Skip to main content

Lihasmassi-keharasva-kõhuõõnerasva mõõtmistulemused

Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » Lihasmassi-keharasva-kõhuõõnerasva mõõtmistulemused

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
  • Autor
    Postitused
    Anonüümne
    Guest

Tere, käisin mõõtmas oma rasva- ja lihasmassi revalis ja küsiks paar küsimust, mis hiljem tekkisid.

Vanus:26/M

kehakaal 85,4

KMI: 24,2

Rasva%: 19,1%

Lihasmassi%: 39,5%

PAV( põhiainevahetus): 1839kcal

Sisemine rasv:5

Küsimused oleksid, et mul rasva% on 19 ja mainiti, et normaalne on 28-32%. Mul juba 19% juures kõht lainetab ja olen kuulnud, et six-packi jaoks oleks vaja umbes 10-12%. Kas see normaalne 28-32% tähendab siis meditsiinilises mõttes normaale, et igaüks ei peagi seda 10% taga ajama?

Teine küsimus oleks sisemise rasva kohta. Öeldi, et teised numbrid on keskmisest paremad ja võiksin rohkem tähelepanu pühenduda sisemise rasva vähendamise peale.

Soovitati teha rohkem kardiot, sest olen selle hetkel treeningkavast välja jätnud, et treeningud liiga pikaks ei veniks. Olen oma hetkese toitumisega ja treeningutega 10kg( ca 6 kuuga) kaalust mahavõtnud ja kas mul on mõtet kardiot uuesti tegema hakata, et miks muuta midagi, kui ta juba töötab?

Ette tänades.

lkv
    Member

rasvaprotsent-meestel-normitabel.png

post-25435-0-12554000-1401038433_thumb.j

Kardiot võiks juba südame pärast edasi teha, eriti veel meesterahvas.

Invention
    Member

Arvatavasti said millestki valesti aru. Rasvaprotsent 28 on ikka juba üsna tugev rasvumine. Vaata ise: http://www.builtlean.com/2012/09/24/body-fat-percentage-men-women/

See “sisemise” rasva põletamine on vist üsna sarnane lokaalsele rasva põletamisele. Ühesõnaga seda ei ole olemas. Ei saa põletada rasva kindlasti kohast. Rasv põleb ainult kaloridefitsiidis olles, võibolla mõnest kohast kiiremini kui teisest, aga siiski mitte ühest kindlasti punktist.

Martin Mägi
    Member

ilmselt mõeldi, et 19 on normaalne. 28-32 on rasvunud.

Küsimused oleksid, et mul rasva% on 19 ja mainiti, et normaalne on 28-32%.

JungaTroll
    Member

Said ilmselt piiridest valesti aru. Noorte meeste puhul on 22% ülemine piir. 28-32 on juba rasvunud. 19% on siis antud juhul ülemise piiri lähedal. Mis puutub sisemisse rasva, siis see on individuaalne ja üldiselt naistel on seda lihtsam kontrolli all hoida sest neil on funktsionaalselt olulised rasvavarud puusadel ja reitel. Isegi päris sujuvate vormidega naisel on lihtne hoida sisemise rasva nr. 5-6 peal. Meestel aga tõuseb sisemine rasv suht lihtsalt kõrgele. Kui sul on sisemine rasv 5 sellise rasvaprotsendi juures, siis oled juba suht õnnelik. Eraldi sisemise rasvaga tegelda selles mõttes ei saa, et saaks naha aluse rasva samaks jätta ja alandada mingil moel sisemist. Langeb üks, langeb ka teine. Tõuseb üks, tõuseb ka teine. Tuleb sixpack välja, siis võiks ka su sisemine rasv langeda allapoole. Tegele tavalisel moel rasvaprotsendi langetamisega.

AlanBStard
    Moderator

See “sisemise” rasva põletamine on vist üsna sarnane lokaalsele rasva põletamisele. Ühesõnaga seda ei ole olemas. Ei saa põletada rasva kindlasti kohast. Rasv põleb ainult kaloridefitsiidis olles,

Mõlemad on olemas ja saab ka ilma kaloridefitsiidita põletada aga see pole lihtne : )

Aga see va kõhuõõnerasv on paljus hormoonidest, elustiilist ja menüüst sõltuv nähtus.

Ja selline huvitav valgujutt jäi wikis silma, wiki ikka areneb:

It has also been shown that quality protein intake during a 24-hour period and the number of times the essential amino acid threshold of approximately 10 g [12] has been achieved is inversely related to the percentage of central abdominal fat. Quality protein uptake is defined as the ratio of essential amino acids to daily dietary protein.[13]

http://en.wikipedia.org/wiki/Abdominal_obesity#Causes

Ja vana juttu leidsin ka: )

http://forums.fitness.ee/index.php?/topic/18983-talje-peenemaks/#entry158910

Invention
    Member

Oot oot. Lokaalne rasvapõletus on olemas?

AlanBStard
    Moderator

On, aga mitte päris nii et teen kõhulihaseid et kõhu pealt rasva kütta.

Rambo vend
    Member

Kui lokaalne rasvakogumine on olemas, siis on ka lokaalne rasvapõletus olemas. Mul läheb näiteks jooksmisega kaalu alandades vöökohalt rasv viimasena, aga ketodieedi puhul esimesena.

AlanBStard
    Moderator

See teema jah. + paiksed pealemääritavad rasvapõletajad, õigemini rasva mobiliseerijad.

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.