Dextro või Malto6
Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » Dextro või Malto6
- This topic has 5 replies, 4 voices, and was last updated 12 years, 4 months tagasi by
Anonüümne.
-
AutorPostitused
-
jaanuar 20, 2012 at 11:32 e.l. #24003
Timpss
MemberHei, olen võtnud praegu kreatiini, hera 80 ja dextrot. Dextro sai nüüd otsa ja mõtlesin et prooviks selle asemel Malto6. Oskab öelda keegi, et mis vahe neil täpselt on või mida soovitaksite?
Tänud
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 20, 2012 at 11:38 e.l. #246411Rainer Palm
MemberHei, olen võtnud praegu kreatiini, hera 80 ja dextrot. Dextro sai nüüd otsa ja mõtlesin et prooviks selle asemel Malto6. Oskab öelda keegi, et mis vahe neil täpselt on või mida soovitaksite?
Tänud
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Dextro ja Malto6 vahe on, et Malto6 on aeglaselt imenduv süsivesik ja maitseta. Peale trenni oleks parem ikka Dextro.
jaanuar 20, 2012 at 11:45 e.l. #246397gmaster
MemberNo põhimõtteliselt on mõlemad süsivesikud – dextro on nn. “kiire” ja malto nn “aeglane”
Kuigi mulle tundub loetud info põhjal küll nii, et sellest Maltost vabanev energia väga ühtlaselt aeglane pole.. ta on teoreetiliselt aeglase imendumisega, aga kui ta ükskord imendub, siis tuleb sealt 2 glükoosi molekuli korraga, mis tähendab seda, et see glükoosipiik võib isegi kõrgemaks minna kui dextrol, lihtsalt hiljem.
Kahjuks vastavat graafikut ma enam ei leia, kus koos dekstroosiga oli.. igatahes siin maltoos oma molekuli ja glükoos 1ga

control on 50g saia – suhkur, jahu
Väga hea artikkel siin: http://freakstrength…semaltodextrin/
The glycemic index ranks carbohydrates according to their effect on blood glucose levels. Maltodextrin has a glycemic index of 163, glucose (dextrose) 100, white bread 71 and waxy maize 63.1
Kui ma ei eksi siis renku ütles, et maltot kasutades kippus rasva kogunema? See oleks ka üsna loogiline sel juhul, kuna tekib suur glükoosi-insuliini piik.
Või olen mina millesti aru saanud? Sel juhul palun parandage mind. Soovitatavalt mitte mingite tootjate kodulehekülgedega.
jaanuar 20, 2012 at 1:23 p.l. #246097trewe
MemberMaltodekstriinil kõrgem GI (glycemic index) kui dekstroosil, seega teoreetiliselt peaks ta kiiremini imenduma kui dekstroos. Aga sedagi väga vähesel määral kiiremini. Kuidas tegelikkuses asi on ei julge kindlalt öelda, ei ole teadlik kõigist faktoritest, mis seda imendumiskiirust veel mõjutavad. Erinevus ei saa niivõinaa meeletu olla, põhimõtteliselt vahet ei ole kumma valid.
//järgmisele: arvasingi, et asi nii must valge ei ole
jaanuar 20, 2012 at 1:30 p.l. #246270gmaster
MemberSee päris nii lihtne pole. GI on veresuhkru mõjutamine kõverana 2h jooksul. Kui ta tuleb hiljem, aga kõver on kõrgem, võib glükeemiline indeks tulla kõrgem, kui kiirelt aga väiksemalt määral mõjutaval.
The glycemic index of a food is defined as the area under the two-hour blood glucose response curve (AUC) following the ingestion of a fixed portion of carbohydrate (usually 50 g)
oktoober 7, 2013 at 3:39 p.l. #350892Anonüümne
GuestVäga hea artikkel siin: http://freakstrength…semaltodextrin/
Selle artikli all on ainult 3 viidet/allikat. Neist kolmest põhiline allikas on vist see uuring:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19628104?report=abstract
Selles uuringus osales 12 katseisikut, arvatavasti need 12 olid ülikooli-junsude tuttavad, kellel oli kõht tühi ja said hiljem õlle, et abistasid sõpru teadustöös. Ei tundu kuigi kompetentne uuring olema nende 12 isikuga.
Nagu näete, siis uuringud tänapäeval on väga kaheldava väärtusega.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.