Treening kava ja treening sagedus.
- This topic has 4 replies, 4 voices, and was last updated 14 years tagasi by
Eleri.
-
AutorPostitused
-
jaanuar 31, 2012 at 5:53 p.l. #24070
t0lulyli
MemberTere mul on siis selline küsimus, et olen 17a poiss kõhnakehaehitusega kaalun ainult 57kg ja pikkust on 174cm.
Mul on siis järgmine küsimus et kui tihedalt peaksin trenni tegema?
Praegu olen jõusaalis käinud 5kuud ja trenni teinud 6x nädalas koguaeg ühe ja samade harjutustega kas keegi oskab mulle soovitada mingit normaalset kava ja kas keegi oskab ka seda ütleda kui tihedalt peaksin jõusaali kasutama?
jaanuar 31, 2012 at 6:03 p.l. #233492Eleri
MemberMina olen alati arvamusel olnud, et mida rohkem trenni, seda uhkem. Tegelikult ei tasu seda üldse tõsiselt võtta, sest trennist tuleb taastuda. Hea on, kui trenni teed 4 korda nädalas ja see on lihase ehitamise sisukohalt ka väga OK!
Head treeningkava oskan soovitada küll. Mine sellel samal internetileheküljel ülevalt ribast: tööriistad-treeningkavad… ja sealt leia endale sobiv.
Edu
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 31, 2012 at 6:28 p.l. #233488kristen.
Memberära tee koguaeg samasid harjutusi
kui näed et 6x nädalas trenn ei vii kuskile siis võta trennide arvu nädalas väiksemaks
jaanuar 31, 2012 at 7:04 p.l. #233407Janar Rückenberg
MemberMis puudutab treeningu sagedust, olgu see siis per tõste, lihase või kehaosa kohta nädalas, siis on sinu küsimusele väga lihtne vastus. Esiteks, 6 korda nädalas treenimine on sinu staaži juures täiesti põhjendamatu. See unusta ära. 3 – 4 trenni nädalas on vägagi optimaalne variant, see kehtib nii algajale, keskmisele tasemele kui ka eliidile (sõltuvalt tsüklist). Kui sa valid 3 x nädalas, siis saab sinu staažiga harjutajale olla optimaalseimaks variandiks ainult üks…fullbody ehk terve keha korraga treeningul. Kui soovid treenida neljal korral nädalas on parima lahendus 2 trenni lihase, tõste või kehaosa kohta ehk siis 2 x ülakeha nädalas, 2 x alakeha nädalas. Treeningdsagedus on üks minu raamatu põhjalikum peatükk. Olen selles osas nüüdseks läbi töötanud 10 – 12 teadusartiklit, millest tulenevalt võid minu soovitustesse julgelt uskuda. Panen sulle kolm fullbody lahendust:
FULLBODY I VARIANT:
Esmaspäev – Kükk, lõuatõmbed, surumine istudes, biitseps, trapets
Teisipäev – Puhkus
Kolmapäev – Eeskükk, lõuatõmbed, horisontaalsed tõmbed, triitseps (surumine rööbaspuudel)
Neljapäev – Puhkus
Reede – Kükk, lõuatõmbed, surumine istudes, biitseps, trapets
Laupäev – Puhkus
Pühapäev – Puhkus
Esmaspäev – Eeskükk, horisontaalsed tõmbed, surumine lamades, triitseps (surumine rööbaspuudel)
Teisipäev – Puhkus
Kolmapäev – Jõutõmme või kükk, lõuatõmbed, surumine istudes, biitseps, trapets
Neljapäev – Puhkus
Reede – Eeskükk, horisontaalsed tõmbed, surumine lamades, triitseps (surumine rööbaspuudel)
Laupäev – Puhkus
Pühapäev – Puhkus
FULLBODY II VARIANT:
Esmaspäev – Lõuatõmbed, surumine istudes, surumine rööbaspuudel, biitseps
Teisipäev – Puhkus
Kolmapäev – Kükk, Rumeenia jõutõmme hantlitega, horisontaalne sõudmine, trapets
Neljapäev – Puhkus
Reede – Lõuatõmbed, surumine istudes, surumine rööbaspuudel, biitseps
Laupäev – Puhkus
Pühapäev – Puhkus
Esmaspäev – Kükk, Rumeenia jõutõmme hantlitega, horisontaalne sõudmine, trapets
Teisipäev – Puhkus
Kolmapäev – Lõuatõmbed, surumine istudes, surumine rööbaspuudel, biitseps
Neljapäev – Puhkus
Reede – Kükk, Rumeenia jõutõmme hantlitega, horisontaalne sõudmine, trapets
Laupäev – Puhkus
Pühapäev – Puhkus
FULLBODY III VARIANT:
Esmaspäev – Kükk, lamades surumine, horisontaalsed tõmbed, triitseps
Teisipäev – Puhkus
Kolmapäev – Eeskükk, surumine istudes, lõuatõmbed, biitseps
Neljapäev – Puhkus
Reede – Kükk, lamades surumine, horisontaalsed tõmbed, triitseps
Laupäev – Puhkus
Pühapäev – Puhkus
Esmaspäev – Eeskükk, surumine istudes, lõuatõmbed, biitseps
Teisipäev – Puhkus
Kolmapäev – Jõutõmme või lõuatõmbed, surumine lamades, horisontaalsed tõmbed, triitseps
Neljapäev – Puhkus
Reede – Eeskükk, surumine istudes, lõuatõmbed, biitseps
Laupäev – Puhkus
Pühapäev – Puhkus
Ja ühe võimaluse alakeha/ülakeha 4 treeningut nädalas:
ESMASPÄEV – Alakeha (reie esikülg, tagakülg, säär, kõht)
TEISIPÄEV – Ülakeha (seljalailihas, õlg, triitseps, biitseps)
KOLMAPÄEV – Puhkus
NELJAPÄEV – Alakeha (reie esikülg, tagakülg, säär, kõht)
REEDE – Ülakeha (seljalailihas, rind, triitseps, biitseps)
LAUPÄEV – Puhkus
PÜHAPÄEV – Puhkus
Usu mind, sellised lähenemised töötavad. Ise valiksin teise variandi 4 trenni nädalas, alakeha/ülakeha lahenduse. Oluline on, et valiksid igal päeval baasharjutused, millede korral hakkad süstemaatiliselt progresseeruma!!!
veebruar 1, 2012 at 9:03 e.l. #232224salasilm
MemberOskari fullbody kavad on täiesti minu maitse järgi.
Ja kui tahad lihaseid (jõudu) kasvatada, siis ära unusta korralikult süüa. Käi iga paari nädala tagant kaalul ja kui kaalu juurde ei tule, siis järelikult oled kaloridefitsiidis ja kasvada ei saa. Kuuga 0,5..1 kilo võiks stabiilselt ikka juurde tulla sinu kaalu juures, ütleme kuni sinnamaani kus sa 65 kilo kaalud.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.