Piisavalt treeningpäevi?
- This topic has 11 replies, 5 voices, and was last updated 11 years, 6 months tagasi by
SKG.
-
AutorPostitused
-
juuli 9, 2014 at 6:35 e.l. #25965
Tartlane25
MemberTere,
Mul siuke süsteem tööjuures, et 3 vaba ja 3 tööl. Kas on piisavalt norm kui ma esimene puhkepäev ja kolmas puhkepäev käin trennis või seda jääb väheks, et peaks tööpäeval ka 1 trenni sisse võtma? Kuna töö on ka liikuv, siis samas äkki on liiga väsitav. Konkreetselt tahakski teada kas sellise tempoga on võimalik midagi kasvatada?
Teine küsimus ka. Kui käin trennis, kuidas peaks päevad ära jaotama, et koormus oleks optimistlik? siiani olen teinud et selg-õlad, rind-käed ja siis jalad. Iga trenni lõppu ka kõhtu. või on mingi parem kava kellegil?
Võivad tunduda rumalate küsimustena, aga rumal on see kes ei küsi ja rahmib teadmatult
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ette tänades
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuli 9, 2014 at 7:16 e.l. #367931martinkink
MemberTere,
Mul siuke süsteem tööjuures, et 3 vaba ja 3 tööl. Kas on piisavalt norm kui ma esimene puhkepäev ja kolmas puhkepäev käin trennis või seda jääb väheks, et peaks tööpäeval ka 1 trenni sisse võtma? Kuna töö on ka liikuv, siis samas äkki on liiga väsitav. Konkreetselt tahakski teada kas sellise tempoga on võimalik midagi kasvatada?
Teine küsimus ka. Kui käin trennis, kuidas peaks päevad ära jaotama, et koormus oleks optimistlik? siiani olen teinud et selg-õlad, rind-käed ja siis jalad. Iga trenni lõppu ka kõhtu. või on mingi parem kava kellegil?
Võivad tunduda rumalate küsimustena, aga rumal on see kes ei küsi ja rahmib teadmatult
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ette tänades
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Esiteks, kas koormus on optimistlik on kindlasti väga palju seotud sinu menüüga ja une kvaliteediga. Ära muretse liigsest väsitamisest. Sinu keha on palju-palju-PALJU enamaks võimeline kui sa ise seda arvad
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Sellise tempoga midagi kasvatada. Kindlasti on võimalik. Mina soovitaks teha siis mõlemal korral kogu keha läbi. Ja kui järgmine trenn on lihased valusad, mis seal ikka, pane edasi. Surumine rinnale, lõuatõmbed/kangitõmbed, lendamine õlale, kükk, jõutõmme, biitseps+triitseps ja säär. 8 harjutust. Kasvama tahad hakata siis tuleb süüa ka pisut rohkem kui tavaliselt
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Teine võimalus on teha stiilis A-B-A ja järgmine kord B-A-B ehk ülakeha ja alakeha vaheldumisi. Nii saavad ka lihased tihemini ja rohkem koormust. Kavadest niipalju, et võta ülevalt treeningkavad lahti ja vali üks nendest. Järgi seda süsteemi ca 3 kuud, samal ajal raskusi tõstes. Progresseerumine ja järjepidevus on kasvamise võti
” srcset=”/uploads/emoticons/happy@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuli 9, 2014 at 7:30 e.l. #367926Tartlane25
MemberVot see on küll hea mõte, et teha terve keha korraga läbi. Kuid kas 8st harjutusest piisab? aga tavaliselt tehakse ühele lihasele juba 3 erinevat harjutust või see kogu keha treening tõmbabki nii läbi, et pole vajadust?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Või äkki jaotada ülekeha treening 2 päeva peale, et esimene päev teen rind-käed-jalad ja ülejärgmine päev selg-õlad. Nii peaks saama 1 päeva vahega ülekeha tehtud ja siis tuleb nö 3 vaba päeva kus nagunii olen liikuvuses
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuli 9, 2014 at 7:45 e.l. #367911martinkink
MemberVot see on küll hea mõte, et teha terve keha korraga läbi. Kuid kas 8st harjutusest piisab? aga tavaliselt tehakse ühele lihasele juba 3 erinevat harjutust või see kogu keha treening tõmbabki nii läbi, et pole vajadust?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Või äkki jaotada ülekeha treening 2 päeva peale, et esimene päev teen rind-käed-jalad ja ülejärgmine päev selg-õlad. Nii peaks saama 1 päeva vahega ülekeha tehtud ja siis tuleb nö 3 vaba päeva kus nagunii olen liikuvuses
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Proovi siis seda A-B-A ja B-A-B varianti. Ülakeha on siis A ja alakeha on B. Siis saad rohkem harjutusi teha ja 6 erineva nurga alt. Kas sinu jaoks on see nii väga oluline. Võibolla tõesti. Nt E-T-K tööl N-R-L trennis jne
Kui sa suudad kogukeha trenniga iga kord progresseeruda siis on ju väga hea. Iga korraga nt kükid ühe korduse rohkem. Mõtle aasta aja peale kui suur edasiminek see oleks. ja kogukehatreening tõmbabki hästi läbi. Lisaks saavad pidevalt koormust kõik lihased. Ehk sa saad oma lihast koormata kaks korda nädalas. Isegi kolm. See on väga hea, sest lihas peab kohanema rasketes tingimustes. Keha on nii laisk kui vähegi saab. Väga, väga laisk. Kui sa ise teda ei sunni siis tema seda ei tee mitte mingil juhul
Seda liikumist, mis sa töö juures teed seda nimeta taastavaks liikumiseks ja seda ära pane üldse tähele. Peale selle, et sööma pead selle võrra rohkem
juuli 9, 2014 at 11:05 e.l. #367891SKG
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Algajal ei ole kindlasti yhele lihasele 3 eri harjutust vaja.
