Olen käinud 6 kuud shapingus ja nüüd on tulemus selline, et lihaseid on liiga palju ja rasv on ikka alles. Trenni tehes ei tõuse mu pulss kunagi üle 140 (no siis teen nii kiiresti ja palju kui vähegi jõuan). Normaalselt jääb pulss u 120 piiresse. Treeneri soovitus oli pulssi suurendada, et rasvu põletada. Mina olen aga vastupidist juttu kuulnud. Mida teha?
Pulssi võib arvutada nii, 220 miinus vanus korrutada 0,70 ehk siis sinul oleks norm pulss 135. Ma ei taha midagi halvasti shapingu kohta öelda aga minu meelest on see mõeldud vanematele inimestele kes ei jõua või tervis ei kannata aeroobikaga tegeleda. Teiseks on asi ka toitumises, sellest on eelnevalt palju juttu olnud aga toon ära lihtsad põhitõed : toituda 4-6 korda päevas, 3-4 tunniste vahedega, vähe rasvast ja mida õhtu poole seda vähem süsivesikuid ja ongi kogu saladus.
Eks ma siis üritan oma toitumist natuke korrigeerida, raske saab see olema Huvitav, kas selline toitumine aitab ära hoida ka liigse lig´hastekasvu, muidu on mu jalad varsti nagu Erika Salumäel.
Aeroobika mulle ei lähe, sest põlved ei kannata hüppamist.