Toidulisandid tavatoidust kätte saada
Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » Toidulisandid tavatoidust kätte saada
- This topic has 7 replies, 5 voices, and was last updated 11 years, 9 months tagasi by
Rambo vend.
-
AutorPostitused
-
detsember 17, 2013 at 7:49 p.l. #25570
martinkink
MemberTekkis küsimus huvitavamate toidulisandite kohta.
Näiteks selline argument, et miks võtte eraldi kreatiin monohüdraati kui seda saab ka tavatoidust kätte. Lihtsal guugeldamisel sain selgeks, et saada kätte iga päev 5g monohüdraati, peaksid sa sööma ca450g loomaliha päevas. 1.5kg liha päevas, et saada 1,5g karnitiini
5g kreatiini – u 450g loomaliha
Lisaks tuleb siin kindlasti ka asjaolu, et organism ei pruugi sealt lihast kõike kätte saada.
Niisiis, tekkiski mul küsimus, et kas keegi on uurinud selliste asjade kohta. Et näiteks kui palju peab arbuusi koort ära sööma/jooma, et saada enne trenni 3g L-Tsitruliini. Kui palju peab sööma ananassi/greipi, et saada kätte 1,5 g HMB`d, mitu molluskit päevas peaks sööma, et saada oma kogus testosterooni tõstvaid andmeid. Mitu g sealiha/tuunikala peab sööma, et saada omale vastav kogus beeta-alaniini?? jne . Toidulisandite nimekiri on suur ja lai.
Minu eesmärk on teada saada kui palju lihtsamaks on meie elu tehtud tänu toidulisanditele. Üldjuhul oleks need igapäevased toidukogused uskumatult suured, et saada kätte just seda, mida me tahame
Äkki on keegi midagi sellist uurinud. Kui ei, mis seal ikka, uurin ise. Üritan aega kokku hoida lihtsalt
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>detsember 18, 2013 at 10:11 e.l. #355893Marxengel
MemberNäiteks selline kalkulaator.
http://scoobysworkshop.com/protein-calculator/
Kuskil tal oli lisaks aminohapete tabel: ka taimsetest allikatest.
detsember 18, 2013 at 7:56 p.l. #355926martinkink
MemberTänud, aga ei ole see, mida otsisin.
Aminohapped ja vitamiinid/mineraalid oska ise üles leida. Selleks on super koht, mille leidsin http://nutritiondata.self.com/. Sealt saab päris spetsiifiliselt teada, mida on igas toidus täpselt ja mida sa kõike väga täpselt sisse sööd. Päris kvaliteetne lehekülg, mis aitab väga hästi kui tahad tõesti aminohappe tähtsusega oma valkusi tarbida. Soovitan
Seal puuduvadki spetsiifilised ained näiteks kui palju on lihas monohüdraati, seal kirjas pole. Mis seal ikka, tuulan edasi
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>detsember 19, 2013 at 9:23 e.l. #355939gmaster
MemberTekkis küsimus huvitavamate toidulisandite kohta.
Näiteks selline argument, et miks võtte eraldi kreatiin monohüdraati kui seda saab ka tavatoidust kätte. Lihtsal guugeldamisel sain selgeks, et saada kätte iga päev 5g monohüdraati, peaksid sa sööma ca450g loomaliha päevas. 1.5kg liha päevas, et saada 1,5g karnitiini
5g kreatiini – u 450g loomaliha
Lisaks tuleb siin kindlasti ka asjaolu, et organism ei pruugi sealt lihast kõike kätte saada.
Niisiis, tekkiski mul küsimus, et kas keegi on uurinud selliste asjade kohta. Et näiteks kui palju peab arbuusi koort ära sööma/jooma, et saada enne trenni 3g L-Tsitruliini. Kui palju peab sööma ananassi/greipi, et saada kätte 1,5 g HMB`d, mitu molluskit päevas peaks sööma, et saada oma kogus testosterooni tõstvaid andmeid. Mitu g sealiha/tuunikala peab sööma, et saada omale vastav kogus beeta-alaniini?? jne . Toidulisandite nimekiri on suur ja lai.
Minu eesmärk on teada saada kui palju lihtsamaks on meie elu tehtud tänu toidulisanditele. Üldjuhul oleks need igapäevased toidukogused uskumatult suured, et saada kätte just seda, mida me tahame
Äkki on keegi midagi sellist uurinud. Kui ei, mis seal ikka, uurin ise. Üritan aega kokku hoida lihtsalt
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Aga millest su numbrid pärinevad
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>? Need on ju umbkaudsed arvud.Milleks sulle HMB, mis toimimine on väga kaheldav?
Miks süüa liha, et saada karnitiini, kui selle karnitiini tarbimine isegi 3x suuremas koguses ei muuda midagi?
Eks elu on kindlasti lihtsamaks läinud, aga seda pigem vitamiinide-mineraalide osas. Sinu nimetatud lisandid pole asendamatud tulemuste osas, v.a. vbl kreatiiin. Tsitrulliin vbl ka annab mingi kosmeetilise tulemuse.
Minu soovitus on, et ära mõtle ümber potsikute
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Elu ei keerle ümber nende, isegi trenn ei keerle ümber nende
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Tekitad endale üleliigset stressi ainult, mis kehvendab su tulemusi. Mida vähem arvestad kulbitäites ja kapslites, seda vähem stressi on
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Selline arvestus on mõistlik mõnele üksikule inimesele siin ringkonnas.Minu tagasihoidlik arvamus, mis põhineb 10a kogemusel
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>detsember 19, 2013 at 9:28 e.l. #355940gmaster
MemberFarmilõhet pead 1000 IU D3 saamiseks sööma 400g, metsikut 100g.
detsember 19, 2013 at 10:01 e.l. #355944martinkink
MemberEi ei oi ei oi ei ei
Ei olnud kindlasti eesmärk hakata toituma puhtalt purgitoitudest. Mitte mingil juhul. Maitsestamata rasvatu kohupiim ema kreegimoosiga ületab ………..pikalt kõik valgupulbrid/massilisajad. Grillkana mee ja sinepi marinaadis. Hommikune suur ja ahvatlev tass kohvi. Korralik ports putru koos liitri piimaga……jah ei ole mul probleem liiter piima korraga ära juua
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Toit on minu elus ikka vägagi tähtsal kohal. Kalorid on minu lemmiktoit
” srcset=”/uploads/emoticons/happy@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Tekkis puhtinimlik huvi sellist asja teada lihtsalt, sest kuskilt peavad ju toidulisandid tulema.
Tänud huvi tundmast
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aprill 25, 2014 at 4:05 p.l. #365010Aftermath41
MemberEdu arbuusikoore joomisel igatahes. LOL
aprill 25, 2014 at 4:53 p.l. #365012Rambo vend
MemberEelmisel talvel sõin D vitamiini lisaks 4000iu päevas, see talv ei söönud, mingit vahet ei tundnud.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.