Skip to main content

Piim

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
  • Autor
    Postitused
    Tuul
    Member

Kas sellest ei ole midagi, kui juua päevas umbes 1.5 – 2 liitrit 2.5 % piima? või peaks siiski eelistama rasvavaba piima? massiperioodil ja dieedi ajal?

tänud vastamast

M.M.
    Member

Üldiselt ei joo nt. võistlussportlased eriti üldse piima, ainult niipalju kui keegi hommikul pudru sisse segab või kohvi peale valab. Liiter piima 2,5% (520 kcal) on iseenesest juba üks toidukord ja mille koostis ei ole just kõige täisväärtuslikum, ehk siis piim koosneb peamiselt piimavalgust (kaseiinist), piimasuhkrust (laktoosist) ja küllastunud rasvast. Üle liitri päevas pole küll mõtet endale seda sisse ajada. Peale trenni on muidugi hea kuni pool liitrit nt. vadaku valguga kokku segada aga siis peaks ta ka olema rasvavaba, kuna rasv pidurdab imendumist, mis peale treeningut pole just kõige parem variant.

taf
    Member

endal tekkis seoses selle piimaga üks küsimus. Hetkel ise olen dieedil, kuid tarbin piima oma toitukordades. Näiteks peale trenni koos valgupulbriga (nii u. 0,4 l). Oleks mul otstarbekam see pigem ära jätta? (piimast veel niipalju, et see kõige tavalisem, miski 2, 5%-line)

Aga kuidas on kaltsiumi imendumisega? Rasvavabast ei pidavat Ca-d eriti saama.. Ise arvan, et pigem ikka natuke 2,5%list kui rasvatut, natuke pudru sisse, natuke tee või capuccino peale, klaasike niisama ka juua.. Palju ei taha, alla liitri tarbin päevas.

M.M.
    Member

Isegi kui juua ainult rasvavaba piima, siis pole ka mingit probleemi selle kaltsiumi omastamisega. Teiseks süüakse ju muid piimatooteid ka nt. kohupiim, kodujuust, juust jne. Kui süüa mitmekesist toitu ja kõiki mõistlikes kogustes, siis tohiks üldse olla mingit probleemi, et midagi on üle ja midagi on puudu. Ise võtan regulaarselt juurde aastaringselt ainult C-vitamiini, kuna pole eriti rohelise sõber ja talvel-kevadel multitabs (kõik vitamiinid ja mineraalained koos). Võistlusteks valmistumisel on teine lugu, kuna siis ollakse alakaloraazis ja treeningmaht on viidud maksimumini. Sel juhul tulevad lisaks vitamiinid ja mineraalained nt. (tsink, kroom, magneesium, kaltsium.)

M1ster
    Member

Mnjah, ise joon üsna palju vett päeva jooksul ja ka piima aegajalt 1-2L 2,5% Lihtsalt maitseb piim… aegajalt ka rohelist teed mis siis seedimisele hea, selline see keskmine joogi päev ka on. Protein No1 sai kunagi piimaga tehtud… aga noh, veega meeldib rohkem, eriti kui veel kakaod sisse panna :???:”>

Vents
    Member

Muide kuidas te juustu sööte. Lihtsalt leivapeale ja läheb või paljalt? Ma ise valgupärast ei ole juustu palju tarbinud aga seda tuleks muuta.

muc
    Member

Ma lahmin riivitud Juku juust pasta peale. Pasta bolognese või lihtsalt heleda kastmega. ühesõnaga kastmesse olgu ta mis värvi tahes täiega veise hakkliha ning juustu mõnusalt peale- lemmik!

Mul läheb hea paks viil Juku juustu vahel (no üsna tihti siiski) hommikuti teraleiva peale koos singi vmt-ga- ja siis kogu kupatus mikrokasse ni umbes minutiks.

Omletti sisse jm soojade toitude peale olen ka pannud.

Aiku
    Member

ee… hommikul tavaliselt omlett ja juustuviilud peale…

päeval söön koolis mingit praadi (kanakoib/karbonaad + 7-8 kartulit ja salatit natuke)

päeval ei söö eriti midagi… ja õhtul seda mis ette jääb esimesena külmkapis…

Midagi on vist valesti… Kas keegi oskab öelda mida ja millal ja kui palju ma peaks hakkama juurde võtma?

endal on tõsine tahe kulturisti poole püüelda…

aga alustuseks?? :???:”>

ero
    Member

Aiku, palun loe alguses natuke artkilte alt toitumisest üldiselt. Sealt saad sa teada ( kui loed muidugi mõttega ) põhilise A ja O. Seal on väga head artiklid ja asi väga selgelt lahti kirjutatud. :???:”>

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.