Liiga raske olen
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » Liiga raske olen
- This topic has 9 replies, 6 voices, and was last updated 14 years tagasi by
LiigaRaske.
-
AutorPostitused
-
jaanuar 23, 2012 at 2:39 p.l. #24022
Anonüümne
GuestNimelt, mul on väga suur mure.
Mul on tulnud viimase 5 kuuga pm 20kg kaalu juurde, aga ma ise arvan, et võiksin olla 10kg kergem, aga kuidas saada enda kaal alla?
Praegu olen umbes 177cm pikk ja kaalun 88kg. Vanust on 19.
Kas peaksin hakkama sööma kohupiima, tuunikala , puu-ja juurvilju, et saada kõige lihtsamalt kaal alla? + sellejuurde veel trenn või mida te soovitate, kuna rahalised võimalused ei ole kõigeparemad, siis mis oleks kõigelihtsam viis?
Hetkel on mu söömine ikka väga hull, ma ei söö palju, aga kaalu tuleb ikkagi juurde. Kuna elan ühikas, siis lihtsalt ei ole aega endale väga süüa teha, kool võtab palju aega ära. Hetke söök siis, : Hommikuti söön väga harva, siis koolist lõunale tulles, teen tavaliselt ühepaki juustunuudleid + 4 võisaia kuhu kuulub ( merevaik, suitsu/lastevorst, tavaliselt Hollandi leibjuust ja vahepeal väike võileivakurk ka sinna peale.) ja nii pm igapäev. ja peale kooli siis ka enam-vähem samasöök ja õhtuti siis kui viitsimist siis praekartuleid või pelmeene vms.
Aga nüüd ndv kui end kaalusin, ja vaatasin, et juba 88 kg, siis mõtlesin küll, et nüüd aitab, et nüüd otsin abi siit foorumist, ma loodan, et saate aidata, v oskate.
Oleksin väga tänulik! Aitäh.
jaanuar 23, 2012 at 2:40 p.l. #244162LiigaRaske
MemberKogemata unustasin sisselogida.
jaanuar 23, 2012 at 2:45 p.l. #244156JungaTroll
MemberPraegu on ju pidevalt kohupiim odavam kui mingi nuudel. Samuti on juurviljad odavamad kui pelmeenid. Kõiksugu nuudlite asemele leidub ju tervislikke teraviljatooteid? Päevas peaks eriti alla võtmise jaoks küll 3-4 euroga hakkama saama kui vähegi ise viitsid poest asju valida. Kui aega pole, keeda terve päeva toit valmis ja võta karbiga kaasa.
jaanuar 23, 2012 at 3:18 p.l. #244037LiigaRaske
MemberAga millist trenni peaksin tegema selle kõrvale? Kas kangiall punnima v rohkem aeroobset?
jaanuar 23, 2012 at 4:08 p.l. #243985Kang08
MemberAlustuseks soovitaks sul toitumine korda teha,ilma selleta ei hakka midagi liikuma.Sellest sinu menüüst kõige mõistlikum asi oli kurk mis silma jäi,ülejäänu ei kannata eriti kriitikat.Uuri siit foorumist toitumisalasi teemasi ja tee endale põhitõed selgeks või telli toitumiskava.Trenni ? Aga mis sulle endale meeldib algatuseks,tee see selgeks ja siis räägime edasi.Igasugune liigutamine tuleb kasuks.
jaanuar 24, 2012 at 7:24 e.l. #243519salasilm
MemberEi ole vaja pidada kulturisti (e. valgurikast kohupiima-tuunikala) dieeti ainult sellepärast, et kaal normi saada. Normaalse kehakaalu juures püsimine pole mingi toitumiskavadega kulturistide saladus, vaid peab kuuluma iga inimese tavalise elu juurde. Selleks on kõige peamisem: teha poes käies õiged valikud. Seda valju häälega ei räägita, aga paljud toidupoes müüdavad asjad tegelikult ei kõlba üldse süüa ja veel suuremat osa toidupoes olevaid asju võib tarbida väga harva ja sealjuurs väga piiratud koguses.
Trenni peab iga inimene nagunii tegema. Aga ole ettevaatlik ja hangi omale pulsikell. Kui sa oled 5 kuuga 20 kilo ülekaalu selga ajanud, siis pole jooks ega ükski muu liikumisviis sama mis enne – koormus on igat pidi suurem, sealhulgas liigestele. Põhiline on, et see mida sa teed, sulle meeldiks. Siis leiad motivatsiooni selle juures püsimiseks.
Osta omale see hiljuti välja tulnud raamat “Revitalisatsioon – kuidas elada saja aastaseks”. Ma ei tea, kas seda leiab mõnest raamatukogust. Õpi seal olnud jutt selgeks sama põhjalikult, nagu sa õpiksid lõpueksamiks. Seal on toitumis- ja trennikavade alused sees ja neile teadmistele baseeruvalt oskad omale juba iseseisvalt elu kujundada.
Ma pole ametilt toitumisspetsialist, aga ilmas ringi vaatamise alusel oskan anda kiirelt sellised praktilised soovitused mida saad juba täna rakendada:
1) Võisaiad on su igapäevas ilmselgelt mittevajalikud. Saia ära üleüldse söö, mitte mingis kombinatsioonis.
