Skip to main content

Kaalu Kasvatamine Peale Rasedust

Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » Kaalu Kasvatamine Peale Rasedust

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • Autor
    Postitused
    Anonüümne
    Guest

Tere,

olen 26 aastane naine, 10-kuuse lapse ema ning esimest korda elus küsimuse ees: kuidas kaalu tõsta?

Pikkust on mul 153cm, enne lapseootust oli kaal (vankumatu) 53kg. Rasedusega võtsin juurde üle 15kg, peale lapse sündi kukkus kaal kolinal ja ilmselgelt ka lihaste arvelt. Nüüd kaalun 49-50kg.

Üks keskmine päev näeb välja nii, et ärkan hilja (u kl 9), hommikueineks söön putru, helbeid või võileiba ja ülejäänud päeva jooksul jõuan näpistada mõne banaani või haugata mõne viilu juustu, võileiva, aeg-ajalt ka natuke sooja toitu lõunaks. Magama jõuan tavaliselt südaöö ajal, sageli tühja kõhuga. Laps saab öösiti rinnapiima.

Füüsiline seis ei ole priima, kätes võib ju jõudu olla (laps kaalub 10kg ja teda on vaja tõsta/hoida päeva jooksul palju) ent üldine kehahoiak kaldub C-kujuliseks ja kui õhtul voodis end “õigeks” painutan, siis selg naksub ja on valus. Lihaste osas on mulle oluline (lisaks muule) taastada (või võigemini võrdsustada) reite lihasmass, kuna ühte põlve on paar aastat tagasi opereeritud ja lihased ei ole täielikult taastunud. Võhma on hetkel vähe, kiirelt kõndides hakkab vahel rinnust pistma.

Elan sisuliselt keset metsa, läheduses on siiski väike jõusaal ja ujula, mida saaksin kasutada. Treenereid seal ei ole.

Ma ei taha tegelikult selle potitusega rõhuda sellele, mida EI ole vaid sellele, mida mul ON ehk tahe enda tervist parandada ja oma vajadused, kui mitte lapse omadest ettepoole, siis nendega vähemalt võrdsele pulgale tõsta.

Kui tundub, et kordan juba küsitut, siis internetis on minu arvates info kaalu kasvatamise kohta võrdlemisi hajali (või siis ei oska otsida). Saan aru, et esiteks pean hakkama sagedamini sööma ja hägusalt tean, ka mida, kuid ei tea näiteks, kui palju võiksin oma nulltasemelt trenni tegema hakata (mitu korda nädalas ja kas pigem jõutrenni või võhma) või peaksin kõigepealt söömise regulaarseks saama ja siis edasi vaatama?

Loodetavasti saab keegi mõtteid ja soovitusi jagada.

Tänud,

Kräts

Bulletproof
    Member

Esialgu peaks mingit viisi trenni tegama hakata. Regulaarne treenimine tekitab juba iseenesest söögiisu. Tervise nimel peaks nii jõusaali, kui aeroobset trenni tegema. Ujumine on hea treening tervele kehale, pärast on ka lapse tassimise kangus lihastest läinud.

Kriitilise pilguga peaksid üle peaks vaatama ka menüü.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.