Skip to main content

Eenrgiapuudus. Toidutalumatus?

Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » Eenrgiapuudus. Toidutalumatus?

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Autor
    Postitused
    Anonüümne
    Guest

Mingi jama on. Toitun teadlikult, mitmekülgselt ja tervislikult. Ühtegi toiduainet ei välista. Tellisin ka toitumiskava, mida järgin. Juurde võtan vitamiine, omega-3. Magan piisavalt. Tavaline kontoriroti elu, ei ole ülemäära stressirohke ega midagi. Trenni teen 3 korda nädalas (jõusaal, vahel aeroobne).

No ja koguaeg on mingi pagana väsimus peal. Jõuetus. Ei suuda pingutada, sundida ennast tegutsema. Hea meelega käiksin 5 korda nädalas trennis (olen teinud sellise kava), aga no peaaegu mitte kunagi ei jõua ma ennast nii sageli sinna vedada. Päris tihti tuleb ette, et vean end trenni kohale, aga kohapeal ei jõua ennast pingutada, ei suuda ennast sundida.

Vere näitajad on korras. Mingid ergutavad ained ka mingit mõju ei avalda – ženženi tee või kohvi.

Mõistus on otsas.

No ja nii tekkiski nüüd mõte – ehk on põhjus mingis toitaine talumatuses? Kas jõuetus, väsimus võib olla mõne toiduaine talumatuse sümptom?

Ja kui võiks uurida, siis kus teha testi? Neid testi pakkujaid on väga palju, teste ka seinast seina – paarist kuni paarisaja toiduaineni. Ma nendes ei orienteeru ja ei tea, kuidas valida välja kõige sobivaim ja parim.Iga testi pakkuja loomulikult korraliku müügiagendina kiidab vaid oma testi ja seda kõige kallimat varianti…

ROtter
    Member
    Helena Mang
    Member

Talumatuse osas sõna ei oska võtta aga väsimuse vastu aitab korralik D-vitamiini kuur. Ise tundsin küll tuntavalt, kuidas see õhtune jõuetus ja uni kadus.

FitMan
    Member

https://minu.synlab.ee/toode/tervisesportlase-pakett/    Kui tahad, et analüüsi tulemused lahti seletatakase siis tuleks konsultatsioon ka samast kohast võtta. Raua puudus tekitab ka väsimust.

MaPo
    Member

Kui juba analüüse andma minnakse, ei võta tükki küljest – las määravad Testosterooni ka, + vaba T, E2 ja SHBG. Kortisool lisaks.

Saad selle asja välistada vähemalt.

Ja mingit kuuri ei ole mõistlik ilma analüüsideta tegema hakata, isegi “süütute” vitamiinide oma mitte. D-vit test maksab, ise makstes 

Vitamiin D S-Vit D (25-OH) 66707 8,38 1 tööpäev

Aga iga perearst teeb selle ka, ilma vastuvaidlemata. Kui see on normis, ei ole megakogustega mõtet eksperimenteerima hakata. Rohkem =/= parem.

SiimMe
    Member

Palju kohvi kontoris jood?

Kui üle kahe tassi jood päeva peale, tasub seda piirata.

Soovitaks karastus jookidest eemale hoida.

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.