Küsimusi üldiselt ning ka pulsikella ja kalorite kohta.
- This topic has 18 replies, 9 voices, and was last updated 12 years, 7 months tagasi by
Low Protein Forever.
-
AutorPostitused
-
juuni 26, 2013 at 10:06 e.l. #25139
GymRat
MemberTere, olen 18 aastane noormees, kes on käinud jõusaalis aktiivselt( 4-6x nädalas ) 1.5 aastat.
Lõin täna hommikused toiduained kaloriarvutisse sisse( 517kcal, valk 38, süs. 70, rasv 5 ) ning seejärel läksin jõusaali. Esmakordselt panin jõusaali ajaks peale ka pulsikella, mis peale treeningut näitas et olen kulutanud ~600kcal 1tunni ja 50minutiga. Tegemist oli intensiivse raske treeninguga.
1. Kas nii saab enda kalorite tarbimist jälgida või on see puhas oletamine?
2. Kas ma olen hetkel( peale trenni ) kaloritega miinuses ning nüüd võin enda normi täis süüa?
Peale trenni sõin FAST Pudding 20g, maitsestama jogurt 50g, 50g kohupiim lahja.
Lõunaks 60g pruuni riisi( tavaliselt ei söö seda enam peale trenni), 225g kanafileed, 170g brokkolit, 55g õuna ( 521kcal, 70 valk, 55 süs., 2 rasv )
Lisaks on mul olemas ka Ott Kiivika valmistatud personaalne toitumiskava, kuid tahaks praegu hetkel ise katsetada ning enda keha tundma õppida.
NB! Täna ei toitunud toitumiskava järgi, vaid sõin täisterakaerahelbeid, kodujuustu, õuna. Üritan muidu väga tervislikult toituda, kuid ma ei suuda leida enda kaloritarbimist, kui palju ma kulutan päevas, et säilitada kaalu. Tean et kaalu alandamiseks -500kcal ja ehitamiseks +300kcal.
Mure tekkis sellega, et olen viimase pooleteise nädalaga hommikuse kaalu järgi 63.5 pealt 61.9(oli see alles täna hommikul mulle šokk) peale kukkunud. Toitumine on olnud suht. stabiilne, rämpsu ei söö jne. Pikkust on 177, vööümbermõõt 80cm, rasvaprotsent suhteliselt madal.
Ja lisaks on mul ka veel nö. süsivesikute foobia, nimelt hommikul võin süüa putru, millele järgneb trenn, ning peale trenni enam väga süsivesikuid tarbida ei taha kartes, et võtan sellepärast rasva juurde.
Tänan juba ette ära neid, kes viitsivad minu probleemi lahata.
juuni 26, 2013 at 11:17 e.l. #345483Tim.
MemberKui sul on sinule konkreetselt tehtud toitumiskava siis miks mitte seda järgida? Arvuta selle põhjal ära palju sul päevaselt kaloreid sisse tuleks selle konkreetse kava põhjal ning siis võid hakata katsetama erinevaid variante ja toidukordade arvu jne.
juuni 26, 2013 at 11:29 e.l. #345484GymRat
MemberKava järgi oli ~2600-700kcal, kuid kava oli mõeldud massi lisamiseks. Hetkel tahaks pigem hoida seda veel paar nädalat, kuna reis tulekul ning tahaks seal hea välja näha veel.
juuni 26, 2013 at 11:33 e.l. #345485Marxengel
Member1,5 kg sportiva noormehe kaalumuutus hommikul – shokk? ma olen shokis, kuhu on kehakaalufoobia meid viinud:) Vaata õhutemperatuuri, enda aktiivsust, jne. Paanika-jaanika:)
juuni 26, 2013 at 12:10 p.l. #345490salasilm
MemberSöö rohkem, ja söö rohkem rasvast. Söö kasvõi jäätist (tuleb vast odavam kui fasti puding?), aga lahja toidu baasil ei ole mõtet käia jõusaalis kuude kaupa liha suretamas. Unusta kalorite lugemine. Kui sa kardad sixpacki kadumise pärast siis tea, et sixpack kõhnal mehel on sama nagu suured tissid rasvunud tüdrukul – sel juhul need ei loe.
.
juuni 26, 2013 at 1:07 p.l. #345495GymRat
MemberViimased päevad on olnud tõesti väga palav. Kas võib olla veekaal? Olen joonud piisavalt vett küll.
