Keeruline on otsida netist et mida võib ja mida siis ei või. Küsiks teadjamate käest kes on omal nahal edukalt katsetanud. Kas toorest muna võib igapäevaselt juua ja kui võib siis mitu muna? Lisaks kas oleks mõistlik juua ainult munavalget, kõike korraga, või ainult mõni üksik munakollane sees. Eesmärk on kehakaalu alandada.
Kirjandus on igalpool nii erinev et tõesti ei oska otsustada.
mina küpsetaks muna ära ja oleks asi palju ilusam. Töödeldud muna valku pidi organism paremini omandama kui toorest. Mul mõnel päeval menüüs 6-8 muna millest pooled söön ilma kollaseta. Siiani elan veel.
Kaalu alandamine ainult muna süües ei ole väga mõistlik. Minul hakkas kaal kukkuma kui lõpetasin õhtused võilevaringid ning lõunasöögiks kartuli ja kastme või supi ja pizza asemel hoopis liha+kodujuust+tomat/kurk ning kapsaporgandi salat.
Olen pool aastat ajapuuduse tõttu iga hommik 3 muna toorelt joonud. Rääkinud ka arstiga sellest ja tema sõnul ei ole selles midagi ohtlikku. Juhul kui kolesterooli pärast kardad ja see sinul tõusebki, siis see tähendab, et põhjus on sul milleski muus, mitte puhta munade söömisest.