Kusihape
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Vigastused ja haigused » Küsi arstilt » Kusihape
- This topic has 24 replies, 5 voices, and was last updated 13 years tagasi by
AlanBStard.
-
AutorPostitused
-
jaanuar 24, 2013 at 11:34 e.l. #24713
MoloM
MemberTegelikult selline lihtne küsimus, et kas kusihappe sisalduse alandamiseks on ilmtingimata tarvis võtta ravimeid, või piisab ka toitumise korrigeerimisest. Ilmselgelt on sellest abi, kuid kas sellest piisab või pigem ikka ravimeid ka võtta?
Toidulisanditest oomega 3, Se E-vitamiiniga, kvertsetiini ..
Vältida võiks rupskeid, pärm, koorikloomad, kuiv. kaunviljad, seened, spargel, spinat. Vähendada liha jne..
Abi võiks olla rohelise köögivilja, tumedad marjad, kirsid, mustikad jne söömisest?
Tarbida viisakas koguses vedelikku ca 30ml 1 kg kehakaalu kohta?
OLen ma enam-vähem õigel teel??
jaanuar 24, 2013 at 1:48 p.l. #335678ROtter
MemberSeoses millega küsid?
jaanuar 24, 2013 at 2:30 p.l. #335693MoloM
MemberSeoses millega küsid?
Seoses sellega, et tehti eile vereproov, milles siis kusihapet ilmselt liiga palju
jaanuar 24, 2013 at 3:11 p.l. #335698ROtter
MemberKusihappe kõrged väärtused:
- Puriini ainevahetuse häired. Podagra diagnoosimist raskendab selge piiri puudumine tervete ja haigete isikute väärtuste vahel
- Puriinirikas toit – kusihappe sisalduse lühiajaline vähene suurenemine veres
- Neerupuudulikkus
- Koe lagunemine: kasvajad, radio- ja kemoteraapia, hemolüütiline aneemia
- Kaalukaotus, nälgimine
- Dehüdratatsioon, šokk, hüpoksia, atsidoos
- Suur füüsiline koormus
- Ravimid: aspiriin, tiasiid-diureetikumid, nikotiinhape
- Pliimürgistus
Tõmba siit nimekirjast maha need punktid, mis sinu kohta ei käi.
jaanuar 24, 2013 at 3:20 p.l. #335701MoloM
MemberKusihappe kõrged väärtused:
- Puriini ainevahetuse häired. Podagra diagnoosimist raskendab selge piiri puudumine tervete ja haigete isikute väärtuste vahel
- Neerupuudulikkus
- Koe lagunemine: kasvajad, radio- ja kemoteraapia, hemolüütiline aneemia
- Kaalukaotus, nälgimine
- Dehüdratatsioon, šokk, hüpoksia, atsidoos
- Suur füüsiline koormus
- Ravimid: aspiriin, tiasiid-diureetikumid, nikotiinhape
- Pliimürgistus
Tõmba siit nimekirjast maha need punktid, mis sinu kohta ei käi.
- Koe lagunemine: kasvajad(Kunagi lapsena oli huule peal kasvaja, mis eemaldati kirurgiliselt)
- Kaalukaotus, ( ca 5 aastat tagasi kaotasin 40 lisakilo, mis oli aastatega tekkinud, nälginud ei ole kunagi)
- Suur füüsiline koormus ( ca 8-12 tundi päevas füüsiline töö, kogu aeg jala peal ja raskuste teisaldamine)
- Ravimid: aspiriin (viimasel ajal ei ole võtnud, kuid varasemal perioodil on ikka ette tulnud aspiriini võtmist)
jaanuar 24, 2013 at 4:08 p.l. #335709ROtter
MemberSeoses sellega, et tehti eile vereproov, milles siis kusihapet ilmselt liiga palju
Palju näit oli?
jaanuar 24, 2013 at 6:15 p.l. #335722gmaster
MemberPiiripealset saab toitumisega korrigeerida.
Tegelikult proovi ja mõõda mingi aja pärast uuesti. Kui midagi muud ei saa, siis vähemalt ravimi kogust vähendada.
jaanuar 24, 2013 at 7:02 p.l. #335726MoloM
MemberPalju näit oli?
