Makrod ja kaaluseisak
- This topic has 17 replies, 8 voices, and was last updated 9 years, 10 months tagasi by
Merlikati.
-
AutorPostitused
-
märts 31, 2016 at 10:53 e.l. #26892
Merlikati
MemberTere,
Nutridata soovitab: Süsivesikud 50-60%, Rasvad 25-35%, Valgud 10-20%
Minul aga seal kuskil Valgud 25%, Rasvad 40% ja Süsivesikud vaevu 35%
Käin 3x nädalas jõusaalis ja 2x nädalas jooksmas, toitun enda arvates igati tervislikult jne
Alustasin 59kg pealt ja eesmärk on 53kg+ trimmim keha (aasta tagasi sünnitasin) pikk olen 160cm
Olen jõudnud 55,5kg ja nüüd juba kaks nädalat kaal vaid seisab ja peegelpilt pole ka muutunud.
Kas on võimalik, et mul siiski on makrode omavaheline tasakaal vale ning kaaluseisak sellest tingitud? Mul ei õnnestu neid süsikaid kuidagi täis saada, samas kui rasv ja valk on kohe täis.
märts 31, 2016 at 1:18 p.l. #299371Impsik
MemberÜks asi on need protsendid aga teine asi on see, kas kasutad kvaliteetset kütust. Kui kirjutaksid lahti kõik toidukorrad, saaks parema pildi.
märts 31, 2016 at 5:10 p.l. #299455Merlikati
Membermärts 31, 2016 at 5:11 p.l. #299448Merlikati
MemberMa ei teagi, kas sain selle siia õigesti pandud.
märts 31, 2016 at 8:00 p.l. #299364trewe
MemberEi avane
aprill 1, 2016 at 5:03 e.l. #385811Merlikati
MemberOkei, proovin siis viimast korda nutridatast tõmmatud faili lisada ja kui ei õnnestu kriban käsitsi.
Aga see siis on üks trennipäeva menüü. Mõnikord kui tugevam trenn tehtud on ka mandlid ja kuivatatud aprikoosid menüüs.
aprill 1, 2016 at 5:17 e.l. #299478h3rr
MemberKaalu langus või tõus pole väga seotud sellest, mis makrode suhe on. Tähtis on kalorite hulk. Toidukogustega pead mängima.
aprill 1, 2016 at 9:37 e.l. #297029SKG
MemberProtsentuaalne lahenemine pole alati tapne.
Parem siis juba:
rasvad – 0.65-0.75g/kg
valgud – 1.5-2g/kg
sysivesikud – ylejaanud kaloraaz
aprill 1, 2016 at 10:04 e.l. #297219trewe
MemberNatuke mängisin selle kavaga, kalorid jäid enam vähem samaks, natuke isegi vähemaks, aga makrode suhe sai parem. Kui kaal ja pilt seisab ka nn õigemate makro vahekordadega, siis tõmba kaloreid maha.
Mõni näide kuidas SV taset tõsta: hommikul 25g kaerahelveste asemel 40g, vahepalale üks keskmine banaan juurde (u 120g), lõunasöögile 50g keedetud riisi või muud süsivesikut (tatar, makaron), et see paremini sisse mahuks, võid 50g köögivilju maha tõmmata. Teine vahepala kohupiima ja banaani asemel, mis kõlab nagu post workout meal, võid vabalt ka ainult süsivesikuid manustada, näiteks 2 viilu täisterasepikut 30g meega. Õhtuse tee sisse 10g mett.
20% valke, sinu kehakaalu puhul on see üle 1.5g valgu kehakaalu kohta, mis on täiesti piisav, kuid dieedi tingimustes võib see isegi kõrgem olla, kuna nagu SKG ühes teises sarnases teemas just mainis, et valk soodustab täiskõhutunnet, mis dieedi ajal on vägagi teretulnud.
52% SV, mis on etem kui 35%. Dieedi tingimustes võiksid olla SV enamuses pika ahelaga ehk aeglaselt imenduvad, vastasel korral jääb tühja kõhu tunne kimbutama. Seega mee kasutamine SV vajaduste täitmiseks on ka omaette mõttekoht, ei pruugi olla parim lahendus.
28% rasvad.
Nutridatas vaata detailset päeva vaadet ka, näitab vitamiine, kiudaineid ja mineraale. Kiudu on sul tegelikult vähe ning mõnda muud mikrot ka.
aprill 1, 2016 at 11:51 e.l. #297254Sarge
Member2 tundi tagasi, SKG ütles:Protsentuaalne lahenemine pole alati tapne.
Parem siis juba:
rasvad – 0.65-0.75g/kg
valgud – 1.5-2g/kg
sysivesikud – ylejaanud kaloraaz
Mina alla 1g/kg kohta rasvu ei julgeks lasta.
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_smile.png” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ />aprill 1, 2016 at 12:42 p.l. #297255Merlikati
MemberTänud asjalike vastuste eest! Teen need mõned vahetused ära ja vaatan, kuidas siis minema hakkab. Üritan planeerida enamvähem oma nädala menüü nii, et saaks kõik vajaliku kätte. Eks läksidki kuidagi mängleva kergusega need esimesed 4kg
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_smile.png” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ /> nüüd viimased 2kg toppavad.
Kas peaksin ka trenni osas mingeid muudatusi tegema, tõstma jõusaali ja vähendama jooksmist? Praegu käin 3x nädalas jõusaalis, teen seal nö oma leiutatud kava (jooksulint soojenduseks, jalad, ülakeha, selg, kõht) kõigile pühendun u 15min. Kehakuju osas üldmulje on iseenesest täitsa okei, eriti tiietega, pole üldse aru saada, et midagi viriseda oleks
” width=”20″ />
Mind ennast aga häirivad tagumik ja reied, mis vajaksid siiski trimmi tõmbamist. Kõht ja käed pole mul kunagi probleemsed olnud, kõik koguneb allapoole vööd. Kas oskaksite ehk viidata mõnele konkreetsele treeningkavale, millega saaksin rohkem vatti anda allkorrusele?
aprill 1, 2016 at 1:53 p.l. #297731Sarge
MemberKükk ja väljaasted on minu jaoks alakeha A ja O.
aprill 1, 2016 at 2:07 p.l. #297732Merlikati
MemberRasvade kohta nii palju, et olen tähele pannud, et minu puhul rasvade osakaalu vähenemisel, tekivad tihti imelikud halvad isud ja eriti kui teen trenni.
Ma ei ole suur magusasõber, kuid kui rasvad tavapärasest madalamad, siis tahan süüa shokolaadi, kooki jms, millest ma muidu üldse ei hooli, isegi mesi tee sees on mulle harjumatu
” width=”20″ />
Kükke teen, väljaasted lisan!
aprill 2, 2016 at 10:37 e.l. #296143SKG
Member20 hours ago, Sarge said:Kükk ja väljaasted on minu jaoks alakeha A ja O.
Amen.
aprill 2, 2016 at 2:01 p.l. #296345Merlikati
MemberAga tore, tänud kaasamõtlejatele! Täna siis esimene päev, kus sain kõik tasakaalu. Panin röstitud sepikule veidi mett ja polnudki nii kole
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_biggrin.png” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ />
Nüüd siis väike kevadine jalutuskäik ja hop- hop kükke ja väljaasteid taga ajama
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_biggrin.png” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ />Eks raporteerin siis mingi aeg, kas olen kaalu liikuma saanud ja alakeha pringimaks. Mõnusat nädalalõppu!
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.