Dieet ja trenn,kas olen õigel teel?
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » Dieet ja trenn,kas olen õigel teel?
- This topic has 7 replies, 6 voices, and was last updated 12 years, 4 months tagasi by
Aidake neiut..
-
AutorPostitused
-
september 28, 2013 at 6:49 e.l. #25350
Anonüümne
GuestTere kõigile.Olen 28 aastane 64,2 kg 168,5cm naisterahavas kelle esimene eesmärk kaalul ette saada number 58,5 ja kadu võiks otse loomulikult toimuda rasva mitte lihaste arvelt.Viimased kaks aastat mil töötasin oli mu kaal 59-61,töö oli füüsiliselt raske ja kaalu hoidmiseks ei pidanud midagi peale selle tegema.2012 detsembris tulin töölt ära ja jäin koduseks,peaaegu olematu füüsiline koormus,sellega seoses hakkasid lisakilod kogunema.Nii häbiväärne ja kurb kui see ka ei oleks kaalusin 2013 juuni alguseks 69-70kg.Viimati kaalusin nii palju sünnitama minnes.Suvel võtsin nii öelda hoogu,et ennast kätte võtta ja 28 septembriks kaalusin 68kg.Hakkasin tasapisi vähem sööma ja harjutama uuesti oma keha liikumisega.Kaks nädalat hiljem oli kaal 66,6kg).Alustasin rahulikult jooksmisega,esimesed kaks korda 2,5 km,järgmised kolm korda 4,5 km.Siis vahelduse mõtteks tuli jalgrattasõidu päevi – 23km ja 13 km.Tarbitud kalorite hulk päevas ei ületanud 1200.Ülejäänud päevadel kõndisin kiires tempos 1-2h)17.09 alustasin trennis käimist)MMA püstivõitluse baaskursused.3xnädalas 2h,kaalu olin saanud selleks ajaks 65,2kg peale.Selle ajaga oli võhma ja energiat juurde tulnud.Järgneva nädala jooksul nägi asi välja nii – Teisipäev 1h jooksmist,2h trenni,20min joogat,sellist rahulikku,Kolmapäev 1 h trennis õpitu harjutamist,kuna olen täielik võhik ja üsna koba veel sellel alal,otsustasin harjutamise igapäevaseks tegevuseks võtta,neljapäev 2h trenni,20 min harjutamist,20 min joogat,reede 1h 15 min jooksmist,laupäev 2h harjutamist,1h jalgratta sõitu,pühapäev 2h trenni,40 min jalgratta sõitu,esmaspäev 1,5h harjutamist,teisipäev 30 min jooksu,2h trenni,1h harjutamist.Ütlen ära,et jooksen koguaeg enamvähem sama tempoga 8-9km h,harjutamisel hakkan ikka higistama ja pool ajast trennis ka,kahjuks ei oska paremini intetsiivsust hinnata,Päevas tarbitud kalorite kogus kõikus 850 – 1100 vahel,ühel päeval oli 1600kcal.Nädalaga jõudsin siis kaaluni 64,8.Samas hakkasid tunda andma parema jala hüppeliiges,mis 4 a tagasi vigastatud,põlv ja puus.Jõudsin järeldusele,et minusuguse algaja jaoks on ehk koormus liigestele liiga suur,sp läksin tagasi 30 min jooksu juurde.Lisasin igale päevale 30 kõhuliste harjutust,20 kätekõverdust, mis ei näe veel väga head välja – mööda külge ikka maha ei jookse.Kolme viimase päevaga on kadunud sarnase koormuse ja toitumise juures 600g ja kaal hetkel 64,2.kg.Jalg on taastunud ja energiat on küllaga.Panin enda jaoks tulevaks nädalaks paika sellise kava – E,K,R jooksmine 45 min,harjutamine 60 min pluss kätekõverdused ja kõhulihased,T,N,P 50 min intentsiivsemat joogat,2h trenni pluss kätekõverdused ja kõhulihaste harjutused.Hetkel on küll tahtmine iga päev liikuda,siiski on mulle mitmed inimesed öelnud,et peaksin ühe päeva nädalas puhkama ja võtsin selleks siis laupäeva.Nii,nüüd söömis harjumuste juurde.Söön 4-6 korda päevas,kolm korda natukene toekamad eined,ülejäänud kergemad.Põhiliselt kuuluvad mu menüüsse järgnevad toiduained – kõiksugu juur ja aedviljad,erinevad lehtsalatid,keefir,kohv ja natukene piima selle sisse,rukipala,rasvata kodujuust,0,1%jogurt,munad,vahel nahata kanafilee,toidu valmistamiseks kasutan tavaliselt 1 tls oliiviõli,viimastel päevadel olen söönud ka kiivisi,ploome ja joonud ploomimahla.Sisse söödavate kalorite kogus on muutunud stabiilsemaks ja jääb umbes 1000 juurde.Nälga ei tunne ja jaksu on palju.Püüan jälgida,et saaksin toidust igapäevaselt valku,rasvu,kiudained ja süsivesikuid.Vett joon u 1,5 l päevas.Küsimus siis selline,et kui seda kõike arvesse võtta siis kas olen õigel teel?Soovin langetada kaalu tervislikult ja jäädavalt.Koostasin selle nö kava oma keha kuulates.Mida võiksin veel paremini teha,et saavutada oma eesmärk?Kõik kellel vähegi aega,tahtmist,viitsimist võiksid nõu anda.Ette tänades – neiu kes uurib targemate käest.Vabandan kui olen postitanud vale teema alla või kirjutanud liiga kaootiliselt.
