Kiirtoit!Kasulik/Kahjulik?
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » Kiirtoit!Kasulik/Kahjulik?
- This topic has 11 replies, 9 voices, and was last updated 9 years, 2 months tagasi by
MaPo.
-
AutorPostitused
-
november 27, 2016 at 11:16 p.l. #27068
Anonüümne
GuestKui tihti sööte rämpstoitu ja kiirtoitu(nuudlid, krõpsud, šokolaad, igasugused toidud millele kallad vett peale ja mis valmib 5-10 minutiga, burger, friikad, gaasilised joogid jne)?
Kui süüa terve päev tervislikku toitu aga nt 1 toidukord on ”ebatervislik”, kas siis on väga halb?
Nt ise soovin kaalust alla võtta ja toitumise sain paika, aga vahel tahan süüa midagi kiiret. Söön vahel nuudleid, mitte neid kõige odavamaid 20 sendiseid, ikka mis on natuke kallimad ja koostis enamvähem OK. Vaatasin, et kaloreid ei anna ka eriti need toidud.
Kiirnuudlid juustu- ja ürdimaits, KNORR, 61 g
Koostis
NUUDLID (85%): NISUJAHU, palmirasv, sool, modifitseeritud tärklis, rapsiõli, antioksüdandid (tokoferoolikontsentraat, L-askorbüülpalmitaat). VÜRTSISEGU (15%): sulatatud JUUST (22 %)(JUUST, vadak (PIIM), palmirasv, sool, lõhna- ja maitsetugevdajad (naatriumvesinikglutamaat, dinaatriuminosinaat, dinaatriumguanülaat), suhkur, LAKTOOS, hüdrolüüsitud taimsed valgud, lõhna- ja maitseained, paksendaja (tarakummi), vadak (PIIM), soolaasendaja***, PIIMAVALGUD, kurkum, küüslauk, murulauk, tüümian, happesuse regulaator (sidrunhape).Toitumisalane teave
100 grammi kohta: Energiasisaldus (KJ/Kcal) 272,0kJ/65kcal Rasvad (g) 3,50 Millest küllastunud rasvhapped (g) 1,50 Süsivesikud (g) 7,00 Millest suhkrud (g) 0,50 Valgud (g) 1,50 Sool (g) 0,73 Spagetid juustukastmes, MAGGI, 57 g
Koostis
Nuudlid 49, 1% (durumnisujahu, munad), tärklis, maltodekstriin, juustu pulbrit 8, 1% (piimast), koorepulber (piimast) 7, 0%, keedusool, palmirasv, lõhna- ja maitsetugevdajad (naatriumglutamaat, dinaatrium-5′-ribonukleotiidid), vadakupulber (piimast), lõhna- ja maitseained (piimast), murulauk 0, 2%, paksendaja (ksantaankummi), vürtsid, laktoos.100 grammi kohta: Energiasisaldus (KJ/Kcal) 1669,4kJ/399kcal Rasvad (g) 9,90 Millest küllastunud rasvhapped (g) 6,60 Süsivesikud (g) 62,70 Millest suhkrud (g) 4,70 Valgud (g) 13,50 Sool (g) 4,10 Kartulipuder saiakuubikute ja sibulatega, MAGGI, 57 g
Koostis
Kuivatatud köögiviljad (kartul 47,8%, praetud sibul 6,4%, sibul 2,3%), saiakuubikud 17,5% (nisujahu, palmiõli, sool, pärm), palmiõli, maltodekstriin, täielikult hüdrogeenitud palmirasv, lõhna- ja maitsetugevdaja (naatriumglutamaat), sool, laktoos, piimavalgud, murulauk 0,3%, petersellileht 0,2%, lõhna- ja maitseaine (piima ja selleriga), suitsutuspreparaat, vürtsid, küüslaugukontsentraat.Toitumisalane teave
100 grammi kohta: Energiasisaldus (KJ/Kcal) 1891,2kJ/452kcal Rasvad (g) 20,80 Millest küllastunud rasvhapped (g) 11,10 Süsivesikud (g) 55,70 Millest suhkrud (g) 4,30 Valgud (g) 7,90 Sool (g) 2,70 Täistera pajaroog Mehhiko, BLA BAND, 176 g
