jalatald ja ülekoormus
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Vigastused ja haigused » jalatald ja ülekoormus
- This topic has 10 replies, 4 voices, and was last updated 12 years, 8 months tagasi by
ivite.
-
AutorPostitused
-
mai 14, 2013 at 5:37 e.l. #24972
ivite
MemberTere
Ilusate ilmade saabudesi hakkasin jooksmisega taastegelema (nädalas: 2x 6,5km, 1x 2,0km, 1x 10km), talvisel hooajal tegin aktiivselt Body-pumpi.
Nimelt paar päeva tagasi täiesti lambist tundsin äkki, et astudes on vasaku labajala väliskülg natuke valulik. Ei ole jalga väänanud. Eelneval õhtul olin teinud mõnusa 6,5 km jooksu ja järgmisel hommikul tundsin valu jalatallas.
Nüüd sümptomid sellised:
Valus ei ole hüppeliiges. Seda saan painutada probleemivabalt igas suunas. Valus piirkond algab hüppeliigese juurest, kulgeb mööda labajala väliskülge kuni väikese varbani (varvaste enda liigutamine ei ole valulik). Jalale toetada praktiliselt ei saa, sest valus on. Eriti valus on edasi astumisel, kui jalaga peab ära tõukama. Istudes või lamades ei valuta. Samuti ei ole paistetust. Pöida ettepoole painutades valu, tahapoole painutades valu kaob. Selg ees kõndides valu väiksem. Varvastele tõustes ei ole valu suur. Lampjalgsust ei ole.
Millega tegu? Mingi lihase valu? Venitus? Kas see võib tekkida ülekoormusest ja liiga intensiivsest trennist?
Pole enam jooksmas käinud, annan 1 nädala jalale puhkust.
Tänud ette.
mai 14, 2013 at 10:11 e.l. #342990ROtter
MemberSee on paljude jooksjate igakevadine probleem, et alustatakse liiga intensiivselt – lihased, liigesed, kõõlused ja sidemed pole jõudnud veel harjuda. Peale puhkepausi tuleb alustada poole väiksema koormusega. Praegu võib raviks kasutada mõnda põletikuvastast salvi.
mai 14, 2013 at 10:27 e.l. #342993gmaster
MemberJalanõud on muidu uued või eelnevatel aastatel kasutatud? Mis mark, mudel?
mai 14, 2013 at 2:23 p.l. #343011ivite
MemberSeda ma ise ka arvan, et sai liiga tehtud. Hetkel määringi salviga ja arsti soovitusel võtan Paracetamoli1000mg x 2tk päevas.
Jalanõud on eelmise aastal soetatud ja joostud nendega vähem kui 100 km. Kunagi sai tehtud testimine ja just minu jalale sobivad välja valitud – Adidas Respons Cushion´id. Mulle see mudel sobib, vähemasti oli hea pehme ja toetav nendega joosta.
Kummaline on isegi see, et kui nädala alguses tundus 4 cm kontsakingaga täitsa ok kõndida, siis täna pidi täiesti madalad jalanõud panema. Jooksujalanõusid eriti ei taha jalga pannagi, valus
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Loodan, et nädala lõpuks on valu kadunud ja siis pean küll vist kepikõnniga alustama või väga aeglase sörgiga, nt 2km.mai 14, 2013 at 2:34 p.l. #343012gmaster
MemberJooksid siis asfaldil jah? Aga jah, esialgu paus eha on mõistlik. Paracetamoli 2g on muidugi päris ränk
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>mai 14, 2013 at 2:50 p.l. #343015ivite
MemberJooksen küll asfaldil. Tean, et päris suur kogus 2g
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>, kuid 5 päeva võtta ja siis vähendada kogust ja üldse ära jätta.mai 14, 2013 at 3:09 p.l. #343016ivite
MemberÜks asi turgatas mul veel pähe, kas jalatallale teipingut tehakse?
mai 14, 2013 at 3:19 p.l. #343018gmaster
MemberTehakse nii tallale kui küljele, oli ka endal sarnane probleem
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>mai 14, 2013 at 3:23 p.l. #343020mikk2222
MemberParatsetamooli maksimaalne ohutu doos on 1 gramm 4 korda päevas 4-6h vahedega. Kui ei aita, siis võib proovida ibuprofeeni, koos paratsetamooliga või selle asemel.
mai 14, 2013 at 6:03 p.l. #343033ivite
MemberTeiping on tõhus ja kui mul niisama tald korda ei saa, siis pöördun teadjate poole http://www.teiping.ee näiteks
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kui aus olla, siis ma ei poolda eriti tablettide tarbimist ja 2g päevas tundub 63kg kaaluva naise kohta küll hobuseannus. Sel korral nõustusin neid võtma, kuna valu oli ikka päris suur.
mai 20, 2013 at 5:49 p.l. #343623ivite
MemberHomme nädal möödas. Eile tegin väikse kepikõnni trenni, hästi kummaline oli seda teha…nagu õpiks käima
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>.Kummaline on see jalalaba annab veel hommikuti tunda. Tablette pole rohkem võtnud ja loodan, et teipingut ka ei lähe vaja ning algaval pühapäeval teha esimene sörkjooks
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>. -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.