Jõusaalide arvustused
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Klubid » Jõusaalide arvustused
- This topic has 130 replies, 49 voices, and was last updated 9 years, 3 months tagasi by
garrts.
-
AutorPostitused
-
detsember 5, 2012 at 11:49 e.l. #25002
Tragl
MemberOlen vaadanud, et jõusaalidest on kasutaja seisukohalt suhteliselt vähe juttu. Seetõttu võiks teha teema, kus inimesed pikemalt jagavad oma kogemusi ühe või teise kohaga.
Teen ise otsa lahti. Vaielge vastu ja avaldage oma arvamust!
Tekkis tahtmine külastada jõusaali. Kuna pikemat aega on huvitanud uus ja kuum Tulbi SK, siis saigi suund sinnapoole võetud. Eesmärk oli teha neid harjutusi, mida ma tavapäraselt teha ei saa. Plaanis oli selg ja biitseps ainult seadmete abil.
Kõik, kes on Tulbi tänaval käinud, on ilmselt näinud seal suurt kaarhalli. Mõtlesin, et selles hallis Tulbi SK asubki. Tegelikult asub see tänava ühes moodsamas büroohoones, kohe kaarhalli kõrval. See tähendab seda, et parkimisega pole kõige paremad lood. Parkimiseks on kuskil 7-8 kohta aia ääres, lisaks tänav, mis paraku on kitsas ja lühike. Päevajal oli siiski parkimiseks ruumi lahedalt.
Jõusaal asub maja esimesel korrusel, seega minimaalne kõndimine. Saali ühe korra kasutamise tasu on 7 eurot. Mõnus on see, et pole mingit päeva tükeldamist ega saalis viibimise aja piiramist nagu paljudes teistes kohtades.

Pärast raha maksmist suundume riietusruumi. See on õige kitsuke ruum, kaks rida kappe mõlema seina ääres. Kuna inimesi pole, ruumipuuduse üle kurta ei saa. Kapid on ka mahukad. Vahetame riided ja suundume jõusaali. Trenniruum on kolmeosaline. Esimeses ruumis, kus asub ka teenindaja, on kardioseadmed ja mõned jõuseadmed. Teises ruumis on ainult jõuseadmed. Peab ütlema, et ruumid on nii väikesed, et satun kergesse hämmingusse. Mõtlesin ikka, et Tulbi on Revali ja Sparta tasemega koht. Kolmas ruum on suur ja jahe ning mõeldud aeroobikale. Seal on varbseinad ja matid. Seda ruumi jõutreenijad ei kasuta ning seal on väga hea üksi soojendust ning venitusi teha.

Läheme esimesse ruumi tagasi. Seal on paar väntamis- ja jooksuseadet, üks sõudergomeeter ja sellega asi piirdub. Seadmed on siiski üsna moodsad. Süvenen teise saali sisustusse ja mu hämming üha kasvab. Nii vähe seadmeid!!! Esmalt ei oskagi midagi peale hakata, sest seadmeid, mida ma alustuseks kasutada mõtlesin, ei leia. Mis seal siis ikka, eks teeme biitsepsit kontsentreeritult kangiga. Hakkan otsima raskusi, kuid seda, mida vaja, pole. Kangikettaid on saalis vähe ja kuna parasjagu on paar teist meest asunud rinda tegema, siis mulle vajalikud kettad on käigus.
No pole hullu, teeme biitsepsit siis hantlitega. Kahjuks ei leia ma ka vajalikus raskuses hantleid. Valik on üsna kesine ja mõne hantli raskuse tähis on kadunud. Hantlirenn asub liiga madalal ja raskemaid hantleid on väga raske kätte saada. Meel mõru, saan ma harjutuse siiski kuidagi tehtud.
Järgmiste harjutustega läheb vähe libedamalt. Olemasolevad seadmed on üsna korralikud ja heade reguleerimisvõimalustega. Paar seadet, millesarnast ma pole varem kasutada saanud, tekitavad ka positiivsemaid emotsioone.

Selle kahe tunni jooksul, mis ma Tulbis veetsin, jäi mulje, et väga paljud käivad saalis ainult või peamiselt aeroobset trenni tegemas. Kui saalis viibiks üle 10 inimese, siis oleks seal ilmselt üsna kitsas ja ebameeldiv. Kõiki jõuseadmeid on sisuliselt ühes eksemplaris ja paratamatult tekib moment, mil pead kellegi järgi ootama. Seadmetest kõige rohkem hakkas silma jalamasinaid. Oli olemas nii jalapress kui kükipink. Rinnalt surumist saab korraga teha kaks inimest.
Saalid on toredalt kujundatud ja puhtad. Kõik ruumid on korralikult peeglitega kaetud. Muusika on okse ja seda jagub kõikjale. Iga päev ma seal käia ei suudaks vist juba ainult muusika tõttu.
Pesemisruum ja WC-d on korralikud, olemas on ka saunavõimalused.