september 28, 2013 at 6:54 e.l. #350132Archangel
MemberPalun kasuta vahepeal “enter” klahvi ja muuda tekst veidi loetavamaks. Ma hiljem vbl leian aega aidata aga seda teksti ei jõua minu silmad küll läbi kammida.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>september 28, 2013 at 7:15 e.l. #350137Anonüümne
Guestja kadu võiks otse loomulikult toimuda rasva mitte lihaste arvelt.…Nädalaga jõudsin siis kaaluni 64,8.Miks naisterahvas maksuliinsust soovib üldse, ja kas tõesti arvad, et sul mingid nimetamisväärsed lihased tekkida või kaduda võiks?
Nädalaga kaotad heal juhul arvatavasti kõigest 40g rasvkude. Seega 160g rasva ühe kuuga ja aastaga 1kg rasvahulga kaotust. Seega selline aeglane protsess, ja pole kuigi oluline, mis suve alguses või praegu toimub, loeb aastaga kaotatud 1kg.
september 28, 2013 at 9:30 e.l. #350165Martin Mägi
MemberEnterit kasuta natuke rohkem jah.
Ma lõin Su numbrid mingisse kalkulaatorisse sisse, tulemus selline:
28a naine, 64 kg, 168 sm pikk, 4 trenni nädalas.
TDEE ehk päevane energiakulu on 1971 kcal. Kui Sa tahad alla võtta, siis peaksid sööma umbes 1600-1700 kcal,
milles valku on 140gr, rasva 50 gr ja süsivesikuid 160 gr. Sina aga sööd 800-1200 vahele, makrosid ei loe ilmselt.
Aga ükski kalkulaator ei pane neid numbreid Sinu jaoks täpselt, seega pead nende koguste ümber mängima hakkama. See tähendab täpset makrode ja kalorite üles kirjutamist, et saaksid näiteks nädala või kuu lõikes tagasi vaadata, kui kaal langeb liiga palju või ei lange. Ja siis korrektuurid teha vastavalt.
Tubli oled olnud siiamaani aga nüüd hakka toitu kaaluma-logima.
september 28, 2013 at 10:20 e.l. #350166JoZhik
MemberEi ole mõtet ennast piinata pikade igapäevaste treeningutega – organismil on vaja puhata, ka lihastel on vaja aega taastumiseks, alguses hea tulemuse saamiseks täisesti piisab 3st trennist nädalas ( + päris mitmes kohas olen lugenud ka seda, et optimaalne jõutreeningu pikkus peab olema 40-45 min).
Kaalu langetamine algab ikka söögi paika panemisest, kusjuures söömine alla 1200 kcal teeb asja ainult hullemaks – su organism läheb üle “säästurežiimile”, rasva eriti ei põleta vaid hakkab veelgi vähendama oma energiavajadust. Nii et söögi osas olen ma Martiniga nõus.
september 28, 2013 at 11:08 e.l. #350171Rain 6 kanget
MemberSellise kaloritehulga ja treeningkoormusega ei suudaks kõige parema tahtmise juures minu arvates lihast säilitada ja pekki põletada. Lihtsalt min 850 kcal päevas on ikka väga vähe. Eespool on toodud kalorite ja makrode suhe välja. Soovitan jälgida seda.
Treeningintensiivsus on see, mis sul vanad vigastus2d välja on toonud. Su keha lihtsalt ei suuda enam taastuda. Võta natukene koormust maha ja jäta nädalasse 2-3 trennivaba päeva.
Edu ja püsivust.
september 28, 2013 at 2:23 p.l. #350186Aidake neiut.
MemberTänud kõigele kes võtsid vaevaks vastata ja abiks olla!
Kahtlustasin isegi,et tarbin liiga vähe ja trenni natukene palju.Kunagi aastaid tagasi sain sarnaselt toimides 4 kuuga 10 kg lahti.
Tulemusel polnud ka väga viga,nö üleliigne polster oli kadunud ja selline kergelt sportlik samas naiselik välimus)ilu on vaataja silmades)
.Eks ma ilmselt sp hakkasingi käidud rada minema.,Samas ei saanud lahti tundest,et mu teguviis pole päris õige.See oligi põhjus miks hommikul siia kirjutasin ja abi küsisin.
.Sel korral olen aga otsustanud sama ettevõtmist võimalikult tervislikult teha,nii,et polegi just kõige olulisem kui kiiresti soovitud tulemuse
saavutan.Eeemärgiks on pigem elustiili muutus ja eks sellega kaasnevad varem või hiljem omad hüved.Samm sammult edasi.
Võtan teie nõuandeid kuulda ja tegutsen arukamalt.
Tänud veelkord!
Parimat!
ja….sorry,et Enter ununes,olin ilmselt veel poolunes
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>september 28, 2013 at 2:29 p.l. #350187Aidake neiut.
MemberJätsin kirjutamata…postitasin abipalve ilma,et oleksin olnud sisse logitud,seega ei leidnud ma kahjuks võimalust oma enteri vaba teksti korrigeerida
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.