Mida arvate jõunäitajatest?
- This topic has 44 replies, 24 voices, and was last updated 14 years tagasi by
Okk.
-
AutorPostitused
-
detsember 6, 2011 at 3:23 p.l. #23787
henriiiii
MemberHei, lihtsalt küsin Teie arvamust minu näitajate kohta.
Vanus: 20
Pikkus: ~180 cm
Kaal: ~87 kg
Lamades surumine: eile surusin 100 kg 6 korda. Ilma abita. Selg ei tõusnud.
Kükk: Eelmine kolmapäev tegin 105 kg 6 korda.
Jõutõmme: Täna siis tegin 110 kg 6 korda.
Ise mul on hea tunne kuna ületasin kõiges kolmes saja piiri.
Aga mis Te arvate minu näitajatest? On need head? Või…?
detsember 6, 2011 at 3:47 p.l. #286380htilga
MemberKükkida võiks proportsionaalselt ju natuke rohkem jõuda, st. sellise lamades surumise näitaja kohta
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>detsember 6, 2011 at 4:37 p.l. #286348tonn999
MemberKükk ja tõmme on surumisega võrreldes väheke nõrgad. Keskenduks jalgadele ja alaseljale väheke rohkem… Milline on treeningkava ja kas eesmärk on jõutõstmine?
detsember 6, 2011 at 4:39 p.l. #286341henriiiii
MemberEi ole eesmärgiks jõutõstmine, pigem füüsiline koormus ja kehaehitus.
E rind
T selg
K jalad
N õlad
R käed
Soovid veel täpsemat kava?
detsember 6, 2011 at 4:42 p.l. #286335Sarge
MemberSellise surumise juures võiks kükk ja tõmme 150+ olla.
detsember 6, 2011 at 4:45 p.l. #286336daemonium
Asi väga paigast ära.Kükk–jõutõmme lihtsalt nõrgad surumisega võrreldes, peaks olema ~50-60kg rohkem.
Soovitaks Smolov’i kükikava.
detsember 6, 2011 at 4:47 p.l. #286330henriiiii
Memberoi jummel…kas näiteks põhjuseks võib ka see olla, et ma jõutõmmet tegin esimest korda täna tõsiselt? varem ei olnud mul rihmasid. Ning ei ole ausalt öeldes seda üldse teinudki…proovinud olen 50-60 kiloga…see ka kõik.
ning kükki ei ole ma ka “treeninud”. ma olen seda varem teinud, kuid mitte nii piiril kui eelmine nädal. sama kuskil 70-80 kiloga.
detsember 6, 2011 at 6:08 p.l. #286165Alexander Andrusenko
ModeratorVahet ei ole, kas eesmärk on jõutõstmine või lihasmass – lihased peavad ikkagi proportsionaalselt arenema. Sul jäävad jalad ja selg maha. Ja kui ilma rihmadeta ei suuda tõmmet teha, siis ka käed on nõrgad.
detsember 6, 2011 at 6:12 p.l. #286148Ak_47
MemberAasta kohta on korralik,aga sa ei lisanud,kas sa oled treeninud juba 6 kuud,1a. või 2a.
detsember 6, 2011 at 6:27 p.l. #286145henriiiii
MemberVasaku käega pean kasutama rihmasid, mitte, et käsi on nõrk, vaid nimetissõrme puudumisel ei ole haarde jõud isegi mitte 75% parema käe omast.
Isegi lõuga tõmmates hakkab libisema vasak käsi. Parema käega täna, 110 kg juures, ei olnud probleemi.
Alustasin 2010 detsember, siis tegin mai pooleni. siis kuni suve lõpuni ei teinud midagi.
Ja nüüd alustasin septembris uuesti.
Enne 2010 detsembrit olen ka jõusaalis käinud. Veel pikemate pausidega. Esimene kord jõusaali sain vist 2007.
Jõutõmmet olengi vist elus jooksul mingi 5-6 ainult teinud. Enamus kordi ainult proovimise pärast.
detsember 7, 2011 at 5:45 e.l. #285958seenjor
MemberEi ole eesmärgiks jõutõstmine, pigem füüsiline koormus ja kehaehitus.
