Söömine
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » Söömine
- This topic has 14 replies, 11 voices, and was last updated 12 years, 10 months tagasi by
Nesatur.
-
AutorPostitused
-
aprill 10, 2013 at 11:01 p.l. #24731
Enriix
MemberTere, käin jõusaalis 3-4x nädalas, ning on tekkinud mõningad küsimused.
Hommikul söök väga sisse ei taha minna, kuid proovin end veel harjutada.
Milliseid sööke enam soovitate, mis oleks sellised kergemad kuid samas tõhusad.
Ilmselt pudru nagu ikka.
kuskil kell 12 võtan 5g kreatiini, söön miskit ning kuskil tund peale seda trenni.
Kas on mõtet enne trenni minekut teha omale valmis sheik 200g kohupiima+dextro+kreatiin+piim (vahel ka banaan sisse) ?
Sobib üldse selline sheik?
Mõtlen just seda, kas võtan selle kaasa jõusaali? Et peale treeningut kohe see sisse juua?
Või ei ole vahet, võin seda 30min pärast ka kodus juua?
Ning kuskil 2h peale trenni praad süüa on ok?
Küsin , et 100% kindel olla lihtsalt, aitäh.
aprill 11, 2013 at 3:20 e.l. #334985MoloM
MemberTere, käin jõusaalis 3-4x nädalas, ning on tekkinud mõningad küsimused.
Hommikul söök väga sisse ei taha minna, kuid proovin end veel harjutada.
Milliseid sööke enam soovitate, mis oleks sellised kergemad kuid samas tõhusad.
Ilmselt pudru nagu ikka.
kuskil kell 12 võtan 5g kreatiini, söön miskit ning kuskil tund peale seda trenni.
Kas on mõtet enne trenni minekut teha omale valmis sheik 200g kohupiima+dextro+kreatiin+piim (vahel ka banaan sisse) ?
Mõtlen just seda, kas võtan selle kaasa jõusaali? Et peale treeningut kohe see sisse juua?
Või ei ole vahet, võin seda 30min pärast ka kodus juua?
Ning kuskil 2h peale trenni praad süüa on ok?
Küsin , et 100% kindel olla lihtsalt, aitäh.
Hommikul proovid harjutada? Lõuna ajal sööd miskit ja õhtul praad? Omapärane menüü
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aprill 11, 2013 at 3:58 e.l. #340501htilga
MemberTarvilik oleks teada kogu päevast toitumist, kuna need komponendid, mille kohta küsisid, peavad sobituma tervikuga.
aprill 11, 2013 at 5:18 e.l. #340505Sarge
MemberIse ka ei söö enamus hommikud midagi, et ega selle taha tulemused ei jää. Kui söön, siis püüan okserefleksi tagasi hoida ja midagi kergemat süüa, näiteks kohupiimapastat.
aprill 11, 2013 at 5:54 e.l. #340508Archangel
MemberPole mingit kohustust enne trenni midagi süüa. Kui tunned, et energiat on ja kõik laabub siis milleks sundida? Olen ka ise teinud perioode, kus treenisin peale 16h-lisi paastumisi. Polnud probleemi. Eeldusel, et lihasglükogeeni varud on eelnevatel päevadel kenasti laetud siis nö. jõuvarude taha asi enamasti ei jää.
Küll aga suur osa inimesi siiski tunneb end paremini sellise osaliselt täis-kõhu tundega treenides, ning aktiivselt veres ringlevad suuremad kogused aminohappeid ja suhkruid annavad parema mineku trennides. Aga see pole raudkindel reegel, vaid sõltub inimest. Siin on isiklik katsetamine väga oluline.
aprill 11, 2013 at 7:01 e.l. #340513gmaster
MemberKas on mõtet enne trenni minekut teha omale valmis sheik 200g kohupiima+dextro+kreatiin+piim (vahel ka banaan sisse) ?
Osad ütlevad, et peab kohe sisse jooma, teised ütlevad et kuni tunni-pooleteise jooksul võiks seda teha..
Minu seisukoht on see, et algtasemel pole see toitainete ajastamine niiväga tähtis. Samas kui tunned, et peale trenni oled nagu tühi kott ja peale shake joomist kohe parem on, siis miks mitte.
Praegusel hetkel mina näiteks eksperimendi korras peale trenni shake ei võta ja tulemustes mingit tohutut langust küll pole.