Mida kokkuvõtteks öelda. Tulbi üritab ilmselt arendada õdususe ja mugavuse joont, kuid mu meelest ei anna siiski õiget mõõtu välja. Selline jõusaal oleks hea siis, kui see on isiklikus kasutuses. Jääb mulje, nagu oleks suurest korterist kujundatud saal. Kõige paremini sobib Tulbi inimesele, kes elab läheduses ja tahab soojas siseruumis aeroobset asja teha ning võib-olla ka mõnda jõuseadet kasutada. Hantlite ja eriti ketaste vähesus on piinlik.
Oli huvitav kogemus, kuid 7 euro kulutus minu selle päeva vajadustele ei vastanud. Parem oleks võinud panna natuke juurde ja minna Spartasse.
Punkte annaks järgnevalt:
Teenindus: 7/10
Varustus: 3/10
Atmosfäär: 4/10
Võimalused: 5/10
Hind: 3/10
Lõpphinnang: Tulbi puhul on näha, et tegemist on 100 % äriobjektiga. Liiga palju tähelepanu pööratakse teisejärgulistele asjadele. Tulbi on nagu elutuba, mis on sisustatud kergeks sportimiseks. Hind ei vasta treenimisvõimalustele. Hantlite ja ketaste vähesus on kergesti likvideeritav viga, kuid miks seda pole parandatud, ei tea.
detsember 5, 2012 at 12:10 p.l. #331581Akrapovic
MemberVäga hea postitus igasmõttes !!! Jätka samas vaimus.
detsember 5, 2012 at 2:52 p.l. #331590Leegi-H
Membertulbiga on ka see kurb lugu, et rühmatrennid jäetakse huviliste puudusel ära. Vähemalt teavitatakse registreerunuid sellest telefoni teel. Aga minu mälu järgi on nad suht popid hommikuti vanemate inimeste seas pilatesega.
detsember 5, 2012 at 3:28 p.l. #331594Sarge
MemberEi usu, et nüüd 10 inimesega kitsaks läheb. Nõos on vast kogu jõusaal sama suur kui üks ruum heal juhul ja meid ka 20 inimest olnud. Trenn pole ära jäänud ja nii kaua kui üks inimene masinat kasutab, saabki puhata.
detsember 5, 2012 at 5:59 p.l. #331610vend vähk
ModeratorEi usu, et nüüd 10 inimesega kitsaks läheb. Nõos on vast kogu jõusaal sama suur kui üks ruum heal juhul ja meid ka 20 inimest olnud. Trenn pole ära jäänud ja nii kaua kui üks inimene masinat kasutab, saabki puhata.
Nõo sportimisvõimalustest võiks kohe suurema galerii teha! See jättis väga hea mulje kui viimati seal kohalikke pruuniks võõpamas käisin
detsember 5, 2012 at 6:09 p.l. #331614Tragl
MemberVäga hea postitus igasmõttes !!! Jätka samas vaimus.
Aitäh! Vahel otsid mõne jõusaali kohta infot, kuid pole nagu midagi, millest kinni hakata. Loodan, et mõni saab sellest ülevaatest ka praktilist kasu. Kirjutage ka ise oma jõusaalikogemustest!
detsember 5, 2012 at 6:14 p.l. #331615Tragl
MemberEi usu, et nüüd 10 inimesega kitsaks läheb. Nõos on vast kogu jõusaal sama suur kui üks ruum heal juhul ja meid ka 20 inimest olnud. Trenn pole ära jäänud ja nii kaua kui üks inimene masinat kasutab, saabki puhata.
See, kas läheb kitsaks sõltub natuke seltskonnast. Ma olen olnud sellises saalis, mis sisuliselt katab ühe Tulbi ruumi ja kus kõiki seadmeid on üks, ka paarikümne inimesega. Sellistes saalides tegutsevad tavaliselt “omainimesed” ja see muudab asja tunduvalt. Kui on kiire ja lähed üheks korraks avalikku anonüümsesse saali, mille pilet maksab 7 eurot, siis väga ei tahaks küll oodata ühe ja teise seadme või hantlite või ketaste vabanemist.
Tulbis ma tunneksin end hästi ainult siis kui inimeste arv jääb alla 3-4. Üksi on kõige parem.
detsember 31, 2012 at 12:15 e.l. #333449Diver
MemberKäin selles samas saalis. Maksab see mulle umbes teie rahas 20 eurot kuus. Avatud 24 tundi ja 7 paeva nadalas.
detsember 31, 2012 at 10:15 e.l. #333474SKG
MemberKain Ben Dunne jousaaliketi uusimas saalis, Sandyfordis (Dublin).
Masinad ja varustus on Matrix ja Technogymtoodang. Meeldib see, et ei ole ylerahvastatud nagu kesklinna jousaalid, ruumi ja ohku on palju. 14 kuu kaardi eest maksin 200 eurot. Hetkel on ka pakkumine: kahele inimese 13 kuu kaart 350 eur.
Vaikseks miinuseks see, et suurim hantel 30kg ja suurimad kettad 20kg, aga eks tuleb siis lihtsalt rohkem peale laduda ja fantaasia toole panna. Trenn tegemata ja areng seisma selle parast ei jaa.
