Tervist!
Hiljuti tõusis mul paari kuuga kaal umbes 15kg . Kuna elus oli väga aktiivne periood , ei olnud mul ka aega trenniga tegeleda . Muidu olen käinud trennis vahelduva eduga 4-5 aastat , et normaalset füüsist hoida . Selliseid paari kuuseid pause oli varemgi tekkinud mul erinevadel asjaoludel . Kaal jäi alati samaks , füüsiline suutlikus lihtsalt vähenes . Vahele mainiks , et olen 192cm ja normaalkaaluks kujunes läbi aastate 82-85 kg . Aga nüüd kui see 15kg pauk tuli , siis tekkis koheselt kahtlus , et midagi on valesti . Aega läks mööda ja selgus et mul on kilpnäärme alatalitus . Hakkasin uurima seda teemat täpsemalt ja leidsin ka ühe teise teema selle kohta siin foorumis , kust ammendasin informatsiooni . Selgus et kilpnäärme alatalitust põdevadel inimestel on kaalulangetamine eriliselt aega ja distsipliini nõudev tegevus . Mis muud kui tuleb toitumine uuesti paika panna ja regulaarselt uuesti trenni tegema hakata . Aga mul tekkis küsimus , kas lihasmassi kasvatamine on ka raskem ja huvipärast küsiksin teistelt , kes on sama asja läbi elanud , kaua on Teil aega läinud , et oma liigsest kaalust vabandeda ?