2) Lastevorst pole ka mingi söök, seda ära endale osta. Kui leivale tahad vorsti panna siis osta liharikast täissuitsu vorsti (väga vinks vonks kui suudad mõne jahimehe käest põdraliha vorsti osta) ja söö seda poole vähem – rahaliselt teeb sama välja aga tervise jaoks hulga mõistlikum valik.
3) Nuudlite asemel võiksid putru teha endale.
4) Hommikuti tuleb ikkagi süüa. Puder või müsli või paar võileiba (musta leivaga, mitte saiaga). Sul peaks olema ikkagi regulaarsed söögikorrad ja vähemalt kolm päevas (v.a. juhul, kui sa väga täpselt tead mida sa teed – pean siin silmas “Warrior diet” tüüpi asju, need on edasijõudnutele).
Sa ei täpsustanud, kui tihti sööd sokolaade, komme, kartulikrõpse. Kui palju jood magusaid jooke, suhkruga morssi, magusaid mahlasid. Kui sul on kaalu mure siis alates tänasest neid asju ära osta ega tarbi. Ka siis mitte kui peal on tekst “suhkruvaba”.
Coca colat kõlbab ühel tudengil juua ainult koos odava viskiga
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 24, 2012 at 9:45 e.l. #243378LiigaRaske
Membersokolaade ei söö palju, komme ei söö pm üldse ja krõpse söön ka suht harva. Aga jookidega ongi see, et viimasel ajal ongi ainult “limpsid” jms.
Aga peaksin siis jooma tavalist vett või mida?
jaanuar 24, 2012 at 11:37 e.l. #243366MoloM
Membersokolaade ei söö palju, komme ei söö pm üldse ja krõpse söön ka suht harva. Aga jookidega ongi see, et viimasel ajal ongi ainult “limpsid” jms.
Sada tarka ei jõua Sulle siin kõigile Su tekkivatele küsimustele vastata. Lükka otsingusse toitumine vms ja saab sadu erinevaid teemasid ja artikleid, kus sellest kõigest juttu. Loe neid, kui siis jääb asju arusaamatuks, siis esita küsimus, palju silhtsam Sulle vastata.
Lühidalt krõpse, komme, saiakesi jne pole üldse tarvis süüa, pigem vältida. Igasugu magustatud joogid (limpsid, coca-colad jne) on täiesti out, kui tõsiselt soovid mitte ainult kaalu alandada vaid ka üleliigsest rasvast vabaneda.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Edu!
jaanuar 24, 2012 at 1:25 p.l. #243233salasilm
Esimene valik oleks jah puhas vesi, nii kraanivesi kui ka ilma maitsestamata pudelivesi. Seejärel piim ja keefir. Seejärel ilma suhkruta morss. Täismahl pole enam kaalulangetajale õige jook, sest näiteks pooles liitris apelsinimahlas on ca 200 Kcal (=5 tükki sokolaadi) ja see tuleb puhtalt suhkrutest. Kuigi piimas on kaloreid umbes sama palju, siis selle eest tulenevad piima kalorid lisaks süsivesikutele ka täiesti normaalses suhtes rasvadest ja valkdest. Piima võikski vaadelda kui 80% ulatuses vett ja 20% sööki. Muudes mahlades on suhkrut kas veelgi rohkem või isegi rämedalt rohkem – vaata kas mahlapaki pealt ja siin foorumi üleval servas on kaloriarvuti. Seega parem on mahlasid juua veega lahjendatuna või siis arvestada osana päeva kaloraažist. Täismahladest vist annab tomatimahl ainukesena ametlikult 0 kaalujälgija punkti, olles seega üks väheseid mahlu mida võib juua niipalju kui kõhtu mahub. Maitsestatud pudelivesi stiilis “near-water” nagu näiteks see http://press.alecoq.ee/vesi/muugile-joudis-vaarikamaitseline-aura-fruit/ jäta ka pigem ostmata.
Limonaade pole mõtet kommenteerida, sest neid sa ei tohi juua nagunii.
Mis mulle veel pähe kargab:
Kui 20 kilo kogumiseks kulus 5 kuud, siis kaalu ära minemine võtab hulga rohkem aega: kui stabiilselt 1 kilo kuus vähemaks jääb oled juba väga edukas kaalulangetaja. Hirmsast trenni lõhkuma hakkamine võib viia vigastuseni ja siis sa ei tee enam üldse trenni. Seega tee asja mõistlikult. Kui pulsikella või jõusaali vms asja käepärast pole, siis see ei tohiks olla vabanduseks trenni mitte teha.
jaanuar 24, 2012 at 1:28 p.l. #243209eesti mees
MemberRääkides veel jookidest siis kohviga või musta teega ei tasuks ka ülepingutada, kuna kehakaal on suur siis sul niigi organismil koormus peal. Samas ega nende jookidega ei tasu ka tervetel eriti ületoosi manustada.
Peaksid jooma vett ja palju, viib kehast välja kahjulikud ained ja keha ei ole liiga stressis. Veel vägagi hea jook on roheline tee, sama eesmärk vähendada keha stressi.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.