Pildid alloleval lingil:
detsember 31, 2012 at 12:39 p.l. #333498Diver
MemberMeil pole samuti üle 30kg hantleid ja kui 3 tõsisemat tegijat korraga saalis oleks, siis ei jätkuks vist kangidele kettaidki. 200-300 kg kettaid ongi vist kokku ainult. Rinnalt surumise võimalusi on ka ainult 2 pingi juures. Ühtegi korralikult treenitud keha pole siin näinudki. Kui ma oma algajate esimesest tasemest edasi jõuan, eks siis otsin teise saali
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Üheks plussidest on kindlasti see, et liikmeks alla 18 a. vanused ei saa. Mul pole noorte vastu midagi aga tihtipeale ei saa need kabajantsikud aru, et saal on trenni tegemise koht.detsember 31, 2012 at 4:05 p.l. #333526matjusm
MemberKäin selles samas saalis. Maksab see mulle umbes teie rahas 20 eurot kuus. Avatud 24 tundi ja 7 paeva nadalas.
Veider saal, nii palju trenažööre kuid videos oli näha vaid üht kükipuuri.
Kuna välismaiste treeningsaalide arvustamiseks juba läks siis jagan ka enda oma:
Käin Ida Londoni Ülikooli jõusaalis mis ehitati USA Olümpiakoonidse jaoks ning seega varustus on tipptasemel. Saal on jagatud kaheks: fitness saal koos trenažööride ja muu taolisega ning tõstesaal tõsise rauaga. Tõstesaalis on 4 puur-platvorm-pink komplekti (nagu pildil näha), iga üks varustatud nii tavaliste kui ka Uesaka tõstespordi kangidega ja 307.5kg kettaid (25-5kg igat ühte 2 paari, 2,5 ja 1,25kg üks paar). Pluss veel hantlid, reguleeritavad pakud ja hüppekastid.
Hind on sel 40£ ehk umbes 50€ kuus mis Londoni kohta on üpris hea hind. Kui keegi siia kanti satub siis astuge läbi, vabaraskuste poole pealt on tegemist ühe linna parima saaliga.
detsember 31, 2012 at 6:21 p.l. #333537matti
MemberVeider saal, nii palju trenažööre kuid videos oli näha vaid üht kükipuuri.
Kuna välismaiste treeningsaalide arvustamiseks juba läks siis jagan ka enda oma:
Käin Ida Londoni Ülikooli jõusaalis mis ehitati USA Olümpiakoonidse jaoks ning seega varustus on tipptasemel. Saal on jagatud kaheks: fitness saal koos trenažööride ja muu taolisega ning tõstesaal tõsise rauaga. Tõstesaalis on 4 puur-platvorm-pink komplekti (nagu pildil näha), iga üks varustatud nii tavaliste kui ka Uesaka tõstespordi kangidega ja 307.5kg kettaid (25-5kg igat ühte 2 paari, 2,5 ja 1,25kg üks paar). Pluss veel hantlid, reguleeritavad pakud ja hüppekastid.
Hind on sel 40£ ehk umbes 50€ kuus mis Londoni kohta on üpris hea hind. Kui keegi siia kanti satub siis astuge läbi, vabaraskuste poole pealt on tegemist ühe linna parima saaliga.
Ülikõva saal paistab olema, ma ei ole nii head saali vist isegi unes näinud
” srcset=”/uploads/emoticons/happy@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>detsember 31, 2012 at 9:05 p.l. #333540matjusm
MemberÜlikõva saal paistab olema, ma ei ole nii head saali vist isegi unes näinud
” srcset=”/uploads/emoticons/happy@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>See koht on veel väike võrreldes sellega mida USA ülikoolides (ja ka osades keskkoolides) pakuakse. Seal on pea igal suvalisel ülikoolil nii vinge saal mille taolisest ei maksa Eestimaal unistadagi:

Kel soovi siis võib siit pilte vaadata, selliseid saale on meeletult: http://www.power-lift.com/gallery_new.html
detsember 31, 2012 at 10:47 p.l. #332566Diver
MemberNjah. Kui mul raha poleks kahju 120£ kuus välja köhida, siis käiks David Lloids is kus on suur ujula, mullivannid, erinevad saunad, bodypump, joga klassid jm. kribukrabu plus mitu maksimaalselt varustatud jõusaali. Inimesed pole välja mõelda suutnud harjutust mis seal teha ei saaks. Merevaade, kuninglik teenindus personali poolt ja kohvik kah veel.
Head uut aastat trennisõbrad eestist!
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> meil veel tund ja 15 min. vanat aastat järel.jaanuar 1, 2013 at 9:59 e.l. #333542Tragl
MemberVeider saal, nii palju trenažööre kuid videos oli näha vaid üht kükipuuri.
Mida seal Ida-Londoni ülikoolis õpetatakse? Kus see asub? Kui palju sellises saalis tavaliselt rahvast on? Kas on avatud ka inimestele tänavalt?
Edu välismaal!
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.