Jõusaal+plüotrenn e. kontrastmeetod.
- This topic has 5 replies, 5 voices, and was last updated 13 years, 5 months tagasi by
jrx.
-
AutorPostitused
-
august 16, 2012 at 11:35 p.l. #24370
dzonny
MemberTere, mul selline mure: olen selline 70 kg mitte väga lihastes tegelane, kes on mingil määral käinud jõusaalis ja natuke ennast viimasel ajal liigutanud. Tegelen mingil määral võitlusspordiga(MMA). Ma olen hetkel dilemma ees: tahaks nagu natuke massi ja jõudu ja lihast kasvatada aga samas tahaks ka arendada plahvatust ja kiirust ja painduvust. Kas ma pean ühe teisele ohverdama või on võimalus neid kombineerida? Lugesin natuke sellest kontrastmeetodist- alguses harjutused raskustega ja siis polümeetrilised harjutused järgi samale lihasele. Kas see on reaalne? Oleks nii mõeldav, et on nädalasse ära jagatud päevad: jõusaalipäev ja polümeetrilise trenni päevad, NT- E: jõukas(ülakeha) T: polü K: puhkus N: jõukas(alakeha) R: polü L:puhkus P kerge taastav cardio???
august 16, 2012 at 11:48 p.l. #110612kristjanrei
MemberKahtlen, et kaotad plahvatust, kui pumpad, ega sa kuu ajaga ennast hulkiks ei aja ju:P
august 17, 2012 at 5:13 e.l. #321952matjusm
MemberTere, mul selline mure: olen selline 70 kg mitte väga lihastes tegelane, kes on mingil määral käinud jõusaalis ja natuke ennast viimasel ajal liigutanud. Tegelen mingil määral võitlusspordiga(MMA). Ma olen hetkel dilemma ees: tahaks nagu natuke massi ja jõudu ja lihast kasvatada aga samas tahaks ka arendada plahvatust ja kiirust ja painduvust. Kas ma pean ühe teisele ohverdama või on võimalus neid kombineerida? Lugesin natuke sellest kontrastmeetodist- alguses harjutused raskustega ja siis polümeetrilised harjutused järgi samale lihasele. Kas see on reaalne? Oleks nii mõeldav, et on nädalasse ära jagatud päevad: jõusaalipäev ja polümeetrilise trenni päevad, NT- E: jõukas(ülakeha) T: polü K: puhkus N: jõukas(alakeha) R: polü L:puhkus P kerge taastav cardio???
Kiirust/plahvastuslikkust ja lihasmassi on täiesti võimalik arendada koos, kergejõustiklased teevad seda kogu aeg.
Sellise treenimiseesmärgi puhul ei ole sul mõtet mõelda oma jõutreeningust kui ülakeha/alakeha jaotus või midagi sellist sest need tavalised “plahvatuslikud” harjutused on kõik kogu keha harjutused, mitte mingi ühe kindla lihasgrupi omad.
Peamised harjutused “plahvatuslikkuseks” on klassikalise tõstmise omad ja nende erinevad variatsioonid:
Rinnalevõtt
Rebimine
Tõukamine/svung
Võid teha ka sellist asja (mitmed kergejõustiklased teevad seda) et teed ära küki seeria ja siis kohe veidi hüppeid peale.
august 17, 2012 at 8:05 e.l. #321973gmaster
MemberPlüomeetrilist mõtled vist
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>august 20, 2012 at 10:01 e.l. #322152dzonny
MemberPlüomeetrilist mõtled vist
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>I stand corrected!!
PS! Tnx matjusm!
august 20, 2012 at 11:37 e.l. #322153jrx
MemberMa soovitaks plüomeetrilistest hoiduda enne kui füsio juurest läbi käidud ja ta annab oma heakskiidu, et kerelihaste ja lihastasakaaluga ja liikuvusega vajalikes kohtades on kõik okei.
Nägin just eelmisel nädalal Amsterdamis pargis kuidas väike grupp treeneri juhendamisel tegid plüot ja oli vaja viis minutit vaadata seda kohutavat vormi kui esimest vigastust nägin…
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.