Sooviks nõu treeningute osas.
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » Sooviks nõu treeningute osas.
- This topic has 3 replies, 3 voices, and was last updated 13 years tagasi by
salasilm.
-
AutorPostitused
-
veebruar 6, 2013 at 8:56 p.l. #24778
Anonüümne
GuestOlen noor tütarlaps, kes on alati olnud ülekaaluline.Mõnda aega tagasi, nähes nii suurt kaalunumbrit mida ennem polnud näinud, lõi mulle reaalsus kohale, et nii edasi ei saa minna. Tegin siis suure pöörde millega olen võtnud praeguseks ajaks alla umbes 30 kg – hetke kaaluks on 96-97 kg. Kõik need kilod kaotasin ma absoluutselt iseseisvalt, ilma mingisuguse kõrvalise abita – tahtejõud oli suur. Oma menüüd kohendasin samuti, põhiline oli see, et jätsin ära kõik karastusjoogid ja kiirtoidud. Igapäevaselt joon 2-3 liitrit vett, ainuke asi millest pole suutnud loobuda on magusad toidud – seda kõike normaalsuse piires. Selle aja jooksul mis ma olen alla võtnud, pole ma selle jaoks eraldi põhimõtteliselt trenni teinud. Kuid sõitnud olen rattaga aga see vist ei mõju, vähemalt mulle tundub nii.
Kuid nüüd lähen põhi probleemi juurde – tänu sellele, et minu kehakaal on eluaeg kõikunud on ka minu välimuses muutnud kõige rohkem kõhtu. Asi on selles, et minu kõht otseses mõttes ripub ja palju, ning ma ei oska mitte midagi teha ega alustada treeningutega. Ma olen uurinud palju mida teha ja mis aitaks, aga kusagilt sellist informatsiooni pole leidnud, mis suunaks seoses treeningutega, toitumisega jne.
Kusagil spordiklubis pole ma käinud, sest mul on alati olnud suursuur hirm sinna minna ja kõikide pilkude alla sattuda, et mis see kakuke sinna ronib. Mulle on öeldud küll, et keegi ei panegi seal sind eriti tähele kuna neil kõigil on enda eesmärk. Aga ikkagi, julgust pole ma saanud, et sinna minna
Äkki teie, kes te siin kõik minust targemad olete oskate anda nõu ja soovitada, milliseid treeninguid teha ja kõike muud, sellise deformeerunud kõhu vastu ja mis aitaks samalajal kaalu kaotada. Kuna mina enam ei tea mida teha, mõistus on just kui otsa saanud.
Aga tõesti ma loodan, et ma saan teie poolt vastukaja, mis annaks mulle tõuke ja häid soovitusi mida teha. Ma arvan, õigemini ma usun, et ma ületaks ka enda suure hirmu – spordiklubi. Selles suhtes tahtejõudu mul jätkuks ja ma pürgiks edasi oma soovitud kaalunumbri ja ilusa kõhu poole.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 7, 2013 at 7:28 e.l. #118068Invention
MemberSelle pärast ära nüüd tõesti põe, et teised sind vahtima hakkavad. Trennis käiakse ikka enda jaoks, mitte kellegi teise pärast. Ja arvatavasti on sul kaalulangus olnud liiga kiire, kui nahk lotendama jääb. Aga soovitus nagu igale teisele, loe foorumit, saad kõigile küsimustele vastused tavaliselt
” srcset=”/uploads/emoticons/happy@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Näe, annan lingi ka: http://forums.fitness.ee/index.php?/forum/77-kaalust-maha/veebruar 7, 2013 at 7:34 e.l. #130131martinkink
MemberMuidugi mine kuskile spordiklubisse, sest selleks seal ju käiaksegi, et vormi saada ennast. Kohtud uute inimestega, kellel äkki samasugune mure ja saate muljeid veel vahetadagi. Spordiklubid täis ka igasuguseid treenereid, kes kindlasti sind aidata oskavad. Mina soovitan küll minna kuskile. Igaüks peab ju kusagilt alustama
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 7, 2013 at 12:45 p.l. #336615salasilm
MemberKui su praegune meetod on andnud sulle ligi 30 kg kaalulangust siis on see edukas. Järelikult – tuleb jätkata samas vaimus. Menüü korrigeerimisega ei pea muidugi poolele teele jääma ja võibolla annab sul sealt veel midagi välja visata. Toitumine on kehakaalule palju mõjuvam kui sport, kaalulangus tuleb ikka toitumise üle vaatamisest. Sporti tuleb teha ennekõike tervise seisukohast lähtuvalt, ja siin pole suurt vahet kas sa oled paks või peenike.
Muretsedes sellest, et kuidas sa teiste silmis välja võid paista, siis sa teed ühe vea: sa OLETAD, et nad on sinu suhtes kriitilised. Aga tegelikult vähemalt 80% ja ühtlasi intelligentsem osa neist kas ei hooli sellest üldse või siis annab sulle mõttes kiitva hinnangu. Aga sina mõtled ainult nende 20% kriitikute peale, või siis 1-2 egomaniaki peale, kes sinu kohta midagi halvasti kas otse või selja taga julgeb öelda. See pole mõistlik. Teiste arvamuse pärast muretsemine ei anna sulle tegelikult mitte kübetki isiklikku heaolu, raha või tervist. Seega ära hooli sellest, mis kujund sinust on teiste peades.
Esimesed korrad on alati hirmsad ja võõristust tekitavad mis iganes elualal (langevarjuhüpped, auto juhtimine, seks…), aga lõpuks harjub kõigega. Nii on ka spordiklubis käimisega. Suure tõenäosusega peale 8. klubikülastust sa ei pane enam tähelegi, et klubis on lisaks sinule ka muud rahvast. Seepärast peab esimesed korrad lihtsalt üritama olla tugev ja ennast ületada, mis siis, et ei oska seal klubis ei istuda ega astuda.
Kui sa oled noor, siis on tõenäosus suur, et kõhunahk tõmbub kaalu edasise langemise käigus ise tagasi ja midagi spetsiaalset selleks tegema ei pea.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.