Skip to main content

Soovitage palun kava või näpunäiteid.

Avaleht » Forums » Treening » Algajad » Soovitage palun kava või näpunäiteid.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Autor
    Postitused
    syntax
    Member

Tervist,

Olen 17-aastane poissmees. Kaalun 62 kg, pikkust 177-8 cm. Olen juba aasta aega regulaarselt külastanud jõusaali ning ujulat, 5 korda nädalas. Jõusaali tuli 3 korda nädalas (esmasp, kolmap, reede), ujumist 2 korda nädalas ( teisip, neljap). Nädalavahetus kuulus puhkusele. Olin ka veidi rasvane, kuid see sai kenasti aasta lõpuks tänu treeningutele eemaldatud. Mure seisneb selles, et lihaskasv oli minimaalne, kuid jõudu tuli suurepärastes kogustes. Jõusaalis tegin igale lihasgrupile harjutusi. Näiteks biitsepsile tegin nii, et esimeseks Küünarvarte kõverdamine kangiga seistes, siis liikusin lõua tõmbamise toru juurde, seejärel tross/plokkülekandega biitsepsi masina juurde ning neljandaks harjutuseks veel midagi. Kõigile lihasgruppidele tegin neli erinevat harjutust. Tegin selliste seeriatega ja raskustega, et alguses panin peale ntks küünarvarte kõverdamises kangiga seistes kokku koos kangiga 20 kilo ning tegin 12 korda, siis lisasin 22,5 kilo ning tegin 10 korda, 25 kilo- 8 korda ning siis 30 kilo, 6 korda. Kõikide harjutuste puhul oli põhimõtteliselt sama taktika. Nagu üleval pool mainisin, siis aasta algusega võrreldes jõukasv oli suurepäraselt märgatav aasta lõpus, kuid lihaskasv oli minimaalne ning sain ka üleliigsest rasvast lahti. Toitusin ka veidikene söögilauda jälgides, unustasin põhimõtteliselt igasugused maiustused(a.la limonaad, koogid, kommid) väga-väga harva lubasin siiski väikse koogiviilu või shoksi tüki. Jälgisin ka, et ei sööks sisse nisujahu, kuid vahepeal siiski koolis pakuti makarone või muid nisujahu saadusi. Saia söömist vältisin täielikult, koolitoitu söin igapäevaselt, vahepeal käisin ka poes ning ostsin ntks kohupiima. Peale kooli käisin ka vahel ning ostsin kas kodujuustu või piimatooteid. Nüüd on üks põhilisemaid ja problemaatilisemaid küsimusi see, et kuidas saaksin küll lihase kasvama. Mõtlesin ka, et sel aastal hakkan tarbima valku koos süsivesikuga peale jõusaali ning ka ujumist. Teine küsimus kindasti jääb selleks, et kas keegi oskaks soovitada mulle mingisugust kava, mis hakkaks ka lihast kasvatama? Ise mõtlen, et ilmselt seeriad ja kordused, mis ma tegin, mõjusid praktselt täiskoosseisus jõuallikaks. Jõusaalis surusin näiteks ka rinnalt sellise takti järgi ning tegin rõõbaspuude peal push-uppe. ühesõnaga kõikidele lihasgruppidele tegin samamoodi, erinevaid lihaseid mõjutatavatel masinatel. Ainult kõhulihaseid tegin erivaid harjutusi ühtse kombona. Aitäh kõikidele, kes suudavad minu probleemi vähegi tasakaalustada ning mind hädast välja aidata.

Kang08
    Member

Esiteks sa kaalud 62 kilo,peaksid väheke massi koguma kui soovid et lihasmass suureneks.Nii et pigem rohkem kaloreid juurde.Teiseks vaata ,et kavas oleks esindatud kõik baasharjutused (kükk,tõmme,surumine jne).Ning alati polegi kvantiteet oluline.Sa räägid et teed portsu harjutusi ühele lihasgrupile.Võid katsetada ka näiteks fullbody lähenemist,kus teed terve keha nädalas 2-3 korda läbi ja ühe päeva jätad abiharjutustele.Fullbody päevadel on esindatud põhiliselt baasharjutused ja abiharjutuste päeval teed igasugu isoleerivaid harjutusi või pikki seeriaid mingile lihasgrupile.

syntax
    Member

Mõtlesin, et hakkaks tegema seda Algajate kava 5×5 või võin juba midagi suurejoonelisemat teha, kuna niiöelda põhi on all? Kas peaksin sel juhul igal kolmel päeval nädalas tegema seda 5×5 kava? Söömise suhtes, mida peaksin siis toidulauale juurde lisama? Ega mitte maiustusi ega saia, pigem ikka tervisele kasulikust materjalist vajaliku lisakaloraaži kätte saama? Soovitati mulle paar päeva tagasi üldse mitte teha veel pinke, kas on see tõsi või võib teha? Eelneval aastal olid pooled harjutused pinkide peal, ntks plokk/tross ülekandega selja, biitsa, rinna harjutused ja näiteks jalgade tõstmise/ülessurumise pingid. Ja kas lisavalgu võtmine peale jõusaali ja ujumist on teretulnud? Aitäh vastuse eest, Kang08! Loodan, et saan veel erinevaid soovitusi ja nõuandeid ka teistelt siinolijatelt.

Kava, mida mõtlesin, asub siin: http://www.fitness.ee/treeningkavad/1/1/50

See pidi ka kiiresti lihast kasvatama, kuulsin. Või pole see õige jutt?

KuriVari
    Member

Mõtlesin, et hakkaks tegema seda Algajate kava 5×5 või võin juba midagi suurejoonelisemat teha, kuna niiöelda põhi on all? Kas peaksin sel juhul igal kolmel päeval nädalas tegema seda 5×5 kava? Söömise suhtes, mida peaksin siis toidulauale juurde lisama? Ega mitte maiustusi ega saia, pigem ikka tervisele kasulikust materjalist vajaliku lisakaloraaži kätte saama? Soovitati mulle paar päeva tagasi üldse mitte teha veel pinke, kas on see tõsi või võib teha? Eelneval aastal olid pooled harjutused pinkide peal, ntks plokk/tross ülekandega selja, biitsa, rinna harjutused ja näiteks jalgade tõstmise/ülessurumise pingid. Ja kas lisavalgu võtmine peale jõusaali ja ujumist on teretulnud? Aitäh vastuse eest, Kang08! Loodan, et saan veel erinevaid soovitusi ja nõuandeid ka teistelt siinolijatelt.

Kava, mida mõtlesin, asub siin: http://www.fitness.ee/treeningkavad/1/1/50

See pidi ka kiiresti lihast kasvatama, kuulsin. Või pole see õige jutt?

Sellist kava pole olemas mis kiiresti su lihast kasvatab.Asi on pigem ikka toitumisega seotud. Kui sul toitumine paigas siis varu kannatust ning käi trennis , küll see lihas ka kasvama hakkab

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.