mis arvate?
Avaleht » Forums » Toitumine » Kaalust maha » mis arvate?
- This topic has 21 replies, 7 voices, and was last updated 13 years, 10 months tagasi by
suur poiss.
-
AutorPostitused
-
märts 27, 2012 at 7:11 p.l. #23940
suur poiss
Membertere!
Olen 16. aasatane poiss ja mul selline väike mure ,et olen umbes 6 kuuga alla võtnud 25kg. Trenni alustades oli kaal 120kg ja praegu 94.6kg.Pikkus on 185cm.Trenni teen 5x nädalas ja toitumine on paigas .
Minu mure siis selline , et kas teie arvates on see normaalne ,et kaal ikka langeb nii mühisedes ja kas see on ikka hea, et olen nii kiirelt nii palju alla võtnud? (1 kuuga langeb kaal umbes 4.3kg võrra)
Eesmärgiks on rasvaprotsenti alandada ja lihasmassi kasvatada..
Ette tänades: Suur Poiss
märts 27, 2012 at 7:14 p.l. #152128htilga
MemberJa millised on olnud muutused jõunäitajate osas?
märts 27, 2012 at 7:21 p.l. #152123suur poiss
MemberAlguses tuli jõudu kiirelt juurde ja raskused suurenesid kiirelt.Nüüd on nt rind täiesti toppama jäänud,umbes 3 kuud sügan juba samu raskusi mis 3 kuud tagasi.
Jalad arenevad kiiresti ja teiste lihaste harjutustel olen ka saanud tasapisi raskusi suurendada.
Ma käin koos sõbraga jõusallis ja kuna me alustasime koos jõusaali umbes samade raskustega, siis on väga hea jälgida , et temal need jõunäitajad suureevad ikka nähtavalt kiiremini kui minul.
märts 27, 2012 at 7:35 p.l. #152088suur poiss
MemberSeda ka , et kui ma suvel vähendan trenne ja eks see kaloraaž ka tõuseb , et kas siis on oht , et suure vaevaga alla langetatud kilod kipuvad kiirelt tagasi tulema?
märts 27, 2012 at 7:35 p.l. #152083htilga
MemberTundub, et olukord kõige hullem polegi
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Selles suhtes, et oled suutnud jõunäitajaid suurendada samal ajal kaalu kaotades. Küllap tuli peale esimest kolme kuud neuraalse adaptsiooni näol teatav arengu (märgatav) aeglustumine. Niisiis mida peaks tegema? Ma soovitaksin sul ühe variandina treeningjaotust vahelduseks muuta (mida üldjuhul ~3 kuu tagant tehaksegi, tavaharjutaja näol). Mitmeks sul muidu keha jaotatud on ning mis lihasgruppe kuna koos teed? (triviaalne näide: kui varem tegid ühel päeval rind-biitseps, siis nüüd muuda see päev rind-triitseps ning muidugi sellest lähtuvalt ka teised treeningpäevad).Kui endas päris kindel pole, siis ideid saab siit – http://www.fitness.ee/treeningkavad
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 27, 2012 at 7:40 p.l. #152041suur poiss
Memberpraegune treeningkava:
* rind/triceps
*jalad/kõht
*selg/biceps
*aeroobne trenn nt 1 tund rahulikku jooksu
*õlad/trapets
–2 päeva pausi–
märts 28, 2012 at 6:23 e.l. #151736htilga
MemberKui jaotus-muutust tahta teha, siis ehk need oleksid variandid?
märts 28, 2012 at 6:26 e.l. #151714klain
MemberKas kuidagi palju ei ole neid harjutusi viidatud kavades?
märts 28, 2012 at 6:40 e.l. #151637htilga
MemberKas kuidagi palju ei ole neid harjutusi viidatud kavades?
Oleneb harjutaja varasemast koormusest.
märts 28, 2012 at 8:00 e.l. #184574suur poiss
MemberNeed kavad on väga head .Ma usun , et saan selle kavaga koormuse suhtes hakkama.Ei tea veel kumma kava võtan , aga ma ühe neist valin ja annan muutustest ka teada. Aitäh….
märts 28, 2012 at 8:13 e.l. #151605viki667
MemberMInuarvates on seal kavades ikka no LIIGA palju harjutusi eriti 16 aastase poisi jaoks kes pole varem veel aastaid treeninudki… Satud nii jube lihtsalt ületreeningusse, eriti kui kaal ka langeb pidevalt…
märts 28, 2012 at 8:35 e.l. #151512viki667
MemberEsimesed pool aastat ongi võimalik areneda nii, et kaal langeb ja lihast/jõudu tuleb juurde… Hiljem enam nii kahjuks ei saa.
Põhjus, miks sa enam ei arene võibki vabalt olla selles, et tihtipeale minnakse saali selleks, et kaalu kaotada ja parem välja näha… Kuid korraliku kaalukaotusega on suhteliselt lihtne sattuda ületreeningusse. Eriti algajatel on soodumus end jõusaalis suht rihmaks tõmmata, tegelt peaks baasharjutustega enne korraliku põhja alla saama.
Mul üks tuttav läks ka trenni, kombineeirsin talle nt. sellise kava ja tulemused olid väga head.
http://dl.dropbox.co…gkavad/kava.doc
Siin peaks olema rohkem kui küllalt. 2’ne jaotus on eriti suveperjoodil väga hea, siis jätkub aega veel palli mängida / aeroobset teha jne…
märts 28, 2012 at 8:44 e.l. #151497biggereveryday
MemberEsimesed pool aastat ongi võimalik areneda nii, et kaal langeb ja lihast/jõudu tuleb juurde… Hiljem enam nii kahjuks ei saa.
Põhjus, miks sa enam ei arene võibki vabalt olla selles, et tihtipeale minnakse saali selleks, et kaalu kaotada ja parem välja näha… Kuid korraliku kaalukaotusega on suhteliselt lihtne sattuda ületreeningusse. Eriti algajatel on soodumus end jõusaalis suht rihmaks tõmmata, tegelt peaks baasharjutustega enne korraliku põhja alla saama.
Mul üks tuttav läks ka trenni, kombineeirsin talle nt. sellise kava ja tulemused olid väga head.
http://dl.dropbox.co…gkavad/kava.doc
Siin peaks küll olema rohkem kui küllalt. 2’ne jaotus on eriti suveperjoodil väga hea, siis jätkub aega veel palli mängida / aeroobset teha nt.
tundub hea, võtan ise ka kasutusele
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> aga see kükk kangiga kus soojendus 15-20 seeriat, loodan, et mõtlesid kordust
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> kui teen 20 seeriat soojendust, siis pärast vist küll kükki teha ei jõua
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 28, 2012 at 8:47 e.l. #151463viki667
Memberoh, jah just nii – kordust ikka, tänud… parandan ära…
märts 28, 2012 at 9:03 e.l. #151448biggereveryday
Memberoh, jah just nii – kordust ikka, tänud… parandan ära…
aga ma annan sulle teada kuidas kava mõjub, siis saad end veits promoda
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.