Skip to main content

Kava välja selgitamine ja üleüldised küsimused

Avaleht » Forums » Treening » Algajad » Kava välja selgitamine ja üleüldised küsimused

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
  • Autor
    Postitused
    0liver
    Member

Tere, olen 17a noormees. Hetke seisuga olen käinud veidi vähem kui kuu aega jõusaalis. Pikkuseks on mul 189cm ja kehakaal 79kg. Minu kehast veel nii palju, et talvel treenisin end koduste vahenditega ja püüdsin võtta kõvasti juurde, süüest väga palju. Juurde võtsin ma võibolla mõne kilo ja kehaliselt tuli kõhu peale väike peki kiht. Kas selle järgi võin ma olla ektomorf?

Trennis olen käinud 2 korda (teisip, neljap) või 3 korda nädalas (esmasp, kolmap, reede) ja ülejäänud päevad vabad. Plaan hakata käima 3 korda nädalas.

Soojenduseks sõuan.

Lamades kangi surumine 4 seeriat, 10 korda

Press behind neck machine 4 seeriat, 10 korda

Cable Decline Chest Press (istudes rinnalt surumine) 4 seeriat, 10 korda

Tõmme plokilt ülalt ette 4 seeriat, 10 korda

Küünarvarte kõverdamine hantlitega seistes 3 seeriat, mõlemat kätt korda mööda 10 korda

Prantuse surumine kangiga lamades 3 seeriat, 10 korda

Cable Seated Row 4 seeriat, 10 korda

Kava pärit sõbra käest ja eks ise seda ka natukene moonutatud. Sooviks on arendada ülakeha, selga ja käsi selle kavaga. Olen end viinud fitness.ee kavadega rohkem kurssi ja hakanud selle kava õigsuses kahtlema.

Kas keegi kogenum saaks parandada mu kava või soovitada mõnda muud? Ma ei oska hetkel kahjuks rohkem küsimusi esitada kuigi väga tahaks, mul on vaja pilti selgemaks saada veel.

Ette tänades,

Oliver

Anonüümne
    Guest

Miks k***t jalgu pole sees!!!! Kui jalgu ei treeni, siis näed varsti välja nagu toonekurg. Toitumine korda ja jalad kah sisse, siis hakkad ka kasvama. Pekikiht on normaalne, selle saad hiljem maha kaalu langetades.Edu

ROtter
    Member

Tööriistad -> treeningkavad -> algajatele.

0liver
    Member

Mulle endale tundus ka imelik, miks ma jalgu ei tee.

Vaatasin kõik kavad läbi. Otsin kava mis treenib tervet keha, avaldades rohkem rõhku ülakehale. Kas see sobiks? Kas kükkide ja tõstete jaoks on kindlalt vaja tõstevööd? Kuidas see viimane harjutus välja näeb?

http://www.fitness.ee/treeningkavad/49

Toitumise koha pealt on mul kõik selge.

ROtter
    Member
    Anonüümne
    Guest

Mulle endale tundus ka imelik, miks ma jalgu ei tee.

Vaatasin kõik kavad läbi. Otsin kava mis treenib tervet keha, avaldades rohkem rõhku ülakehale. Kas see sobiks? Kas kükkide ja tõstete jaoks on kindlalt vaja tõstevööd? Kuidas see viimane harjutus välja näeb?

http://www.fitness.ee/treeningkavad/49

Toitumise koha pealt on mul kõik selge.

Kitsa haardega surumine triitsepsile. Mina lasen muidu kangi rohkem lõua lähedale(isoleerib rohkem triitsepsi mul), kuid võid ka nii nagu videos on. Tõstevööd ei ole vaja alguses kasutada(kui muidugi seljavigastusi pole), aga kui teed madalate kordustega, siis võid kasutada (1-5 kordust).Võid ka nii jah, et paned natuke rohkem rõhku ülakehale, aga jalgu treeni ka korralikult. Edu

Bulletproof
    Member

Miks k***t jalgu pole sees!!!!

Jep, hakka korralikult jalgu treenima, siis tuleb ka massi juurde

0liver
    Member

Nonii, leidsin omale kõige sobivama kava. Võibolla lisan sinna ka veel mõned väiksemad harjutused (nt küünarvarte kõverdamine hantlitega).

http://www.fitness.ee/treeningkavad/34

Üks väike küsimus; nimelt kuidas leida kõige sobivamad raskused kohe alguses?

Rohkem vist üle ei jäägi, kui õigesti toituda ja stabiilselt trenni teha.

seenjor
    Member

Üks väike küsimus; nimelt kuidas leida kõige sobivamad raskused kohe alguses

No siin ei saa küll keegi sulle ette öelda, mis raskusega alustada.

Seda pead katse meetodil ise tunnetama. Mis raskusega teha jõuad ja kuidas mõjub.

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.