Koostis
Täistera riis (57%), tomat, sibul, modifitseeritud kartulitärklis, punased oad, punane ja roheline paprika, sool, taimne rasv, pärmiekstrakt, petersell, suhkur, küüslauk, tšilli pulber, karri, cayenne pipar.Toitumisalane teave
100 grammi kohta: Energiasisaldus (KJ/Kcal) 1506,2kJ/360kcal Rasvad (g) 3,50 Millest küllastunud rasvhapped (g) 1,40 Süsivesikud (g) 69,00 Millest suhkrud (g) 8,90 Valgud (g) 9,50 Nuudlid koorekastmes murulauguga, KNORR, 73 g
Koostis
Koostisosad: pasta (62%) (durum-NISUJAHU, MUNAVALGEPULBER), tärklis, KOOR (5,5%), tomatipüree pulber, sulatatud JUUST, LAKTOOS, glükoosisiirup, jodeeritud sool, maltodekstriin, lõhna- ja maitseained (sisaldab NISU, OTRA), palmirasv, PIIMAVALGUD, sool, NISUJAHU, vadakupulber (PIIM), petersell, basiilik, röstitud sibul, must pipar, kurkuma, petersellijuur, pärmiekstrakt, dekstroos.Toitumisalane teave
100 grammi kohta: Energiasisaldus (KJ/Kcal) 397,5kJ/95kcal Rasvad (g) 2,00 Millest küllastunud rasvhapped (g) 1,00 Süsivesikud (g) 16,00 Millest suhkrud (g) 1,50 Valgud (g) 3,00 Sool (g) 1,10 Need on lihtsalt näited, on veel muid kiirtoite. Saan aru, et see kiirtoit pole midagi nii tervislik, aga koostist vaadates pole midagi nii hullu ka(väljaarvatud kahel esimesel, millele on lisatud maitsetugevdajat ja muid ained, aga nt VIIMASEL, EELVIIMASEL ja KARTULIPUDRUL on koostised suht normaalsed…? Nt mingises tavalises vorstis on rohkem rämpsu sees, kui nendes kiirtoitudes.
Kui nt üldine toitumine päeva jooksul on hea(rohkelt vett, värskeid juurvilju ja puuvilju jne), siis mis see pakk päevas ikka teeb? Või teeb??
Kui nt süüa päev läbi sellist toitu nt hommik nuudlid, lõuna friikad burger koos colaga ja õhtul mingi rasvane praad, vahepalaks mingi Snicers, siis jah on ikka päris ebatervislik,
aga kui süüa tervislikult üldiselt ja kord päevas(või mõned korrad nädalas) lubada mingit kiirtoitu?
Küsin, sest elan üksi ja ei näe mõtet teha süüa, kui olen väga väsinud peale tööd. Kui mul oleks pere(elukaaslane, laps jne), siis teine asi. Siis teeks hea meelega süüa.
Asi pole tegelt nii väga väsimuses või viitsimises. Mulle lihtsalt MAITSEB kiirtoit. Muidugi ma ei söö hommik-lõuna-õhtu kiirtoitu. Armastan väga toorsalateid, kohupiima, keedetuid kanamune,
keefirit, puuvilju, juurvilju, kala jne.
Ma isegi väga ei teagi mis mõtet on mu postitusel. Vb lihtsalt tahan teada, mida Te arvate kiirtoidust ja kui tihti te sööte. Tean, et väga paljud teist jälgivad mida söövad, hoolitsevad enda keha ja tervise eest.
Tänan väga, et lugesite mu pointless’ teema ära ja oleks tore kui viitsiksite vastata kasvõi ühe lausega. Mida rohkem vastuseid seda parem.
(Ahjaa, pealkiri on natuke imelik Kiirtoit!Kasulik/Kahjulik?