Käin reisil ära ja siis hakkan ehitama jälle.
juuni 26, 2013 at 1:51 p.l. #345500MoloM
MemberKava järgi oli ~2600-700kcal, kuid kava oli mõeldud massi lisamiseks. Hetkel tahaks pigem hoida seda veel paar nädalat, kuna reis tulekul ning tahaks seal hea välja näha veel.
juuni 26, 2013 at 2:40 p.l. #345503GymRat
MemberMis Te imestate? Hea väljanägemise all mõtlesin, et kui hakkan massi lisama siis tekib ka ju rasva.
juuni 28, 2013 at 1:25 p.l. #345597Kang08
MemberTere, olen 18 aastane noormees, kes on käinud jõusaalis aktiivselt( 4-6x nädalas ) 1.5 aastat.
Mure tekkis sellega, et olen viimase pooleteise nädalaga hommikuse kaalu järgi 63.5 pealt 61.9(oli see alles täna hommikul mulle šokk) peale kukkunud. Toitumine on olnud suht. stabiilne, rämpsu ei söö jne. Pikkust on 177, vööümbermõõt 80cm, rasvaprotsent suhteliselt madal.
Tänan juba ette ära neid, kes viitsivad minu probleemi lahata.
Ma sinu asemel ei tegeleks hetkel iga kalori pärast muretsemisega,vaid mõtleks kuidas kaalunumbrit suurendada.60 kilosena ülimadala rasvaprotsendi peal tiksuda ja lihtsalt saalis tühja ka nühkida pole nagu erilist mõtet.Pigem kogu veidi liha luudele ja hakka siis lihvimise peale mõtlema.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuni 28, 2013 at 1:26 p.l. #345598Low Protein Forever
MemberPulsi lugejad, ja sammude lugejad, on minumeelest mõttetud asjad.
Aga jah, kui pakub meelelahutust, siis miks mitte.
juuni 28, 2013 at 1:52 p.l. #345599Rain 6 kanget
MemberPulsi lugeja OK minu arvates, kui on ära määratud testidega treeningtsoonid. Sammulugeja?? see on tõesti küsitav.
kaalu langus 1,5 nädalaga sellises ulatuses? mis sa põed, mul on nädalavahetusega kaal tõusnud a´la 4 kg ja samas päevaga kukkunud 2 kg. puhtalt vesi ja liigutamise intensiivsus ja palavus. ning mõnikord just suurem vee joomine “viib” kehast vett välja, sest keha ei hoia lihtsalt vett kinni igaks juhuks
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuni 28, 2013 at 2:17 p.l. #345600GymRat
MemberAlgselt kui trennis hakkasin käima siis kasvatasingi lihast, alustades kaalusin 58 ringis ning kui kaalusin juba 67-68, otsustasin rasvast vabaneda. Jõunäitajad ei ole minu arvates üldsegi kehvad, rinnalt 95, küki maxi ei tea kuid viimase seeria kükina 85×3-4.
juuni 28, 2013 at 2:24 p.l. #345601Kang08
MemberAlgselt kui trennis hakkasin käima siis kasvatasingi lihast, alustades kaalusin 58 ringis ning kui kaalusin juba 67-68, otsustasin rasvast vabaneda. Jõunäitajad ei ole minu arvates üldsegi kehvad, rinnalt 95, küki maxi ei tea kuid viimase seeria kükina 85×3-4.
Küki numbrid on samas punktis sisuliselt mis surumine.Pmt tundub, et jalatrennid on sul ka lahjapoolsed.Ei, ise tead mis teed,aga ma jään oma arvamuse juurde
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuni 28, 2013 at 3:18 p.l. #345603AlanBStard
ModeratorJa lisaks on mul ka veel nö. süsivesikute foobia, nimelt hommikul võin süüa putru, millele järgneb trenn, ning peale trenni enam väga süsivesikuid tarbida ei taha kartes, et võtan sellepärast rasva juurde.
Huvitav, tavaline süsivesikuajastamise loogika käib just teistpidi, et kui tõesti tahetakse süsivesikud ainult lihastesse saada siis süüakse neid pärast trenni, kui lihasrakud on näljasemad:)
juuni 28, 2013 at 3:39 p.l. #345605GymRat
MemberHuvitav, tavaline süsivesikuajastamise loogika käib just teistpidi, et kui tõesti tahetakse süsivesikud ainult lihastesse saada siis süüakse neid pärast trenni, kui lihasrakud on näljasemad:)
Jätan meelde
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Küki numbrid on samas punktis sisuliselt mis surumine.Pmt tundub, et jalatrennid on sul ka lahjapoolsed.Ei, ise tead mis teed,aga ma jään oma arvamuse juurde
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Rinna trenni teen tavaliselt kõige raskemat seeriat 75kga. Korduseid 3-5
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.