7 päeva nädalas jõusaali, füüsiliselt kehvas vormis inimesele ? kuidas ?
Avaleht » Forums » Treening » Jõusaal » 7 päeva nädalas jõusaali, füüsiliselt kehvas vormis inimesele ? kuidas ?
- This topic has 25 replies, 12 voices, and was last updated 13 years, 8 months tagasi by
gmaster.
-
AutorPostitused
-
mai 18, 2012 at 4:50 e.l. #23386
Romeo83
MemberToitumine on paigas.
Iga päev jõusaali tahan sellepärast, et on vaja vaheldust ja füüsilist liigutamist muidu üksluisesse päeva.
Mul on minevikus olnud kogemusi ülekoormusega. Üks eesmärk oleks kindlasti seda vältida.
Milliste põhimõtete järgi tuleks treenida, et keha püsiks jätkusuutlik sellisele koormusele ?
Milline võiks kava välja näha, et ei tekiks ülekoormust ?
Kehakaal võiks jääda samaks või kuigipalju tõusta (lihasmassi arvel).
mai 18, 2012 at 5:16 e.l. #105346gmaster
MemberKui m6tled selle all ainult j6utreeningut, on seda kindlasti liiga palju.
Minu arvamus, teised v6ivad ymber lykata kui tahavad:
esimesed 3-4 nädalat 2 korda saali, esimene nädal v6ib-olla ainult korra, aeroobset sama palju.
V6ib-olla seal teise kuu kandis juba 3x saali ja paar pikka aeroobset.
Ja edaspidi max 4 korda j6usaali ja paar pikka aeroobset.
Aga need pole absoluutsed, individuaalne koormustaluvus varieerub.
Olen ka inimestel kehva aeroobse baasi t6ttu j6usaali yldse ringtreeningu tyypi treeninguga asendanud esimeseks 2-3 kuuks..
mai 18, 2012 at 6:20 e.l. #105319jrx
MemberVõta mõni huvitav mänguline ala kui vaheldust soovid:)
mai 18, 2012 at 6:30 e.l. #105312rennosport
MemberIga päev jõusaalis käia on täitsa normaalne. Sel juhul pead ilmselt tegema iga päev tegema jõudu ühele konkreetsele lihasele. Arvestama sealjuures, et ühele lihasele jääb vähemalt 48h puhkust peale trenni. Seda ka sel juhul, kui teed näiteks triitsepsi, siis enne rinnatreeningut võiks olla 48h puhkust, et lihas oleks võimeline uut koormust vastaval tasemel vastu võtta, kuna rinna treeningus saab triitseps teadupärast väga suure koormuse.
Näiteks
Rind
Selg
Jalg
Õlg
Triitseps
Bitseps
Ühe päeva võid teha ka aeroobsel baasil kas siis jooksulindil, sõudetrenazööril või velol. Samuti võib 7 päev kuuluda alaselja, kõhu, külgmiste ja stabilisaatorite treenimiseks. Et mitte kõhtu ainult korra nädalas teha, siis võib vabalt mõnele suvalisele päevale vahele teha, kui jõudu on
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>mai 18, 2012 at 6:41 e.l. #105275gmaster
MemberIga päev jõusaalis käia on täitsa normaalne. Sel juhul pead ilmselt tegema iga päev tegema jõudu ühele konkreetsele lihasele. Arvestama sealjuures, et ühele lihasele jääb vähemalt 48h puhkust peale trenni. Seda ka sel juhul, kui teed näiteks triitsepsi, siis enne rinnatreeningut võiks olla 48h puhkust, et lihas oleks võimeline uut koormust vastaval tasemel vastu võtta, kuna rinna treeningus saab triitseps teadupärast väga suure koormuse.
Näiteks
Rind
Selg
Jalg
Õlg
Triitseps
Bitseps
Ühe päeva võid teha ka aeroobsel baasil kas siis jooksulindil, sõudetrenazööril või velol. Samuti võib 7 päev kuuluda alaselja, kõhu, külgmiste ja stabilisaatorite treenimiseks. Et mitte kõhtu ainult korra nädalas teha, siis võib vabalt mõnele suvalisele päevale vahele teha, kui jõudu on
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ja kui arendav on korra nädalas aeroobse tegemine?
See säilitab taset. Mis taset?
mai 18, 2012 at 6:46 e.l. #105247Romeo83
MemberVõta mõni huvitav mänguline ala kui vaheldust soovid:)
Mul on plaan see mänguline ala aeroobse töö sildi all kavasse lülitada.
mai 18, 2012 at 6:56 e.l. #105241Romeo83
MemberSõna jõusaal on pealkirjas tegelikult natuke eksitav, selles mõttes et jõusaali välised trennid ei ole välistatud. Täpsem oleks, “7 trenni nädalas, mitte treenitud inimesena, kuidas vältida ülekoormust ?”
mai 18, 2012 at 7:23 e.l. #105222rennosport
MemberÜks kindel fakt millega ilmselt arvestama pead on see, et alguses oleks hea alustada 2x nädalas treeninguid, sedasi 2 nädalat, siis 3x nädalas, sedasi kuu aega näiteks ja siis vaikselt koormust lisada. Kohe 7 x nädalas oleks ilmselgelt enesetapp. Kuna organism ei ole koormusega harjunud ja juba lihtne kepikõnd võib vajada 3 päeva kosumist.
mai 18, 2012 at 10:45 e.l. #105123urmasg
MemberTahtmine igapäevaselt ennast liigutada on muidugi tore, aga pigem tuleks alguses ennast tagasi hoida, et see tegevus oleks pikema perspektiivis jätkusuutlik. Minu arust ebaõnnestuvad paljud ja seda olenemata valdkonnast, et alustatakse liiga suurelt ja ei arvestata oma seisukorraga. Igapäevaselt trenni teha võib seada endale eesmärgiks, mille poole hakatakse püüdlema. Ja isegi siin tasuks jätta üks päev nädalas nn. hingamispäevaks.