Samamoodi on trennieelse toitumisega. Võta teinekord see shake mingi 30-60min enne trenni sisse ja vaata kas on trennis rohkem “purakat”

Shake sisust: dextro on pm suhkur. Kui sa juba seda teed läksid, et kohupiima panid, siis ma läheks juba seda teed, et paneks pigem puuvilju ja marju. Dextro pole mingi imepulber, minumeelest mõjub palju paremini see kui naudid oma shake maitset. Mingile banaani-vaarika shakele mõtle minepani mul küll praegu suu vett jooksma
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aprill 11, 2013 at 3:30 p.l. #340574Enriix
MemberOsad ütlevad, et peab kohe sisse jooma, teised ütlevad et kuni tunni-pooleteise jooksul võiks seda teha..
Minu seisukoht on see, et algtasemel pole see toitainete ajastamine niiväga tähtis. Samas kui tunned, et peale trenni oled nagu tühi kott ja peale shake joomist kohe parem on, siis miks mitte.
Praegusel hetkel mina näiteks eksperimendi korras peale trenni shake ei võta ja tulemustes mingit tohutut langust küll pole.
Samamoodi on trennieelse toitumisega. Võta teinekord see shake mingi 30-60min enne trenni sisse ja vaata kas on trennis rohkem “purakat”

Shake sisust: dextro on pm suhkur. Kui sa juba seda teed läksid, et kohupiima panid, siis ma läheks juba seda teed, et paneks pigem puuvilju ja marju. Dextro pole mingi imepulber, minumeelest mõjub palju paremini see kui naudid oma shake maitset. Mingile banaani-vaarika shakele mõtle minepani mul küll praegu suu vett jooksma
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>A kui see Dextro mul juba olemas on (terve kotitäis pmst veel), siis kuidas ma teda kõige paremini ära saaks kasutada ?
aprill 11, 2013 at 3:49 p.l. #340577Akrapovic
MemberA kui see Dextro mul juba olemas on (terve kotitäis pmst veel), siis kuidas ma teda kõige paremini ära saaks kasutada ?
Sõltub kas oled pere inimene,võid pereliikmetele pakkuda ,et saavad koffi ja tee sisse panna või siis suvel paned moosi sisse,saab hea ja kallis moos
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aprill 12, 2013 at 3:09 p.l. #340672Enriix
MemberEi ole pereinimene.
Suht mõttetu asi siis see?
Millejaoks see üldse on siis?
aprill 12, 2013 at 3:34 p.l. #340683rait83
Memberselline küsimus:
kuidas kõige effektiivsemalt laadida võistluspäeval süskaritega, kui kaalumise ja võistluse vahel on piisavalt pikk paus? Kulturismist käib siis jutt. Süüa lihtsalt natukene süskareid väikeste vahedega ja vett mõistlikus koguses peale või pole mõtet üldse eksperimenteerima hakata?
Eelneval päeval pole eeldatava kaalutõsu tõttu võimalik laadida.
aprill 12, 2013 at 3:34 p.l. #340684FreshE
MemberEi ole pereinimene.
Suht mõttetu asi siis see?
Millejaoks see üldse on siis?
Süsivesikute jaoks ta ongi, kiirem, kallim ja mõnele vb mugavam vaiant puuviljadest.
aprill 12, 2013 at 4:59 p.l. #340701Enriix
MemberNo siis ma peaks ju seda siiski kasutama.
Kuna sheik mida teen, selles on tavaline piim (u 2dl), Kohupiim 200g (Valke 18g, süskareid 1.5g ja rasvu 0.5g). Siis kuskilt vaja ju ikkagi süsivesikud ka kätte saada..
aprill 12, 2013 at 5:11 p.l. #340707FreshE
MemberSeda mõeldigi, et kui sa juba kohupiim viitsid sheigi sisse segada, pole ju porbleem need marjad või banaan sinna ka ära purustada.
aprill 12, 2013 at 7:49 p.l. #340760martinkink
MemberNo siis ma peaks ju seda siiski kasutama.
Kuna sheik mida teen, selles on tavaline piim (u 2dl), Kohupiim 200g (Valke 18g, süskareid 1.5g ja rasvu 0.5g). Siis kuskilt vaja ju ikkagi süsivesikud ka kätte saada..
Lükka see suhkur sinna sisse, ajab väga hästi asja ära ja teeb seda, mida ta tegema peab.
Jah kasuta.
aprill 12, 2013 at 8:48 p.l. #340766Nesatur
MemberNo kohupiima pole raske sheigi sisse panna.
Aga kust sa need marjad võtad kui ise just sügisel varunud ei ole?
Dextro ajab asja ilusti ja lihtsalt ära.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.