Kava
- This topic has 22 replies, 6 voices, and was last updated 13 years, 10 months tagasi by
Kang08.
-
AutorPostitused
-
veebruar 18, 2012 at 3:13 p.l. #24177
Acee
MemberEelnev teema oli postitatud endaarust valesse kohta
Olen 16 aastane noormees, pikkust on 190cm kandis ja kaal 102. Jõusaaliga olen tegelenud vahelduva eduga kusagil 2-3 kuud. Enne uut aastat jäi asi katki kuna vahele tuli autokool ning see röövis enamus vabast ajast. Tol hetkel käisin jõusaalis lihtsalt ilma kavata ja tegin seda mis pähe tuli. Nüüd 2012 aasta Jaanuari keskel alustasin uuesti aktiivsemalt käimist ning viimased 3 nädalat olen käinud jõusaalis ülepäeviti (loe 4x). Nüüd aga oleks vaja rohkem aeroobsele treeningule keskenduma ning ehk vajavad ka jõukavad ümbertegemist?
Jõukavad
1. Päev
Surumine kangiga lamades kaldpingil
Surumine kangiga lamades
Lendamine hantlitega kaldpingil
Surumine kangiga kuklatagant istudes
Lendamine küljele hantlitega seistes
Ploki alla surumine triitsepsile
Prantsuse surumine
2. päev
Tõmme plokil ülalt ette
Alatõmme trenažööril kitsas haare
Keretõste alaseljapingil
Tõmme vastu kõhtu kangiga kummargil
Küünarvare kõverdamine kangiga seistes
Kükk kangiga, kang turjal
Jalgade kõverdamine trenažööril kõhuli
Pöiasirutus
Aeroobne kava
http://www.fitness.ee/treeningkavad/64 – Jah tegemist on naiste aeroobse jõukavaga kuid suure tõesnäosusega asendan osad harjutused mõne teisega.
Küsida sooviksin siis, et kas on liiga vara hakata keskenduma igal päeval konkreetsemalt igale lihasgrupile või peaksin jätkama etteantud kavadega?
Plaanipäraselt hakkan nüüd käima nii:
E Jõukava
T Aeroobne kava
K Puhkus
N Jõukava
R Aeroobne kava
L Jõukava
P Puhkus
Probleemi võib tekitada ainult see, et lihased ei ole Laupäevaks ära taastunud, katsetades kui eile (17. Veebruar 2012) tegin aeroobset kava siis täna (18. Veebruaril 2012) olid sooritused kesised ning polnud seda nö. powerit. Kas asi võib olla selles, et keha pole ära harjunud või milleski muus?
Ideed,kommentaarid,soovitused,kriitika oodatud
Tänan
veebruar 18, 2012 at 6:08 p.l. #203817Bulletproof
MemberProbleemi võib tekitada ainult see, et lihased ei ole Laupäevaks ära taastunud, katsetades kui eile (17. Veebruar 2012) tegin aeroobset kava siis täna (18. Veebruaril 2012) olid sooritused kesised ning polnud seda nö. powerit. Kas asi võib olla selles, et keha pole ära harjunud või milleski muus?
Kui ära ei taastu, siis võib asi olla treenituses, kindlasti peaks üle vaatama ka toitumise.
veebruar 18, 2012 at 6:25 p.l. #203794gmaster
MemberTegid ise jõukava? Miks just sellise?
veebruar 18, 2012 at 9:36 p.l. #203718Acee
MemberVõtsin kava sõbralt kes on minust rohkem tegelenud jõusaaliga. Ise olen lisanud paar harjutust juurde ainult.
Kas selline kava ei sobi siis minusuguse inimese jaoks ning vajab asendamist?
Tänan
veebruar 19, 2012 at 10:10 e.l. #203401htilga
MemberTihtipeale on need kavad individuaalsed. Kui ütlesid, et võtsin kava sõbralt, kes on tegelenud rohkem jõusaaliga siis miks peaks see sinule kui algajale sobima?
