Toiduvalik ja poissõber
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » Toiduvalik ja poissõber
- This topic has 13 replies, 11 voices, and was last updated 12 years tagasi by
JungaTroll.
-
AutorPostitused
-
jaanuar 23, 2014 at 7:21 p.l. #25653
Anonüümne
GuestTere
Olen 21-aastane tüdruk. Alates eelmise aasta septembrist olen hakanud suuremat tähelepanud pöörama oma tervisele ning põhjalikumalt jälgima seda, et toit, millega oma keha varustan, oleks mu kehale kasulik.
Kuna menüüst on välja jäänud kartul, sealiha ning “kõik vana kooli toidud”, mida üks “normaalne” inimene sööb, siis on minul ja mu poissõbral tekkinud lahkarvamusi ühise söömaaja ja söögi suhtes. Tema eelistab üldjuhul ajada näost sisse kõike seda, mis on vähegi söödav, ilma et ta süveneks sellesse, mida üks või teine toiduaine tema kehaga teeb. Seda, et ma jälgin, mida suhu pistan vaatab ta kõrvalt väga skeptiliselt ning küsib, et millal ma “normaalse” inimese kombel sööma hakkan. Söön 5 korda päevas, kana, kala, kodujustu, pähkelid, mandleid, salateid jms. Ühesõnaga annan endast parima, et toituda tervislikult ja mitmekülgselt (jälgin ka toitumiskava). Poissõber aga sööb nt 2 korda päevas, enamasti valmistoite või erinevate söögikohtade sööke ning lisaks kõigele tarbib ohtralt energia. ja karastusjooke – ühesõnaga täielik vastand mulle.
Kas kellelgi esineb veel probleeme elukaaslase/poiss-, tüdruksõbraga söömise teemal? Näiteks, et ise panustate tasakaalustatud toitumise peale, aga teine pool sööb nii nagu jumal juhatab? Kuidas te toidukordade ajal kompromissi leiate jne? Olen väga tänulik, igasuguse teemakohase mõttevahetuse eest!
Kõike ilusat soovides!
jaanuar 23, 2014 at 7:40 p.l. #357927martinkink
Membermiks sa sealiha ja kartulit ei söö?
jaanuar 23, 2014 at 7:43 p.l. #357928ProteiiniMees
Membermilline su vorm on, et tervislikult süüa tahad
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>?jaanuar 23, 2014 at 7:59 p.l. #357931DagS
MemberSiin läheb kohe madinaks et miks sa sealiha ja kartulit ei söö
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ma saan sinu murest aru
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> kogemus omastkäest võtta
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Nii palju ma võin õelda et mõni mees ei muutugi(või naine).
Teil lihtsalt tuleb üksteise valikuid aktsepteerida. Leppige kokku et te ei kommenteeri teineteise valikuid.
Mulle tundus et sinul oli raskem leppida oma poissõbra toiduga, kui temal sinu omaga…
Pane oma prioriteedid paika, mis on sulle tähtsam, see MIDA ta sööb või see et ta on seal KOOS SINUGA ja sööb midagi?!
jaanuar 23, 2014 at 8:44 p.l. #357939rollton
MemberSiin ei jää muud üle, kui tuleb uus mees lihtsalt võtta. Midagi muud ei aita.
jaanuar 23, 2014 at 8:49 p.l. #357943Kang08
MemberTegelikult “win-win” olukord ju.Igaüks sööb oma toitu ja on rahul.Nüüd jääb üle veel teineteise valikutega leppida .
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>…..aga jah btw…miks sa kartulit sealihaga ei söö?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 23, 2014 at 11:23 p.l. #357955offence
MemberMinul on poissõbraga sama lugu, aga õnneks, kõik mida endale söögiks teen kõlbab siiski ka talle. Toitun samuti toitumiskava järgi ja tema sööb lihtsalt rohkem.
Loomulikult on väikesed erinevused selles, et tema sööb veel lisaks igasuguseid magusaid asju ja karastusjooke. Lubab endale kõike seda mida tahab.
Jah, eraldi õhtusööki ma ei tee, aga näiteks tema sööb tavalist saia, endale ostan täistera jne.