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_biggrin.png” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ /> See ”Kasulik” oleks võinud kirjutamata jätta, sest kiirtoit ei saa kasulik küll olla, vot porgand on jah kasulik, aga kiirtoit…
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_biggrin.png” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ /> vaevalt
See lihtsalt sobis sinna, sellepärast kirjutasingi)
november 27, 2016 at 11:32 p.l. #389488Anonüümne
GuestSee ka et vb mõni tuleb ütlema, et mis ikka sööd seda kiirtoitu, võta parem: ” *pakk kohupiima+banaan *täistera leib, peale sink/juust *5 minutiga saad omleti valmis ju, *salat tuunikalaga *riis ka kaua ei kee *ah mina töötan kaa hommikust õhtuni ja ikka saan toidu valmis *Mis ei viitsi need 30 minutit süüa teha jah laiskvorst *sa oled imelik, kiirtoit pole ju maitsev ”
” width=”20″ /> (ma sööngi neid asju.. jne jne. Asi pole viitsimises, ok jah vahel on peale tööd, et ei viitsi teha aga ikka teen nt kalasuppi või praadi,.)
Asi on selles, et lihtsalt maitseb kiirtoit ja ma ei söö seda 3 korda päevas, Kiirtoidu kõrvale teen nt toorsalatit+leib(vahel liha)
” width=”20″ />
november 28, 2016 at 7:00 e.l. #389489Sarge
MemberKogu päevane toitumine on paigas ja see mahub kenasti sinna nö piiridesse, siis miks mitte? Ka vaimne tervis on tähtis.
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_smile.png” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ />november 28, 2016 at 7:01 e.l. #389490MaPo
MemberKiirtoidul ja kiirtoidul on vahe. Pakk kiirnuudleid vs korralik hamburger erinevad toitainete poolest kardinaalselt. Isiklikult ei näe ka, kus on vahe – kas sa sööd putru ja sinna juurde mõned viilud sinki või ühe kotleti, mis on juustu- ja tomativiilu või kapsasalatiga koos saia vahele pandud.
november 28, 2016 at 1:26 p.l. #389498JungaTroll
MemberEga seda täpset piiri, mis hetkest on asi ebatervislik ei oska keegi öelda. Ilmselt ei ole asi nagu kaameli selgroo ja õlekõrrega, et eelviimase paki nuudleid kannatas organism välja aga viimane tapab su jalapealt. Kuid kahtlemata on nii, et meie organism on adapteerunud ikkagi looduses leiduva toiduga sellisel kujul. Alates mao suurusest kuni ainevahetuse detailideni. Selles mõttes nuudlid kindlasti parim valik pole.
Küsimus paistab olevat selles, et sa tahad saada kinnitust, et ei, ei ole midagi hullu. Keegi kahjuks siin sulle lõplikku rahu ja lohutust pakkuda ei saa. Ainult sina ise. Kui sul ikka pidevalt sees kripeldab, siis ma võin öelda – kui lõpetad nuudlite söömise, siis mingi aja pärast kaob ka isu nende järele. Sa oled see, mida sa sööd.
Kui sa aga naudid neid – nagu üks kommenteerija ütles – kui see hoiab su hulluks minemast, siis loomulikult söö.
november 28, 2016 at 7:20 p.l. #389502Rambo vend
MemberMa olen vähe vanem mees juba ja testosterooni kehas vähem, kui noorel, aga minu kogemus on selline: Kui on kindel trennikava, kus kindlad harjutused paigas ja kindlad raskused, mis tuleb üles lükata (näiteks iga nädal 1 kordus lisaks), siis viletsa toidu pealt ei suuda kava järgida, aga puhta toidu pealt suudab. Niikui on mingit jama söödud, kohe tulemus kannatab. Seda siis juhul, kui proovid võimalikult vähe pekki minna lihase kasvatamise ajal.
november 28, 2016 at 8:05 p.l. #389504Helena Mang
MemberNagu eelpool juba öeldud, kui maitseb ja tõesti tahad süüa siis söö- enda keha ja valik. Fakt on see, et mida rohkem sellist paki toitu süüa seda rohkem on seda vaja kehal tarbida.
Seda juttu ei maksa muidugi ajada, et hea kiire- on nii palju tervislikumaid valikuid, mis valmivad 5 või vähema minutiga. Nii palju aega on igaühel, ka peale tööd ja üksi elades. Puder, omlett, mingi panniroog, kiire pasta vms.
