pidi olema leitud teatavad mõjud immuunsussüsteemi tugevdamisele. Samas talupoja mõistus jälle ütleb, et loomuomasem on tarbida originaaltoitu(nii nagu looduses), kui siis töödeldud pulbreid.
märts 31, 2005 at 8:18 e.l. #51293Annika Pärtel
Memberei olnud erilist vahet, kui läksin pulbrilt üle tavatoidule. Ikka kasvan:)
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.