E rind
T selg
K jalad
N õlad
R käed
Soovid veel täpsemat kava?
Sul on peale selja päeva jalad. Seda ma ei soovitaks.
Võiksid teha E jalad
T rind
K selg
N käed
R õlad
detsember 7, 2011 at 7:15 e.l. #285938lifter
100×6@87kg pole midagi erilist… selle kaalu/pikkuse juures peaks algaja nullist antud tulemuseni jõudma ca 6-9 kuuga… kehakaal mängib surumise juures olulist rolli ja sul on ta üsna suur
mida üldse tähendab, et selg ei tõusnud? normaalselt surud sellise plahvatusega, et kang tõmbab inertsiga selja/õlad pingi küljest lahti?
need jõunäitajad üldiselt vihjavad sellele, et korralik rasvapolster katab veel keha keha… jõutõmbe tulemus on täitsa vastav esimest korda tõmbe tegijale ja küki puhul kahtlen juba sügavuses
mis puutub rihmade kasutamisse, siis selle nimetissõrme teema tõttu pead just rohkem haardega vaeva nägema… kui jõutõmbe puhul tahad keskenduda selja treenimisele ja mitte end mõjutada muust lasta, siis soovitav oleks kindlasti kavasse lisada rippumise jne haarde tugevdamiseks…
ära mõista valesti mu kriitilist tooni… eesmärk polnud halvustada, vaid lihtsalt maa peal hoida… kõigil kolmel alal saja piiri ületamine on veel alles päris algus… ülakeha arvatavasti omandab sul juba jumet, selg ja alakeha on aga veel spordivõõra inimese tasemel… edu
detsember 7, 2011 at 7:21 e.l. #285913henriiiii
MemberEks ma treenin edasi ja näeb.
Tänud!
detsember 7, 2011 at 3:50 p.l. #285423tonn999
MemberEhitaks treeningkava pigem baasharjutustele üles, nt. 1) Kükk 2) Surumine 3) Jõutõmme 4) Svung, neile lisaks vajalikke abiharjutusi, nt 1)Kükk, lailihas, kõht 2) Surumine, triiseps, biitseps 3) Jõutõmme, kerge jalg, kerge lailihas, kõht 4) Svung/militar press, veel paar õlaharjutust, ranne. Mõtekas oleks enda tugevad ja nõrgad küljed läbi analüüsida ja siis vastavalt nõrkadele piirkondadele kava paika panna. Teie puhul keskenduks kindlasti väga jalgadele ja seljale. Kätele ja rinnale eraldi päevasid pole ilmselt mõtet teha (arenenum piirkond, pealegi tugevdab/suurendab ülakeha nii jõutõmme kui ka kükk), harjutusi ei ole ka mõtet liiga palju panna (ma muidugi ei tea kava, aga see on alguses tüüpiline, et tehakse liiga palju ja suhtkoht tühja) – ideaalis kestab trenn 1,5 – 2 h. Unustada ei tasu ka igasuguseid õla ja muu keha süvalihaseid ning venitusi – mõlemad aitavad tulemuste parandamisele ja eriti vigastuste vältimisele kaasa, hea kui kohe alguses sellised harjutused sisse harjutad, hiljem on raskem:). Kava tuleb muidugi aeg-ajalt vastavalt keha arengule muuta ja mingi aeg tuleks pühenduda ka aeroobsele, mina isiklikult teeks nt. 2 korda nädalas peale trenni, vabad päevad jätaks puhkuseks. Treeningpäevad võiks olla näiteks: E – 1), K – 2), R – 3), P – 4).
Selline on minu arvamus.
detsember 7, 2011 at 4:34 p.l. #285340henriiiii
Membertrenn kestabki mul kuskil 1-2 tundi. Tavaliselt 6-7 harjutust iga päev.
Esmaspäevast reedeni on jõusaalis trenn, nädalavahetuseti käin jooksmas.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.