Skip to main content

Trenn ja Kaalulangus

Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » Trenn ja Kaalulangus

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Autor
    Postitused
    Anonüümne
    Guest

Tervist,

Küsiks ka fitness foorumi kasutajate arvamust. 

Olen 27a, 185cm pikk ja kaalun 117kg. Oma teekonda alustasin siis kaalusin 136kg. 

Kodus istudes ja täpselt ühte tuntud toitumiskava kasutades langes kaal ilusti. Jaanuari keskel mõtlesin ,et peaks hakkama trenni ka tegema. 

Ja nüüd olengi 2 kuud ilusti jõusaalis trenni teinud. Füüsiline vorm on ikka tublisti paranenud võrreldes esimeste jõusaali päevadega. 

Probleemiks siis see ,et viimased 3 nädalat olen teinud trenni ja toitunud ilusti. Kaal ei ole enam langenud. Püsib muutumatuna.

Trenni teen 3-5 päeva nädalas. Jõutreening + lõppu 20-30 min ratast. Viimase 3 nädala jooksul pigem keskmiselt 4 päeva saalis. Laupäev, Pühapäev vaba. 

Eelmine nv sai ka metsas kettaid loobitud ja Aktiivsusmonitori järgi tatsasin 2 päeva peale kokku 22km maha, kevad tuleb peale siis sellist tegevust hakkab kindlasti rohkem ilmnema.

Küsimus oleks siis, kuidas ma saaks kaalu uuesti liikuma? 

Ma ise kardan ,et ma tarbin liigavähe kaloreid. lisan ka siia oma toitumiskava ühe päeva toidud mis lasin fitnessi kalkulaatorist läbi.

Kalorid

Käisin ka kehakoostise uuringutel. Kus andis Baasainevahetuseks 2424KCal. Ja päevase Energiavajaduse 3400Kcal. 

Mõtteid?

Reinart
    Member

Sa oled noor mees, kaalud päris palju (see tähendab seda, et oled suur mees) ja  teed trenni. Sinu kartus, et tarbid liiga vähe kaloreid peab paika. Sinu praegune kaloraaž on sinu näitajate juures päris nutune. 

Hakka vähehaaval kaloraaži tõstma! Pane mingi süsteem paika, sest selliselt edasi minnes lukustad täielikult oma ainevahetuse. 

Anonüümne
    Guest

Tänud vastuse eest.

Palju haaval ma peaksin kaloraaži tõstma? Tõstan hetkel nädalaks mingi 2200 peale? Ja siis edasi?

Toitumissüsteemis ma saan oma aktiivsust tõsta. Tab 3:  kus mõõdukas treening 3-5 päeva nädalas. Andis päeva toidu kaloraaži: 2578Kcal. Tab2: ma läbi ei arvutanud aga pakun puusalt ,et jääb kuskil 2200Kcal peale.  

Mainin ära ka ,et selle 1800-1900Kcal juures mul ei ole nälja tunnet ka. Vb juba harjunud sellega ,et rohkem ei saa. Uni on viimasel ajal suurenenud. Muus osas oma enesetunnet ei oska kommenteerida.  

Reinart
    Member

21 minutes ago, Guest Joosep ütles:

Tänud vastuse eest.

Palju haaval ma peaksin kaloraaži tõstma? Tõstan hetkel nädalaks mingi 2200 peale? Ja siis edasi?

Toitumissüsteemis ma saan oma aktiivsust tõsta. Tab 3:  kus mõõdukas treening 3-5 päeva nädalas. Andis päeva toidu kaloraaži: 2578Kcal. Tab2: ma läbi ei arvutanud aga pakun puusalt ,et jääb kuskil 2200Kcal peale.  

Mainin ära ka ,et selle 1800-1900Kcal juures mul ei ole nälja tunnet ka. Vb juba harjunud sellega ,et rohkem ei saa. Uni on viimasel ajal suurenenud. Muus osas oma enesetunnet ei oska kommenteerida.  

No pead katsetama. 2200 tundub alustuseks mõistlik, kuigi tegelikuses ikka vähe. Tõsta mingi 100 kcal kaupa ja vaata kuidas keha reageerib.

Anonüümne
    Guest

Väike Update pärast 2 päeva. Kcal tulevad ruttu, niiet plaanipärase 2200Kcal asemel jäävad päeva toidud hetkel sinna 2400-2700 vahele. Proovime nädala lõpuni seda kurssi hoida ja siis vaatame mis toimub. 

Day 1: 2500Kcal Kaal: -0,1Kg (Võrreldes algusega)

Day2: 2600Kcal  Kaal: -0,3Kg (Võrreldes algusega)

Algus tundub olema paljulubav.

Eile oli saalis päris palju energiat, parandasin oma rinnaltsurumis rekortit 10 kg võrra!

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.