Käsi
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » Käsi
- This topic has 8 replies, 4 voices, and was last updated 12 years, 2 months tagasi by
Anonüümne.
-
AutorPostitused
-
november 14, 2013 at 6:59 e.l. #25469
Henryx
MemberTere,
Mure siis selline, et üks käe triits on suurem kui teine ja palju tugevam. Olen ise ka au saanud, et tegin alguses valesti ja nüüd üritan parandada jne.
Aga probleem on selle, kuna olen vasaku käeline ja see on ka see suurem käsi, siis alatihti on see mul verd täis, nagu oleks just trenni teinud. Mitte midagi tehes lihtsalt läheb täis ja on väga kaua.
Isegi peale rasket trenni, kus ma olen üritanud nõrgemat kätt rohkem kurnata, siis peale paari tundi on mul ikka tugevam verd täis ja teine, nagu poleks midagi teinud.
Kas selle põhjus võib olla, et ma teen kõike selle käega, söön, sõidan autoga jne? Aga kas sellest juba peaks käsi täis minema?
On see normaalne?
november 14, 2013 at 7:10 e.l. #353878Anonüümne
GuestEbasümmeetria tuleb sellest, et aju oskab ühe kehapoole lihasnärve paremini kontrahheerida kui teisi, siis nood arenevad paremini. Ja geneetiline kood samuti vist loobki koheselt sündides ebasümmeetrilsie inimese- üks silm asub kõrgemal kui teine jne.
Enamikel on üks silm ka parema nägemisvõimega kui teine, näiteks mul üks on 110% ja teine 120%.
november 14, 2013 at 7:11 e.l. #353879Henryx
MemberAga mis aitaks?
Üritan kõike teha teiste käega, millega olen harjnud?
november 14, 2013 at 7:13 e.l. #353880biggereveryday
MemberKui teed korralikult kava järgi trenni, siis ajaga balanseerub. Foorumis sellest räägitud ka aastate jooksul… Paljudel näiteks üks rind väiksem kui teine, või siis käsi. Treenida tuleb mõlemat ja küll võrdseks lähevad. Ise soovitaks trennikava valida sellist, kus triitsale harjutused pigem kangi või ploki peal, mitte hantlitega. Edu
november 14, 2013 at 7:16 e.l. #353881Henryx
MemberAga ennem ma tegin kangiga ja sealt see vahe tuligi, sest tugevam tegi oma tööd ja muidugi toppisin alguses liiga suuri raskusi peale. Hetkel just üritan teha hantliga näiteks nõrgemaga kümme korda ja siis tugevamaga täpselt sama palju.
november 14, 2013 at 7:25 e.l. #353883Anonüümne
GuestMa isiklikult ei usu, et inimene täiesti sümmeetriliseks kunagi muteerub, isegi kangitreening ei tee seda.
Aga treeningstaashi algusaastatel see häirib natuke, hiljem harjub ära.
Need, kes räägivad, et neil on kehapooled sama tugevaks muteerunud, postitavad ebasümmeetrilise asetusega vormipilte, näiteks enamikel on selja piltidel näha ebasümmeetria- ma küll ei usu, et siis mõlemad seljapooled sama tugevad on. Nad lähevad arstile ja pigistavad palli, ja üks käsi näitab ikka rohkem jõudu kui teine. Seega pakun, et see ebavõrdne jõu jaotumine on eluaegne, ja hiljem lihtsalt harjub sellega ära ja ei pane tähele.
november 14, 2013 at 7:56 e.l. #353890Henryx
MemberNo hetkel panen ikka tähele küll. Kuna mõõtes oma käes suurust, siis vahe on 1.5-2cm ja see ei ole väge.
november 14, 2013 at 8:26 e.l. #353892gmaster
MemberMa isiklikult ei usu, et inimene täiesti sümmeetriliseks kunagi muteerub, isegi kangitreening ei tee seda.
Aga treeningstaashi algusaastatel see häirib natuke, hiljem harjub ära.
Need, kes räägivad, et neil on kehapooled sama tugevaks muteerunud, postitavad ebasümmeetrilise asetusega vormipilte, näiteks enamikel on selja piltidel näha ebasümmeetria- ma küll ei usu, et siis mõlemad seljapooled sama tugevad on. Nad lähevad arstile ja pigistavad palli, ja üks käsi näitab ikka rohkem jõudu kui teine. Seega pakun, et see ebavõrdne jõu jaotumine on eluaegne, ja hiljem lihtsalt harjub sellega ära ja ei pane tähele.
Sellega peab sellegipoolest tegelema, sest paljud tervisejamad on just ebavõrdsest jõust.
november 14, 2013 at 8:32 e.l. #353896Anonüümne
GuestAinult kakgiharjutusi soovitada pole reaalne, kuna hantliharjutused on vajalikud stabiliseerivate lihaste järgiaitamiseks.
Seega kehtib mündireegel- et üheltpoolt kangiharjutus oleks üheks asjaks hea, samas hantliharjutus on teisest küljest hea- iga asi on millegi jaoks hea ja halb üheaegselt.
Aga peale kangiharjutuse ma muud polegi kuulnud soovituseks. Või leidub veel teisi soovitusi ka?
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.