Olen marganud, et tehakse kykke, siis minnakse veel jalapressile ja siis lahevad veel viimaks masinatele jalgu sirutama ja koverdama. Milleks kyll? Ega siis lihas rohkem kasvama ei hakka. Iga lisatud seeriaga vaheneb selle kasu ja ega lihast lopultult ei stimuleeri.
Ainevahetuse mahu suurendamiseks voib ju teha, aga see on juba teine teema..
Nagu oeldakse – Diminishing returns.
juuli 9, 2014 at 11:11 e.l. #367889martinkink
MemberAlgajal ei ole kindlasti yhele lihasele 3 eri harjutust vaja.
Olen marganud, et tehakse kykke, siis minnakse veel jalapressile ja siis lahevad veel viimaks masinatele jalgu sirutama ja koverdama. Milleks kyll? Ega siis lihas rohkem kasvama ei hakka. Iga lisatud seeriaga vaheneb selle kasu ja ega lihast lopultult ei stimuleeri.
Nagu oeldakse – Diminishing returns.
Kui teha kükke mingi 12 seeriat siis kindlasti. Aga kui tehagi kükki pressi sirutust kõike ainult ühe/kaks tööseeriat. Siis on OK. Või mis? Siis ei ole ju vahet kas sa teed kükki 6 seeriat või 3 eri harjutust 2 seeriat. Samas saab lihas kindlasti eri koormusi tunda. Lihas on muidugi üks, aga harjutus teine. Teine stimulatsioon.
juuli 9, 2014 at 11:50 e.l. #367890SKG
MemberKui teha kükke mingi 12 seeriat siis kindlasti. Aga kui tehagi kükki pressi sirutust kõike ainult ühe/kaks tööseeriat. Siis on OK. Või mis? Siis ei ole ju vahet kas sa teed kükki 6 seeriat või 3 eri harjutust 2 seeriat. Samas saab lihas kindlasti eri koormusi tunda. Lihas on muidugi üks, aga harjutus teine. Teine stimulatsioon.
Teed kykke 6 seeriat ja on rohkem kui kyll. Soovi korral void jalgade asetusega koormuse suunda mojutada. Miks algajail reitele rohkem vaja?
Vabaraskuse ehk kangiga saab oluliselt suurema osa lihaseid samaaegselt stimuleerida, tasakaalustavad lihased. Jalapress ja masinad ei ole kindlasti paremad ja ei nae pohjust neid sinna otsa veel teha kui juba kykk sees on. Enne siis valjaasted vabaraskustega voi Smithil juba.
– Algajatel poleks vaja nelipead isoleerida, samuti hamstringe. Isoleerivad harjutused peaksid olema vajadusel pigem taienavad – mahajaanud lihasgruppidele. Aga algajad ei pea muretsema selle parast, kuna terve keha on “maha jaanud”.
– Paneb asjatult suure rohu polveliigesele ja sidemetele. Ma isiklikult ei paneks seda yhegi algaja kavasse kui just meditsiinilist pohjust pole, miks kykkida ei saa.
– Harjutuse funktsionaalsus ei kandu eriti yle praktikasse (igapaeva ellu).
Eks loppude lopuks igayks ise otsustab kui efektiivselt soovib oma aega jousaalis veeta..
juuli 9, 2014 at 11:59 e.l. #367886martinkink
MemberTeed kykke 6 seeriat ja on rohkem kui kyll. Soovi korral void jalgade asetusega koormuse suunda mojutada. Miks algajail reitele rohkem vaja?
Vabaraskuse ehk kangiga peab oluliselt suurem osa lihaseid samaaegselt tood tegema, tasakaalustavad lihased. Jalapress ja masinad ei ole kindlasti paremad ja ei nae pohjust neid sinna otsa veel teha.