Terviseseisukohast on oluline leida endale selline sagedus, mida suudetakse aastaid ja aastakümneid pidada. Rõhk oleks alguses järjekindlusel, mitte koormusel. Alustada igapäevaselt kasvõi kepikõnniga ja jälgida oma enesetunnet. Ja nii mitu nädalat. Võib lisada kätekõverduste seeriad, et anda kehale nautke koormust. Ja jälgida muutusi enesetundes. Kui me ei ole regulaarselt trenni teinud, siis me tegelikult ei tea oma füüsise seisukorda. Alguses väikse aga igapäevase koormusega paneme tähele, kas me oleme järgmisel päeval rohkem väsinud vms. Ma näen igapäevaselt inimeste toitumisega tegeldes, kuidas nn. ka tervislikult toitujad ei anna kehale vitamiine, mineraale, antioksüdante vajalikus koguses. Kui nüüd koormust järsku tõsta, siis võime endale liiga teha, sest keha ei suuda enam toitainete vaeguses hakkama saada.
Kokkuvõtvalt alustaksin kerge aeroobse treeninguga nagu kepikõnd ja kerged venitused korra päevas. Näiteks 5 tiibetlast tundub päris hea, kui mõnusa tundega ja hingamisele keskendudes teha. Ja vaataksin oma toitumise üle. Mõni hea ja tunnustatud toidulisand tasuks tarbimisse võtta, enne kui keha tõsisemalt koormama hakata. Vundamendi ladumine võib tunduda tüütu, aga see on seda väärt, kui tahetakse terved olla ja treeningut pärast nautida.
mai 18, 2012 at 11:30 e.l. #104982daemonium
MemberSõna jõusaal on pealkirjas tegelikult natuke eksitav, selles mõttes et jõusaali välised trennid ei ole välistatud. Täpsem oleks, “7 trenni nädalas, mitte treenitud inimesena, kuidas vältida ülekoormust ?”
Ausalt öeldes, tõenäoliselt ei pea sul too kõrvade-vaheline taolisele rapsimisele vastu – kui su trennid muidugi mingiks hommikuvõimlemise-sarnaseks ei kujune,
mai 19, 2012 at 7:13 e.l. #104568Romeo83
MemberAusalt öeldes, tõenäoliselt ei pea sul too kõrvade-vaheline taolisele rapsimisele vastu – kui su trennid muidugi mingiks hommikuvõimlemise-sarnaseks ei kujune,
mai 19, 2012 at 8:38 e.l. #104556gmaster
MemberSee koormus, mida algusest peale kannatad 7 päeva nädalas teha, on midagi hommikuvõimlemise sarnast.
Arvan et aeroobne alla 130 ei nõua väga palju aega taastumiseks, kui sa just väga kehvast seisukorras pole. Aga seda ei tea meist keegi sulle lubada, võib-olla oled.
mai 19, 2012 at 1:23 p.l. #104344Romeo83
MemberTeoorias näeb plaan praegu välja selline:
1.päev – jõusaal
natuke aeroobset
kangiga õlatõsted – trapezius
sirgete kätega kangi ette rinna kõrgusele tõstmine – deltoideus pars clavicularis
kummargil sirge käe tõstmine kõrvale (trenazhööril) – deltoideus pars acromialis/spinalis
2.päev – aeroobne tegevus väljaspool jõusaali
3.päev – jõusaal
natuke aeroobset
kangiga jõutõmme – erector spinae
kangiga biitseps – biceps brachii
4.päev – aeroobne tegevus väljaspool jõusaali
5.päev – jõusaal
natuke aeroobset
kangiga lamades rinnalt surumine – pectoralis major
prantsuse surumine trenazhööril – triceps brachii
6.päev – aeroobne tegevus väljaspool jõusaali
7.päev – jõusaal
natuke aeroobset
täiskükk kangiga – quadriceps femoris, glutaeus maximus, biceps femoris
säär trenazhööril – gastrocnemius
Ma lõikasin jõusaali osa nii väikeseks kui võimalik, samas enam-vähem kõik suuremad lihased peaksid korra nädalas midagi saama.
Isegi ainult 2 harjutusega päevas, tundub kava kokkuvõttes üsna tõsine pingutus.
Any ideas ?
Teine küsimus, millisel põhimõttel tuleks jõusaali harjutusi teha, et arendada keha vastupidavust koormusele/kiirendada taastumisvõimet füüsilisest pingutusest ? 3×6 ? 4×10 ? 5×20 ?
mai 19, 2012 at 1:55 p.l. #104321htilga
Member…aga proovi vahelduseks näiteks bodypumpi?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>mai 19, 2012 at 2:00 p.l. #104317Romeo83
Member…aga proovi vahelduseks näiteks bodypumpi?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kui aus olla, ma ei ole kunagi üheski bodypump trennis käinud, aga niipalju kui ma sellest kuulnud olen, siis saab seal trennis terve keha vatti ?
Ma kardan, et terve keha igapäevane koormamine ei lõpe hästi. Teistmoodi lähenemine e. iga päev ainult kindel lihasrühm peaks olema oluliselt jätkusuutlikum.
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.