Siit saad näiteks vastavalt enda vajadustele kava tellida – http://www.fitness.ee/veebitreener
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>—
Kuna kehakaalu on omajagu, siis ei teeks halba ka koormustesti sooritamine(nt. kohalikus jõusaalis), et treening ikka tervist arvestav oleks.
veebruar 19, 2012 at 10:31 e.l. #203380Acee
MemberAga on siis ehk teil nõuandeid kuidas ma peaksin enda kava jaotama kolmeks, mis lihasgrupid mis päevadel? Kuulsin, et väga hea oleks kui sirutajalihased ühelpäeval ja tõmbaja lihased teisel päeval vms. Kahjuks aga ei tunne väga ära millised on sirutaja-ja tõmbejalihased.
veebruar 19, 2012 at 4:44 p.l. #203225Kang08
MemberVõta tööriistade alt kava,mõttega sa mingit ratast leiutad
veebruar 19, 2012 at 5:40 p.l. #203143Acee
MemberNo selle koha pealt võib sul õigus olla kuid ükskõik mis kava ma ette võtan siis on kavas sellised harjutused trenažööridel mida minu kodukohas pole, samuti ei ole mul fantaasiat kuidas võiks asendada seda harjutust. Ise küll mõtlesin, et kui teha kava siis jaotada niimodi:
E – Rind + Käsi
N – Selg + Õlg
L – Jalg
veebruar 19, 2012 at 5:51 p.l. #203137Kang08
MemberNo selle koha pealt võib sul õigus olla kuid ükskõik mis kava ma ette võtan siis on kavas sellised harjutused trenažööridel mida minu kodukohas pole, samuti ei ole mul fantaasiat kuidas võiks asendada seda harjutust. Ise küll mõtlesin, et kui teha kava siis jaotada niimodi:
E – Rind + Käsi
N – Selg + Õlg
L – Jalg
Too detailselt ka välja (harjutused,kordused).
veebruar 19, 2012 at 5:53 p.l. #203130Acee
MemberKava mul valmis pole aga täna teen algust ning lähiajal jagan ka teiegagi.
veebruar 19, 2012 at 8:50 p.l. #202904htilga
MemberAga on siis ehk teil nõuandeid kuidas ma peaksin enda kava jaotama kolmeks, mis lihasgrupid mis päevadel? Kuulsin, et väga hea oleks kui sirutajalihased ühelpäeval ja tõmbaja lihased teisel päeval vms. Kahjuks aga ei tunne väga ära millised on sirutaja-ja tõmbejalihased.
Siin aitab loogika, näiteks: kui sa käe “kokku tõmbad”, siis millist lihasgruppi silmas pidades? Biitseps – järelikult tõmbajalihas. Kui sa aga kätt sirutad (nt. rööbaspuudel), siis millist lihasgruppi silmas pidades? Loomulikult triitseps – järelikult sirutajalihas
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 19, 2012 at 9:49 p.l. #202816Acee
Member- Päev – Rind ; Triitseps
· Surumine kangiga lamades· Ploki alla surumine triitsepsile· Surumine hantlitega selili· Prantsuse surumine lamades· Trosside ristamine plokksüsteemil· Trosside ristamine althaardes plokksüsteemil- Päev – Selg ; Õlg
· Tõmme kangiga vastu kõhtu kummargil· Alatõmme trenažööril kitsas haare· Tõmme plokil ülalt ette / taha· Surumine kangiga kukla tagant istudes· Keretõste alaseljapingil· Lendamine hantlitega ette seistes· Surumine trenažööril istudes- Päev – Jalg ; Biitseps
· Kükk kangiga, kang turjal· JalapressSeeriad jäävad 3-4 kanti.Ehk on teil soovitada harjutusi jalgadele va. reied, sooviks neilt just rohkem rasva maha saada kui lihast alla teha.veebruar 19, 2012 at 10:08 p.l. #230033Kang08
MemberSee kava on totaalne pudru ja kapsad.Rinnapäeval teed sa 2 horisontaalis,aga mitte midagi positiivse/negatiivse kaldega.Triitsa harjutus kahe baasharjutuse vahel.On seda trosside ristamist nii palju vaja? Paljusid asju ei tee sa üldse:õla tagaosa,biits,reie tagaosa,säär,trapets…..Raske baasharjutus on kusagil kava lõpus….nagu nt õlapress.+ miks sa seda veel trenazöril teed ?? Rasked baasharjutused ikka trenni alguses.Ja on võimalik vähendada üleüldist rasvaprotsenti mitte põletada rasva lokaalselt.
veebruar 20, 2012 at 1:58 p.l. #202424Acee
MemberKahjuks pole lihtsalt võimalik teha negatiivse kaldega harjutusi kuna puudub selline pink. Ning kas mul on tõesti vaja laskuda juba nii konkreetseks kui olen tegelenud jõusaaliga 2 kuud?
veebruar 20, 2012 at 2:19 p.l. #202409daemonium
MemberKahjuks pole lihtsalt võimalik teha negatiivse kaldega harjutusi kuna puudub selline pink. Ning kas mul on tõesti vaja laskuda juba nii konkreetseks kui olen tegelenud jõusaaliga 2 kuud?
Minul puudub kah selline pink.Negatiivse kaldega harjutused tegemata loomulikult ei jää,
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.