Rasvast lahti ja lihast suuremaks?
Tagged: kaal, lihased suuremaks
- This topic has 53 replies, 15 voices, and was last updated 12 years, 6 months tagasi by
ROtter.
-
AutorPostitused
-
juuli 24, 2013 at 8:59 e.l. #25220
andezz
MemberTervist!
Olen noormees, kes tegeleb sportliku vabavõitlusega(MMA). Mure selles, et oleks vaja kaalust alla saada. See iseenesest üksinda polegi mure. Mureks muudab selle see, et samal ajal tahaksin saada ka lihaseid suuremaks. Väike eellugu ka. Nimelt aprilli keskel kaalusin ma kusagi 98 kg ja olin 180 cm pikk(jube eks). Alustasin HIIT treeninguga(soovitan kõigile, kes tahavad n.ö kergelt kaalu kaotada). 100 meetrit spurti ja siis 100 meetrit rahulikult. Ennem muidugi soendus ka. Kogu treening kestis kuskil 20 minti tegelikult. Kaotasin kahe nädalaga 13 kilo(äärmiselt ebatervislik ma tean aga ei meeldinud enam ümmargune olla
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ) Toitumist muutsin muidugi ka. Nüüd sooviksingi teada kuidas saada rasvast lahti ja lihast suuremaks. Siiani olen olnud jõusaalikauge inimene. Pole seal kordagi järjepidevat trenni teinud. Mõni üksik kord sõpradega käidud. Neil muidugi olid omad kavad jne. Nüüd on tekkinud ka omal soov minna ja asjaga korralikult tegelema hakata. Hetkel pole ka sellist raha kahjuks kuskilt võtta, et võtta mõnelt treenerilt treeningkava ja toitumiskava. Ma tean küll palju nad maksavad aga praeguse rahalise seisu tõttu ei ole tõesti võimalik
. Ausaltöeldes olen avastanud, et kui raha on vähem siis on isegi tervislikult toituda raskem kui tavalise keskmise inimese moodi süüa
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> (see ei pruugi nii olla võimalik, et olen ise saabas
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>).
Kogu eelneva mula kokkuvõtteks siis sooviks teada kas keegi:
1. Oskab soovitada mingisugust treeningkava kuidas vähendada rasva ja suurendada lihast/lihasmassi(pole kindel kas need on samad asjad)
2. Anda näpunäiteid mida süüa, nii toidulisandite kohta kui ka niisama tervisliku toitumise kohta. Tean et on palju foorumeid ja asju kus seda teemat käsitletud aga sellekohta ma ei ole leidnud väga midagi kui tahad lihast suurendada ja rasva vähendada. Eraldi on neid käsitletud küll
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>P.S ideaalkaal millesse tahaksin saada oleks 77 kg… on see üldse reaalne?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Aitäh kõigile, kes aitavad
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuli 24, 2013 at 9:14 e.l. #347110KuriVari
MemberLihasekasvuga tuleb sul juurde ka kaalu. Kuna sa tahad ainult kaalu alandada siis miks mitte käia rohkem MMA trennis ? Usun et seal on väga intensiivsed trennid ja kaal peaks langema. Ise tegelesin kunagi kick boxiga siis peale trenni tegin iseseisvalt lõuatõmbeid, kätekõverdusi,kükkist hüpped, hüppenöör jne. Meil olid seinas ka “kummid” millega sai erinevaid löögiharjutusi teha et anda löögile kiirust ja teha lihaseid tugevamaks. Arvan et sul ei ole kohe mõtet joosta jõusaali vaid suurendada oma MMA treeningmahtu ning peale trenni teha oma keharaskusega harjutusi, aga usun et siin lehel on palju targemaid kes oskavad just selles teemas nõu anda
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kindlasti peaksid saama infot ka treeneri käest, kunagi jooksis siit kuskilt foormist läbi kava mis oli mõeldud poksijatele.
Mis puudutab aga toitumist siis erinevad juur-ja puuviljad peaksid sul igapäeva menüüs olema . Lisaks pähklid ,muna ja liha jne. Arvan et mingeid suuri valgukoguseid pole sulle vaja . Ära unusta ka vett tarbida.
