Skip to main content

Lihasprotsent

• This topic is empty.
Viewing 1 post (of 1 total)
  • Autor
    Postitused
    Anonüümne
    Guest

Tere,

Olen 25 aastane tütarlaps, terve oma teadliku elu olen olnud hädas oma kaaluga. Trenni olen teinud alates lapsepõlvest, sellest hoolimata on kehakaal järjest suurenenud. Kui keskkooli lõpus hakkasin vihaga 5x nädalas trenni tegema ja kapsalehti sööma sai minu kehakaal sellest justkui jõudu juurde ja 21-aastaselt kaalusin juba 99kg (163cm).

Käisin mitmetel terviseuuringutel, kuna ei treenerid ega ka toitumisspetsialistid saanud aru, milles minu probleem on, õpiku järgi oleksin justkui pidanud olema kaalulangetuse musternäidis oma trenni ja toitumis kooslusega. Asi kulmineerus sellega, et mulle teatati, et see on mul geenides ja peaksin sellega lihtsalt leppima. Loomulikult vihastasin selliste tulemuste peale ja ütlesin endale, et mina sellega ei nõustu ja peaasjalikult kavatsen seda nii endale kui kõigile teistele tõestada. Keegi ei ole määratud “geenides” paksuks olema.

Alates sellest ajast ehk siis viimased 4 aastat olen tegelenud aktiivselt treeningu, kaalu langetamise ning tervisliku toitumisega.

Tänaseks on minu kaalu number 65 kg, rasvaprotsent 23,9%. Jõusaali külastan 5 korda nädalas, sellest 2 trenni kuluvad kardiole, ülejäänud lihastreeningule.

Loen ja kaalun endiselt oma päevast kaloraaazi, mis kõigub 1600-1800 vahel (ca. 100g valku, 60g rasv, 180g süsivesik)

Nii imelikult kui see ka ei kõla seisneb minu mure täna hoopis lihasprotsendis. Nimelt on see viimase kehaanalüüsi tulemusena 45,6%, eelkõige on see lihas kogunenud jalgadele ehk siis minu jalad paistavad välja suuremad kui ülejäänud keha. Treeneri sõnul peaksin ma keha proportsiooni saamiseks kaotama või lõhkuma oma jalalihaseid, sest hetkel tekitavad need visuaalselt suurema mulje. Väidetavalt olen õnnistatud sellega, et jalalihased arenevad väga kiiresti.

Nagu aru saan on mulle keelatud kükid, jalapressid jms jõu rakendamist nõudvad jalaharjutused. Samas, kuna tahan hoida oma jalakuju peaksin ju siiski mingil määral jalga treenima.. Kas keegi oskab nõu anda, milliseid harjutusi või harjutuste kombinatsiooni kasutada lihase kaotamiseks? Kas keskenduda pigem dünaamilistele harjutusele nagu väljaasted jms?

Tänulik igasuguse abi eest,

Paula

Viewing 1 post (of 1 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.