Vajaksin nõu ja soovitusi
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » Vajaksin nõu ja soovitusi
- This topic has 3 replies, 3 voices, and was last updated 13 years tagasi by
Kang08.
-
AutorPostitused
-
jaanuar 22, 2013 at 7:53 e.l. #24565
Clayre
MemberEhk keegi viitsib nõu anda? Olen siis 27 aastane naisterahvas, väidetavalt kerge ülekaaluga, kuigi peeglisse vaadates ei tundu küll asi kuidagi “kerge” vaid ikka kõvasti üle selle,mis normaale oleks
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Otsustasin end üle pikka aja kokku võtta ja jälle jõusaali külastada kuna olemas ka ülekaal siis eesmärgiks oleks kaalu alandamine. Olemas on kava ja toitumist üritan järkjärgult ka korrastada. Soov oleks siis 3-4 korda nädalas trenni teha. Mulle soovitati, et vähemalt 1 nendest trennidest võiks olla siis aeroobne umbes 1h aeglases tempos (ratas, suusk, ujumine, kõnd) . Kuna olemas ülekaal siis öeldi, et joosta ei tohi – kas ka aeglaselt ei tohi? Millal võiks jooksmisega alustada ja mis distants/aeg (min) ?Kui nädalas 3- 4 korda treenida siis kas peaks jõusaal ja aeroobne olema vaheldumisi või võib olla 2 saali + aeroobne+saal või 2 saali+ aeroobne?
Juhul kui nädalavahetusel jõusaali väga ei sattu kas siis peaks ikka reedel ka treenima või võib näiteks E-N(E, K,N) treenida ja R-P puhata?
Kuidas peaks suhtuma rasvapõletajatesse? Ehk siis kas tasub trennile kõrvale võtta või ei? Kas peaks võtma ka trennivabal päeval?
Olen endale küll teadvustanud, et eesmärgi saavutamiseks läheb aega aga ikkagi tahaks mingit sellist nö süsti saada, et asi toimib ja liigub vähemalt alguses.
Võib-olla natukene jaburad küsimused aga ehk keegi viitsib natukene nõu anda?
jaanuar 22, 2013 at 9:32 e.l. #335391martinkink
MemberJoosta on alguses ma arvan et päris raske, aga see läheb igakorraga aina lihtsamaks. Endal see tee läbitud. Alguses oli “kops ikka väga koos”. Kui 3-4 korda ilusti trenni teha ja toitumise ka korda saad siis ma arvan et kehakaal hakkab ise langema ja ei pea eraldi rasvapõletajaid ostma.
jaanuar 22, 2013 at 9:52 e.l. #335394JungaTroll
MemberEga keegi ei oska sulle head nõu anda, kui sa ei saa oma graafikut paika. Nii palju peaksid oma elu sättima, et saaksid trennide ajad paika ja pead neist kinni. Siis saab keegi sulle optimaalse treeningkavagi koostada. Kui see ei ole võimalik ja tahad käia trennis nii nagu tuju tuleb, siis pigem oleks soovitus et tee saal ja aeroobne vaheldumisi, misiganes päevadel need siis pole.
Jooksmise kohta – kui väidetakse, et on kerge ülekaal ja samas öeldakse, et joosta ei tohi, siis üks neist väidetest on ebapädev. Kerge ülekaaluga ei tohiks kerge jooks küll vastunäidustatud olla.
Mina soovitaks aga pigem algusest peale õppida ära üle päka jooksutehnika, alustades rahulikult mõnestsajast meetrist. Talvel hea oma tehnikat muuta, suveks oled võimeline jooksma juba rohkem. Isegi raske kaaluga jätab selline jooksmine kannad ja põlved terveks. Väikeste distantsidega (200m, 300m) tuleb alustada, sest päkal jooksmisel langeb suurem koormus säärele (kuhu ta peakski langema) – kuid meie eluviis on lihtsalt muutnud tavainimesel sääred nõrgaks.
Rasvapõletajad püüa ära unustada, kui sa just ei kuulu nende inimeste sekka, keda distsiplineerib kalli spordisaali kuukaardi, trenniriiete vms. ostmine – kahju raha maha visata ja tehakse kõik nii nagu ette nähtud. Rasvapõletajate kasutamisel antakse paremate puhul tüüpiliselt kaasa juhiseid toitumise korrastamiseks ja trenniks. Ja tegelikult need kaks viimast ongi, mis reaalselt mõjuvad.
Lõppkokkuvõttes, ära aja asju keeruliseks. Lahendus ei ole selles, et teha asju õigesti vaid teha õigeid asju.
jaanuar 22, 2013 at 8:46 p.l. #335458Kang08
MemberSa räägid pika jutu treeningust ,aga toitumisest sõnad ainult vahele et üritad korrastada.On toitumine üldse paigas? Kuidas nädala peale oma kava jagada sõltub paljugi elustiilist.Ma isiklikult ei saaks küll jäigalt paika panna et nüüd teen terve kuu nt. ainult E,K,R.Vahest vajab keha puhkepäeva ja trenn tuleb päev-kaks edasi lükata,või siis teinekord on suur isu lammutada ja jätan puhkepäeva tegemata.Üldiselt olen lähenenud nii et üritan trenni plaanida nädala kaupa ja 7 päeva sees siis ära teha mis nädalaks plaanitud oli.Selle pika mõttekäigu point on et kuula mida keha ütleb,kui ikka ei jõua siis vägisi pole mõtet
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Ja joosta ikka võib kui kerge ülekaal on,aga ka muidugi alguses tasakesi ja hiljem vaikselt koormust lisades -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.