rasva lisamise limiit?
- This topic has 22 replies, 8 voices, and was last updated 12 years, 8 months tagasi by
htilga.
-
AutorPostitused
-
mai 19, 2013 at 5:13 p.l. #24921
kristofeles1
Memberoskab keegi öelda, kas on mingi limiit ka, kui palju keha päevas rasva võib lisada, või kehtib ikka see reegel, et 3500kcal = 500g rasva ja kui oletame, et sööksin päevas 17500kcal üle oma säilitamise, siis võtaksin 2.5kg rasva juurde päevaga ?
mai 19, 2013 at 5:20 p.l. #343547Invention
MemberKusjuures mul on küsimus samasse kanti. Kui kiiresti kasutamata energia ladestub rasvaks? Ütleme, et söön ühel päeval +2000 kalorit ja teine päev -2000 kalorit, siis summa on ikka kokku null, samas esimesel päeval jääb palju energiat kasutamata. Jõuab see ära ladestuda?
mai 19, 2013 at 5:43 p.l. #343550Archangel
MemberSisse söödud rasv ladestub praktiliselt otse rasva-varudesse peale seedimist. Muud toitained peavad läbima muid teekondi ning üldjuhul nii kergelt rasvarakkudesse ei jõua. Lisafaktoreid on mitmeid, milline on päevane aktiivsus, kas glükogeenivarud on täis või mitte, kas toit süüakse ühe korraga võib jupp-haaval – millisest toidust jutt käib, kas tahke või vedel. Millised on toitainete vahekorrad. Jne jne.
Lisaks mõjutab kaloraaž ka ainevahetuse tööd – keha reguleerib ainevahetust sõltuvalt kaloraažist ja seega ühe päeva raames ulme suure kaloraaži tarbimine ei pruugi sugugi veel metsikult pekki juurde tekitada.
Olen ise näiteks 2000kcal dieedi pealt läinud 3000-4000kcal “laadimise peale” ning kaal jätkas langemist.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>mai 19, 2013 at 8:02 p.l. #343556Invention
MemberKui pika aja jooksul veel kaal langes peale laadimisse minekut?
mai 19, 2013 at 8:05 p.l. #343558Archangel
MemberKui pika aja jooksul veel kaal langes peale laadimisse minekut?
Suht lühikest aega. Paar päeva. Naljakas oli pigem see, et kaalu langus oli suht kinni juba jooksnud sellest ka laadimise plaan. Kõige vähem muidugi ootasin seda, et kaal laadimise ajal kukkuma hakkab, kui ta polnud kukkunud dieedi lõpuski enam.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> – Noh, kursis ma olen mis kammajaa toimub aga naljakas ikka ise kogeda.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ca. 2 nädalat sai kokkuvõttes laaditud ning kaal ei tõusnud pm. grammigi. +/- 1kg, mis on tavaline kõikumine. Olgugi, et kaloraaž oli kohati lausa +1000kcal minu niiöelda, tavapärase kaalu hoidmise numbrile.
mai 19, 2013 at 8:12 p.l. #343559Invention
MemberAga ütleme, et teen mingi metsiku söögiorgia ja söön ropult kaloreid ja peale seda lähen teen korraliku 30 minutilise HIIT’i, mis ei põleta palju kaloreid küll kohe, aga peaks seda tegema pikema aja jooksul (üks interneti musklimees (nime ei mäleta)ütles, et korralik HIIT põletab kaloreid veel 23 tundi peale trenni lõppu) Kas siis see energia ladestub või mitte?
mai 20, 2013 at 6:14 e.l. #343563jrx
MemberME EI TEA
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>mai 20, 2013 at 6:20 e.l. #343564Invention
MemberSeda ma kartsin, liiga teoreetliseks läheb juba
” srcset=”/uploads/emoticons/happy@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>mai 20, 2013 at 6:23 e.l. #343565Archangel
MemberAga ütleme, et teen mingi metsiku söögiorgia ja söön ropult kaloreid ja peale seda lähen teen korraliku 30 minutilise HIIT’i, mis ei põleta palju kaloreid küll kohe, aga peaks seda tegema pikema aja jooksul (üks interneti musklimees (nime ei mäleta)ütles, et korralik HIIT põletab kaloreid veel 23 tundi peale trenni lõppu) Kas siis see energia ladestub või mitte?
No niisama lampi ei oska keegi arvatagi palju see HIIT kokkuvõttes sul kaloreid põletab. Ning nagu ma ütlesin siis sõltub sellest mis toitaineid süüa, mis toite, mis kogused jne jne. Faktoreid on selline hunnik, et lähed lolliks selle üle mõeldes.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> – Aga jah, liiga teoreetiline. Lisaks oleks ikka mingit laborit vaja, kus saab täpselt mõõta toite ja kehasisest tööd. Palju kaloreid põleb, kuidas seedib, mis seedimata jääb jne. Siis võib aimu saada.mai 20, 2013 at 6:55 e.l. #343568salasilm
MemberSisse söödud rasv ladestub praktiliselt otse rasva-varudesse peale seedimist. Muud toitained peavad läbima muid teekondi ning üldjuhul nii kergelt rasvarakkudesse ei jõua.
Püha jumal.
Sea-, piima- või taimerasva inimrasvaks muundamine on palju keerulisem kui rasva lipogenees Acetyl-CoA-st! Siin ei ole mingit otseteed.
mai 20, 2013 at 6:56 e.l. #343569jrx
MemberPüha jumal.
Sea-, piima- või taimerasva inimrasvaks muundamine on palju keerulisem kui rasva lipogenees Acetyl-CoA-st! Siin ei ole mingit otseteed.
+1
mai 20, 2013 at 7:06 e.l. #343573FreshE
MemberPüha jumal.
Ma juba kartsin, et olen kõigest ülikoolis kuuldust väga valesti aru saanud.
Teema algatajale: katseta! Eat sh*t load of stuff ja tee HIITi ja vaata kas oled järgmine päev mitu kilo juurde võtnud
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>mai 20, 2013 at 7:09 e.l. #343574Invention
MemberNo küsimus oli ka pigem teoreetiline
” srcset=”/uploads/emoticons/happy@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Vaevalt keegi pärast meeletut söömingut HIIT’i tegema tahab hakata. Tõenäoliselt väheneks seeditava toidu kogus kehas märgatava kiirusega.mai 20, 2013 at 7:21 e.l. #343577Archangel
MemberPüha jumal.
Point selles, et sissesöödud rasva kasutatakse otseselt energiaks minimaalselt. Teisi toitaineid kasutatakse aga tunduvalt lihtsamalt koheste energiavajaduste rahuldamiseks. Mis tähendab, et kui kehal on energiapuudus siis ei tee sa põhimõtteliselt ühegi valemiga süsvesikutest või valkudest rasvu. Selleks peab sööma totaalselt ulme koguseid ühe korraga milleks enamik inimesi isegi suutelised pole.
Selles suhtes on rasvade salvestamine “otsesem” isegi kui teekond võib pikem olla – rasval pole kuhugile mujale lihtsalt eriti minna. Samas kui süsivesikud lähevad näiteks kas otse energiaks, salvestatakse glükogeenina või alles siis, kui tõesti on totaalne energia üleküllus võime rääkida sellest, et rasvavarudesse.
mai 20, 2013 at 7:23 e.l. #343579jrx
MemberPoint selles, et …
Aga siin ongi siis üks väga selge tee, mida rasvadega veel tehakse. Ilmselt kujutame ette kõik, mis juhtub kui pudel õli juua
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.