Jooksutrenn skolioosi puhul
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » Jooksutrenn skolioosi puhul
- This topic has 4 replies, 3 voices, and was last updated 14 years, 5 months tagasi by
IVARK.
-
AutorPostitused
-
september 11, 2011 at 7:37 p.l. #23015
Anonüümne
GuestKui on selgroo kõverdus (skolioos), kas siis on jooksmine välistatud (kuna põrutab selga)? Või peaks selle küsimusega siiski arsti poole pöörduma (et oleneb kõverduse protsendist)? Kuna joosta mulle meeldib ja sooviks sellega rohkem tegelema hakata. Kunagi olen natuke jooksunud ja seljale see kuidagi siis tunda ei andnud. Samas praegu kui üle pika aja nt. pikka maad jalutada, siis selg läheb kangeks ja hakkab hiljem valutama, aga see vast iga algusega nii. Tänapäeval ju spetsiaalsed jooksujalanõud olemas, mis peaksid ka põrutust vähendama? Ei tahaks lihtsalt kasu asemel kahju teha.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>september 11, 2011 at 7:50 p.l. #312976AlanBStard
ModeratorSkolioos on hetkel /mulle/ üsna tundmatu teema, aga esimene mõte on et ära tegele jooksujalanõudega vaid korrigeeriva trenni ja venitustega.
Jooksutehnikas saab vajadusel rohkem lööke amortiseerida. Jalanõud väidetavalt teevad näilise pehmendamisega reaalsed põrutused hoopis tugevamaks, kuna sa unustad naturaalse amortisatsiooni jooksutehnikas.
september 11, 2011 at 9:28 p.l. #312986gmaster
MemberSkolioos on hetkel üsna tundmatu teema, aga esimene mõte on et ära tegele jooksujalanõudega vaid korrigeeriva trenni ja venitustega.Tundmatu kellele?
Aga muidu jah kõigepealt tuleks välja selgitada, milles skolioosi põhjus, võibolla vajad hoopis ortopeedilisi jalanõusid?!
Igasugused valud viitavad ikka sellele et tuleks mingi spetsi poole pöörduda ja harjutustega tegeleda. Kindlasti lase jalad ära mõõta, seal üks võimalik skolioosi algpõhjus.
september 11, 2011 at 9:58 p.l. #312989AlanBStard
ModeratorTundmatu kellele?Mulle
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ei hakanud guugeldama ka sest teada on et füsioterapeut on kohe siinsamas nurga taga..
september 12, 2011 at 6:46 e.l. #312998IVARK
MemberKui on selgroo kõverdus (skolioos), kas siis on jooksmine välistatud (kuna põrutab selga)? Või peaks selle küsimusega siiski arsti poole pöörduma (et oleneb kõverduse protsendist)? Kuna joosta mulle meeldib ja sooviks sellega rohkem tegelema hakata. Kunagi olen natuke jooksunud ja seljale see kuidagi siis tunda ei andnud. Samas praegu kui üle pika aja nt. pikka maad jalutada, siis selg läheb kangeks ja hakkab hiljem valutama, aga see vast iga algusega nii. Tänapäeval ju spetsiaalsed jooksujalanõud olemas, mis peaksid ka põrutust vähendama? Ei tahaks lihtsalt kasu asemel kahju teha.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Mul on ka selline diagnoos pandud, hiljem ka veel diski väljasopistus. Kirjutati välja platseeboravim glükosamiin. Loobusin sellisest ravist peagi ja nüüd teen spetsiaalseid seljaharjutusi, kuid ka jooksen kuni 5 km ja teen kergemate raskustega kükke. Piisavalt seljaharjutusi ja venitamised, nt. rippumine on palju aidanud. Nii et jookse rahulikult aga võimalusel pehmel pinnasel või kruusateel.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.