Ilmselgelt olin niivõrd palju üllatunud antud näidust, et kui helistasin ja proovide tulemusi küsisin, siis isegi ei küsinud näitu. Selle vea homme ka parandan ja uurin näidu järgi.
Olen ma õigesti aru saanud selles suunas, et milliseid toiduaineid vältida ja milliseid pigem siis tarbida, et aidata kaasa näitude paranemisele?
jaanuar 24, 2013 at 7:15 p.l. #335727gmaster
MemberGuugelda, mingid köögiviljad vähendasid selle aine teket. Lihast peaksid vältima väidetavalt just tumedat, igasugu puljongeid jm. Lisaks alkoholi.
Tüüpilised podagra valuhood on peale suuri söömasid-joomasid.
Kiiruga leidsin sellise:
http://healthmeup.com/news-diet-fitness/diet-tips-for-high-uric-acid-patients/17203
Vaata ise juba täpsemalt edasi.
jaanuar 24, 2013 at 7:26 p.l. #335729MoloM
MemberGuugelda, mingid köögiviljad vähendasid selle aine teket. Lihast peaksid vältima väidetavalt just tumedat, igasugu puljongeid jm. Lisaks alkoholi.
Kiiruga leidsin sellise:
http://healthmeup.co…-patients/17203
Eks ma guugeldasin ka aga nuh nagu alati, vasturääkivusi omajagu, korjan siit ka infot , arstiaja sain ka alles teisipäevaks. No podagrat mulle välja ei pandud, kuid arst pakkus, et sellest võib välja kujuneda podagra ja arvan, et enne kui see juhtub oleks mõistlik sellega tegeleda
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Igal juhul oli see mulle üllatus aga ilmselt ka seetõttu, et mu teadmised selles valdkonnas väga nigelad. Arvasin et podagraoht varitseb ainult inimei, kes on füüsiliselt vähe aktiivsed, ülekaalus ja vahivad pitsipõhja liiga tihti… minu aastatetaguse elustiili vili ehk.. ??
jaanuar 24, 2013 at 8:29 p.l. #335737gmaster
MemberEks ma guugeldasin ka aga nuh nagu alati, vasturääkivusi omajagu, korjan siit ka infot , arstiaja sain ka alles teisipäevaks. No podagrat mulle välja ei pandud, kuid arst pakkus, et sellest võib välja kujuneda podagra ja arvan, et enne kui see juhtub oleks mõistlik sellega tegeleda
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Igal juhul oli see mulle üllatus aga ilmselt ka seetõttu, et mu teadmised selles valdkonnas väga nigelad. Arvasin et podagraoht varitseb ainult inimei, kes on füüsiliselt vähe aktiivsed, ülekaalus ja vahivad pitsipõhja liiga tihti… minu aastatetaguse elustiili vili ehk.. ??
Podagral on tugev geneetiline taust ka, kellelgi suguvõsast pole seda?
Kui ütles et sul veel pole siis ehk ikka toiduga kontrolli all hoitav.
jaanuar 24, 2013 at 8:40 p.l. #335740ROtter
MemberRoheline tee vähendab kusihappe taset:
jaanuar 25, 2013 at 10:26 e.l. #335771Aile
Kiiruga leidsin sellise:
http://healthmeup.co…-patients/17203
Üks hullemaid reaktsiooniandjaid on ölu.
jaanuar 25, 2013 at 11:37 e.l. #335777MoloM
MemberPalju näit oli?
Sain ihutohtri ka lõpuks kätte, näit oli 520, seega vist tublisti üle normi?
jaanuar 25, 2013 at 11:39 e.l. #335778MoloM
MemberÜks hullemaid reaktsiooniandjaid on ölu.
Täiesti juba jõudnud sellega ennast kurssi viia, ei salga üldse et olin kunagi täitsa suur õllesõber, kuid viimased ajad enam nii mitte ja muud alkoholi ei tarbi üldse, negramm. Nu see aasta ei ole ka õlut tarbind
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.