Minu tänane õhtusöögi näide- kartul, brokkoli, sibul, hakkliha ja rasvaineks ghee- kõik pannile kaane alla ja soola peale, valmis u 5 minutiga. Ja mingeid probleeme ei tekitaks ka 1 portsjoni tegemine- sügavkülmas säilib kõik. Õigemini meie peres kõik portsud tehaksegi hommikust õhtuni 1 kaupa, kuna kõik söövad oma plaanide ja eesmärkide järgi.
detsember 1, 2016 at 8:21 e.l. #389527Loorits
MemberNende kiirtoidu toiteväärtustega tuleb väga tähelepanelik olla. Tihtilugu tundub üllatavalt hea toiteväärtus, aga pikemalt süvenedes märkad, et väikselt on alla kirjutatud “Toiteväärtus valmistoidu kohta”. Ehk kui sul on nuudleid 100g ja arvad, et see ongi siis see 100g väärtus, võid kolmekordselt mööda panna, valmistoidu all on mõeldud, et kaalud siis, kui oled kuivainele lisanud juba umbes 200ml vett (või kuidas iganes õpetuses on öeldud) ja siis teed alles arvutused
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_wink.png” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ /> detsember 1, 2016 at 12:11 p.l. #389533whiteheadsmatter
MemberPALMIRASV, lõhna- ja maitseained, paksendaja (tarakummi), naatriumglutamaat, dinaatrium-5′-ribonukleotiidid, soolaasendaja***, antioksüdandid (tokoferoolikontsentraat, L-askorbüülpalmitaat), modifitseeritud tärklis, list goes on….
Shit, ma parem jxtan toidukorra vahele. Kunagi mulle maitses syya jxxtist suvel.. kuni vaatasin, millest see txnapxeval tehtud on – shea butter, coconut oil&butter, palm oil.
detsember 1, 2016 at 12:53 p.l. #389534zxcvb
MemberOn 11/28/2016 at 9:01 AM, MaPo said:Kiirtoidul ja kiirtoidul on vahe. Pakk kiirnuudleid vs korralik hamburger erinevad toitainete poolest kardinaalselt. Isiklikult ei näe ka, kus on vahe – kas sa sööd putru ja sinna juurde mõned viilud sinki või ühe kotleti, mis on juustu- ja tomativiilu või kapsasalatiga koos saia vahele pandud.
Vahe on selles, et pudrust saad kiudaineid, aga saiast mitte.
detsember 1, 2016 at 1:12 p.l. #389535Sarge
Member1 hour ago, whiteheadsmatter ütles:PALMIRASV, lõhna- ja maitseained, paksendaja (tarakummi), naatriumglutamaat, dinaatrium-5′-ribonukleotiidid, soolaasendaja***, antioksüdandid (tokoferoolikontsentraat, L-askorbüülpalmitaat), modifitseeritud tärklis, list goes on….
Shit, ma parem jxtan toidukorra vahele. Kunagi mulle maitses syya jxxtist suvel.. kuni vaatasin, millest see txnapxeval tehtud on – shea butter, coconut oil&butter, palm oil.
Uh… õnneks ei ole seal DHMOd (dihydrogen monoxide) sees.
detsember 1, 2016 at 2:26 p.l. #389537MaPo
Member1 tund tagasi, zxcvb ütles:Vahe on selles, et pudrust saad kiudaineid, aga saiast mitte.
Palun, ära aja jama. On vähem – võimalik. Täisterasaias mitte oluliselt – pealegi, on olemas saiad, kuhu lisatakse samuti seemneid. Aga kui su kiudainenorm on kaetud, on sellestki ükskõik, et seal vähem. Kõik sõltub üldisest menüüst.
Nutritional significance[edit]
Nutritionally, bread is known as an ample source for the grains category of nutrition. Serving size of bread is standard through ounces, counting one slice of bread (white processed bread) as 1 oz. Also, bread is considered a good source of carbohydrates through the whole grains, nutrients such as magnesium, iron, selenium, B vitamins, and DIETARY FIBRE [23]
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.
![DHMO1-300x300[1].jpg](/uploads/monthly_2016_12/584021a510740_DHMO1-300x3001.jpg.47fe745449383d773453b04533bf7e3c.jpg)
![300px-Dhmok[1].gif](/uploads/monthly_2016_12/5840223194695_300px-Dhmok1.gif.0542b9efebeb1601ec678d83030caf51.gif)