Kui sööd liha, tee ka talle, lihtsalt kui sulle meeldib näiteks liha kõrvale salat, siis tee salatit ja talle keeda paar kartulit juurde. Ei pea kindlasti erinevaid toite sööma, sest kõik tervislik ei ole kõigest salat. Liha ja pastat, riisi, kartulit sööb ju ikka, pole siis ju keeruline. Ja kui karastusjooke joob, siis las joob, tema enda otsustada, ei saa ju teist inimest keelata. Lihtsalt sina ei pea ju sellepärast kohe jooma.Ei pea ju kindlasti kõike sama koos sööma ja sellest mingit tüli tekitama
jaanuar 24, 2014 at 4:04 e.l. #357956Akrapovic
MemberTegelikult “win-win” olukord ju.Igaüks sööb oma toitu ja on rahul.Nüüd jääb üle veel teineteise valikutega leppida .
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>…..aga jah btw…miks sa kartulit sealihaga ei söö?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Sead söövad kartulit .
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Eks kartul sisaldab palju tärklist võrreldes teiste juurikatega ja kes teab siis see muutub soolestikus seedimise käigus glükoosiks. Ja keetmise järjel ei jää sealt suurt vitamiine ja mineraale järgi. Kui tarbida ,siis kõige parem oleks aurustamise teel valmistada.
Ja teema algatajale ,et inimese usku on lihtsam muuta kui tema toitumisharjumisi.
jaanuar 24, 2014 at 5:16 e.l. #357961Archangel
MemberKui inimene oma keha eest hoolitseda ei taha, siis mina saadaks ta pikalt. Eks muidugi tuleks parim anda, et teda muuta, aga kui too vedu ei võta, siis aidaa. Jah muidugi, suhe põhineb muul kui füüsilisel külgetõmbel või toitumisharjumustel. Kuid minu arust on päris keeruline saada sellist suhet pikema-ajaliselt toimima, kus üks osapaal tahab olla ilus, tugev, terve ning selle eesmärgi saavutamiseks korralikult ka toituda, ning teine osapool krimpsutab vaid nina ning paitab õllekat ja jätkab burkside õgimist. Tegemist on päris tugeva hõõrdepunktiga. Tasuks mõelda ka kaugemale – mis saab, siis kui lapsi vaja saada? Mis eeskuju või hoolitseja on inimene, kes ei suuda endagi eest hoolitseda?
Muidugi on siin palju tegemist nooruse “Ma olen surematu ning tervislikkus ja sport on fanattidele” suhtumisega. 5a pärast jõuab vbl tüübile kohale, et samas tempos on varsti sussid püsti ning asub end muutma. Küsimus on aga see, et kas sa oled valmis nii kaua ootama ja teda pidevalt senikaua torkima? Või on targem idee pühendada end pigem iseendale ning luua suhet vaid sellise inimesega, kes jagab sinu ideaale?
jaanuar 24, 2014 at 7:10 e.l. #357963ROtter
MemberSead söövad kartulit .
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Eks kartul sisaldab palju tärklist võrreldes teiste juurikatega ja kes teab siis see muutub soolestikus seedimise käigus glükoosiks. Ja keetmise järjel ei jää sealt suurt vitamiine ja mineraale järgi. Kui tarbida ,siis kõige parem oleks aurustamise teel valmistada.
Ja teema algatajale ,et inimese usku on lihtsam muuta kui tema toitumisharjumisi.
Tärklise sisaldus kartulis on 20 -24 %, teraviljas 70 % ja riisis üle 80 %.
jaanuar 24, 2014 at 7:50 e.l. #357965IVARK
MemberEga muud üle ei jää kui laiali minna. Kui ka see ei kõlba, tuleb talle selgeks teha, et ei kobiseks rohkem. Kompromissile on alati võimalik jõuda ka erinevate elustiilide puhul, nt. on abielupaare, kus üks osapool suitsetab ja teine mitte aga läbisaamine on hea. Järelikult ei kobiseta üksteise kallal ja lastakse olla. Pikapeale hakkab selline “miks sa nii sööd” kobin närvidele.
jaanuar 24, 2014 at 8:30 e.l. #357970Akrapovic
MemberTärklise sisaldus kartulis on 20 -24 %, teraviljas 70 % ja riisis üle 80 %.
Tänan hea info eest. On Teil käe pärast ka andmeid muude juurikate (kaalikas,peet,porgad,kapsas) kohta ?
jaanuar 24, 2014 at 8:46 e.l. #357971ROtter
MemberTänan hea info eest. On Teil käe pärast ka andmeid muude juurikate (kaalikas,peet,porgad,kapsas) kohta ?
http://www.kickas.org/ubbthreads/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=143543
jaanuar 24, 2014 at 9:52 e.l. #357977JungaTroll
MemberTänan hea info eest. On Teil käe pärast ka andmeid muude juurikate (kaalikas,peet,porgad,kapsas) kohta ?
AutorPostitusedViewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)- You must be logged in to reply to this topic.