Ehk on jrx-il aega et siia vastata nii et huviga ootaks tema arvamust
juuli 24, 2013 at 9:49 e.l. #347113gmaster
MemberNo valgukogus võiks olla ikkagi normkaalu kohta vähemalt 1,5g/kg
juuli 25, 2013 at 7:36 p.l. #347190andezz
MemberTrenni kahjuks hetkel juurde kruvida ei saa
Aga valke võib ka ilma jõusaalis käimata süüa? juuli 25, 2013 at 7:48 p.l. #347192KuriVari
MemberTrenni kahjuks hetkel juurde kruvida ei saa
Aga valke võib ka ilma jõusaalis käimata süüa? aeroobset saad ikka teha (jalgratas, jooks jne) . 1.5g/kg oleks sinupuhul normaalne valgukogus. Oleneb palju sa nädalas mma trennis käid ja lisaks aeroobset teed, vastavalt sellele saad vaadata enda jõusaali tegemisi. Kunagi treener ütles mulle et jõusaalis võiks teha harjutusi kus suunad jõu endast eemale (surumised jne) mitte teha harjutusi kus suunad jõudu enda poole. Selline visioon oli treeneril sellest asjast .
juuli 26, 2013 at 10:15 e.l. #347219andezz
MemberSelge, aga siis millist vallku süüa? Ma mõtlen neid mis potsikutes on. Kas neil on mingit vahet ka peale maitsevahe või millist keegi ise eelistab?
juuli 26, 2013 at 10:23 e.l. #347220SKG
MemberLihad ja piimatooted vaga head valguallikad.
juuli 26, 2013 at 10:27 e.l. #347221KuriVari
MemberSelge, aga siis millist vallku süüa? Ma mõtlen neid mis potsikutes on. Kas neil on mingit vahet ka peale maitsevahe või millist keegi ise eelistab?
esimene valik peaks ikkagi olema liha ning piimatooted.
juuli 26, 2013 at 1:52 p.l. #347235andezz
MemberMul oli just n.ö lihadieet. Sõin aint puhast liha, muna ja kohupiima
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Töötab küll
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Aga see valguvärk ikkagist … juuli 26, 2013 at 1:53 p.l. #347236andezz
MemberEt kas siis piisab kui aint neid süüa?
juuli 26, 2013 at 4:10 p.l. #347239SKG
MemberKorruta oma kehakaal vahemalt 1,5-ga ja saad eelnevalt soovitatud valgukoguse grammides teada.
Ja vota seda kui treenivale ning kaloridefitsiidis olevale inimesele miinium valgukogusena.
Aga see on ainult yks kolmest makrotoitainest…
Ei tea sinu ainevahetuse mahtu, seega tapse energiahulga saad ainult sina valja kalkuleerida.
Rasvad ja sysivesikud ju ka vaja…
juuli 26, 2013 at 8:38 p.l. #347207jrx
MemberKas sa treenerite käest ei ole mõistliku nõu saanud küsida?
juuli 29, 2013 at 3:57 e.l. #347291andezz
MemberTreeneri käest tulidki lihadieet ja HIIT treening.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuli 29, 2013 at 6:02 e.l. #347295Archangel
MemberTreeneri käest tulidki lihadieet ja HIIT treening.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Mul kergelt juhe koos. Treening ja toitumiskava jaoks raha ei ole, aga lisandite tarbimise jaoks justkui oleks? Samuti, kui treeningkava jaoks nutsu ei ole siis mis treenerist sa räägid, kes sulle neid lihadieete ja HIIT asju rääkis? Rohkem ei taha aidata või kuidas see käib?
See kava hind on investeering vaat-et kogu eluks. Mulle ei mahu pähe kuidas pole absoluutselt probleemi mõnel mingi 50euri valgupulbri peale matta, aga väiksemat summat kavade peale – mis tegelikult tulemusi tooks – enam ei jätku.

Inimesed justkui valiksid kõige vähem effektiivse asja üldse millele raha kulutada ning siis pärast vinguvad selle asja hinna üle, mis tegelikult abiks oleks.
http://www.kaalustalla.ee/treening-ja-toitumiskava/
Kuna ilmselgelt oled sa toitumise/treeningu suhtes algaja siis ise pusimisega võib minna väga kaua aega enne kui soovitud tulemusteni jõuad. Treeneri palkamine selle pisku eest on tunduvalt parem mõte kuna sulle tehakse kõik puust ja punasest selgeks. Kõrvale võid ise aegamööda juurde õppida, vähemalt tead, et tulemused on garanteeritud kuni sa alles ise kogemusi ja teadmisi omandad.
Edu!
juuli 29, 2013 at 12:47 p.l. #347234Marxengel
Memberhttp://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=evcNPfZlrZs&t=1222
Mida see ‘treener’ teab enamat, kui üldlevinud teadmised toitumisest? 21. saj – infot on kõik kohad täis. Ja kui treener suudab, leiab igaüks , kes arvutit kasutada oskab, seda samahästi.
Mis puutub treeningkavasse:
Isegi, kui see on ‘pisku’, mis kulub, ta ei tea ja ei tahagi teada (reeglina), mis minu kui indiviidiga toimub tema ‘ kava ‘ järgides. Jutt on veebitreenerist, mitte isklikust, kes on sinu kui sportlasega seotud. Ka siis võivad need nõuanded ja juhised kaheldava väärtusega olla.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.