Skip to main content

üldiselt treeningust ja tervisest

Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » üldiselt treeningust ja tervisest

• This topic is empty.
Viewing 1 post (of 1 total)
  • Autor
    Postitused
    thenewblack
    Member

Pea aasta tagasi olin tervislikkus mõttes vägagi kehvas olukorras. Mind vaevasid masendus, jõuetus ning ülekaal – olen 164 cm pikk ja kaalusin 68 kg.

Arstil avastati mul lisaks B-vitamiini ja rauapuudusele ka gluteeni- ja laktoositalumatus. Paar kuud peale dieediga alustamist hakkas kaal tasapisi langema ning tervis paranema, kui välja arvata depressioon (sellega olen vahelduva eduga juba aastaid maadelnud). Kaalulangus oli piisavalt motiveeriv, et alustada treeninguga.

Mulle ei meeldi spordiklubides käia, sest mulle ei meeldi rahvarohked kohad ja üldiselt suure hulga võõrastega kokkupuutumine (tekitab ärevust). Seepärast valisin intervalltreeningu, mida saan teha kodus treeningvideo järgi.

Alustasin ikka tasapisi ja nüüdseks olen saavutanud päris hea vormi, eriti kui võrrelda olukorraga, kus olin aasta varem. 6 kuu jooksul olen treeninud 2 korda nädalas (tund kuni poolteist, olenevalt intensiivsusest) ja füüsiline vorm on märgatavalt paranenud.

Kaalu osas ma ei tea, sest praegu ma ennast kaalunud ei ole – küll aga on vöökohalt ja puusadelt kadunud 5 cm (võrdlesin aastataguseid rätsepa võetud mõõte praeguste mõõtudega). Ma ei oska öelda, kas seda on vähe või palju.

Toitumist korrigeerisin loomulikult juba dieedile minnes. Peamisteks süsivesikute allikaks on praegu riis, tatar ja kartul.

Suurem mure on aga piimatoodetega, sest peale pooleaastast dieeti on mulle piimatoodetest lubatud jogurt ja veidi võid (toiduvalmistamisel).

Üritan hoida päevase kaloraaži 1800-2000 piires ja teen trenni ikka edasi aga mulle tundub, et kaal enam ei lange, kuigi võiks. Vastupidi, vahel tundub mulle, et treening teeb mind nö paksuks. Mitte rasvakihi mõttes aga lihased on suuremad-jämedamad. Naisena ei ole ma selle üle kuigi rõõmus.

Mida saaksin veel teha? Äkki intervalltreening ei ole mulle kõige sobilikum? On veel midagi, mida võiksin proovida? Kevade saabudes saan hakata jooksmas käima, nüüd ei ole ka suurt ülekaalu, mille tõttu see liigestele halvasti võiks mõjuda.

Infoks veel, et toidulisanditest kasutan praegu B-grupi vitamiine, magneesiumi, letsitiini, rauda, C-vitamiini, D-vitamiini ja kaltsiumi. Ravimitest tarvitan sellist antidepressanti nagu Valdoxan (agomelatin), see peaks reguleerima melatoniini tootmist. Mul on unehäire ja ilma rohuta olen päeval unine, õhtuti aina erksam ning öösiti on väga raske uinuda. Biorütm on mingil põhjusel häiritud. AD-d on sageli seotud kaalutõusuga aga agomelatiini puhul ei ole seda täheldatud.

Viewing 1 post (of 1 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.