– Algajatel poleks vaja nelipead isoleerida, samuti hamstringe. Isoleerivad harjutused peaksid olema vajadusel pigem taienavad – mahajaanud lihasgruppidele. Aga algajad ei pea muretsema selle parast, kuna terve keha on “maha jaanud”.
– Paneb asjatult suure rohu polveliigesele ja sidemetele. Ma isiklikult ei paneks seda yhegi algaja kavasse kui just meditsiinilist pohjust pole, miks kykkida ei saa.
– Harjutuse funktsionaalsus ei kandu eriti yle praktikasse (igapaeva ellu).
Kõik on õige jutt ja vägagi arusaadav.
Samas olen väga paljusid näinud, kes teevad jõusaalis baasharjutusi, aga see tehnika on ikka väga jõle. Tehnika on üldjuhul see, mis jala/alaselja harjutustel võib vägagi kurvalt kätte maksta. Biitsepsid teha ka nii, et sääred töötavad, no mis seal ikka, juhtub, aga kükkida räigelt alaselga kooormavalt on juba teine asi. Ma ei ütle nüüd, et kükk on paha. Sinu visioon asjast ongi õige, lihtsalt tavainimesele tuleks eelnevalt tehnika selgeks õpetada. Kurb, aga nii on. Isegi kohalikud treenerid käivad saalides niisama ringi. Kui keegi abi ei küsi siis ega nad ise torkima ei lähe (võiks).
Masinate peal on halva tehnikaga väiksem võimalus end lõhkuda, kui üldse.
Rakveres nt Aqva Spa jõusaalis ei olegi vaba kangi. Ainuke vaba kang on Z-kang, millega scoti pingil biitsa masseerida. Suur ja uhke smithi pink kükitab nurgas. See ongi sellepärast, et see on saal “turistidele” ja keegi ei taha neid “turiste” sealt kuhugi traumapunkti tarida.
juuli 9, 2014 at 6:40 p.l. #367880Angelo
Membersee suva kui mõni biitsa kangiga kerge nõksuga teeb. Ise pyyan ka alguses puhtalt teha ja kui enam ei jõua, nõksuga ylesse ja pyyan negatiiviga langetada ..
juuli 20, 2014 at 2:18 p.l. #368832Tartlane25
MemberTänud vastuste eest.
Kuna toitumiskava olen järginud juba paar kuud, siis mõtlesin, et kasutan natuke valgupulbrit ka, kuna vaatasin et päris valgukogust kätte ei saa.(kehakaal x 2) Aga nüüd vaatasin natuke ringi, siis tuleb välja, et osad räägivad, et valk ei imendu ilma süsivesikuteta. Tõsi? Kas sellest piisab kui peale trenni teen valgusheigi endale piimast või täiesti puhtast kraani veest? Või peaks üldse mingit pulbrit juurde ostma?
Aitäh
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuli 20, 2014 at 2:46 p.l. #368833SKG
MemberTänud vastuste eest.
Kuna toitumiskava olen järginud juba paar kuud, siis mõtlesin, et kasutan natuke valgupulbrit ka, kuna vaatasin et päris valgukogust kätte ei saa.(kehakaal x 2) Aga nüüd vaatasin natuke ringi, siis tuleb välja, et osad räägivad, et valk ei imendu ilma süsivesikuteta. Tõsi? Kas sellest piisab kui peale trenni teen valgusheigi endale piimast või täiesti puhtast kraani veest? Või peaks üldse mingit pulbrit juurde ostma?
Aitäh
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>– Imendub küll ilma süsivesikuteta. Neilt rääkijatelt nõua edaspidi alati tõendeid oma väidetele… or GTFO.
– Piim või vesi, vahet pole. Esimesega ilmselt maitseb paremini ja piimast saadav energia lisaks.
– Valgupulbrit ei pea kasutama. Kui saad ilma oma valguvajadusd kaetud – väga hea.
juuli 20, 2014 at 8:07 p.l. #368785biggereveryday
MemberKõik on õige jutt ja vägagi arusaadav.
Rakveres nt Aqva Spa jõusaalis ei olegi vaba kangi. Ainuke vaba kang on Z-kang, millega scoti pingil biitsa masseerida. Suur ja uhke smithi pink kükitab nurgas. See ongi sellepärast, et see on saal “turistidele” ja keegi ei taha neid “turiste” sealt kuhugi traumapunkti tarida.
Kusjuures ise ka imestasin, et isegi surumis kohta pole, ainult smith. Muidu jäin seal väga rahule.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>See oli muidugi eelmine aasta, vb on vahe peal uuendusi tehtud. Samas smithil sai ka kõik tehtud ja üllatavalt mugav smith oli veel.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.