Skip to main content

Kutse “kulturismi- ja fitnessitreener I”

Avaleht » Forums » Päevakajaline » Üritused, sündmused, koolitused, eksamid » Kutse “kulturismi- ja fitnessitreener I”

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 32 total)
  • Autor
    Postitused

Tere!

Nagu ma aru saan, siis toimuvad teatud aja tagant tasemeeksamid kulturismi, fitnessi ja jõusaalitreeneri kutse omandamiseks.

Asi pakub ka endale huvi ja ootaks informatsiooni juba kutse omandanuilt, et kuidas oleks selleks eksamiks kõige mõistlikum valmistuda?

Praegu ma saan aru, et tuleks pähe ajada Spordi Üldained (I) ja hea oleks ka paar korda läbi lugeda I. Otsuse õpik? Samas, ehk kellelgi on mahti muljetada/jagada, et kuidas tema õppis või õpiks selleks eksamiks? Ehk oskab keegi midagi konkreetsemat välja tuua?

Saan aru ka, et kindlasti tulevad kõiksugu selle valdkonnasisesed koolitused abiks (ja et 60h ongi tarvilik omandada), eeskätt septembri alguses Spartas toimuv koolitus.

Ootan vastuseid

Alar
    Member

Tere!

Nagu ma aru saan, siis toimuvad teatud aja tagant tasemeeksamid kulturismi, fitnessi ja jõusaalitreeneri kutse omandamiseks.

Asi pakub ka endale huvi ja ootaks informatsiooni juba kutse omandanuilt, et kuidas oleks selleks eksamiks kõige mõistlikum valmistuda?

Praegu ma saan aru, et tuleks pähe ajada Spordi Üldained (I) ja hea oleks ka paar korda läbi lugeda I. Otsuse õpik? Samas, ehk kellelgi on mahti muljetada/jagada, et kuidas tema õppis või õpiks selleks eksamiks? Ehk oskab keegi midagi konkreetsemat välja tuua?

Saan aru ka, et kindlasti tulevad kõiksugu selle valdkonnasisesed koolitused abiks (ja et 60h ongi tarvilik omandada), eeskätt septembri alguses Spartas toimuv koolitus.

Nendest kahest raamatust saad tõepoolest baasteadmised ning vajalikud teadmised eksami edukaks sooritamiseks. Lisaks neile kahele tuleb teada ka kulturismi ajalugu, mille leiad siit lehelt vanemate artiklite alt. Alati tuleb kasuks ka lisalugemine erinevate siin lehel avaldatud artiklite näol.

Killhoven
    Member

Oot kas igaüks saab minna või peab ka esimese taseme jaoks olema töötanud treenerina vms?

Alar
    Member

Oot kas igaüks saab minna või peab ka esimese taseme jaoks olema töötanud treenerina vms?

Esimese taseme jaoks töökogemust ei nõuta.

Tänud vastamast! Samas, selliselt jääb see õppematerjal kuidagi laialivalgunuks ning tõuseb eksimisvõimalus eksamineerimisel. Ise õppisid samamoodi selleks eksamiks?

Paber ise kehtib 5.a ,jah?

Alar
    Member

Paber ise kehtib 5.a ,jah?

Tunnistus kehtib 4 aastat. Selleks, et kehtivust pikendada, tuleb käia täiendkoolitustel 60 koolitustunni ulatuses.

Alar
    Member

Tänud vastamast! Samas, selliselt jääb see õppematerjal kuidagi laialivalgunuks ning tõuseb eksimisvõimalus eksamineerimisel. Ise õppisid samamoodi selleks eksamiks?

Eksamiks valmistumisel lugesin läbi üldainete raamatu ning Otsuse raamatu, lisaks vaatasin üle ning jätsin meelde olulisemad daatumid Kulturismi ajaloost, mida käsitleti erialakoolitusel ning selles artiklis: http://www.fitness.ee/artikkel/150/kulturismi-ajaloost

Ja kuidas selle põhjal eksam läks?

Eleri
    Member
    Alar
    Member

Ja kuidas selle põhjal eksam läks?
    tomster
    Member

Kui ma õigesti mäletan, siis mõlemas osas (nii üldainete kui eriala) tegin ühe vea. Erialane küsimus oli, milline võiks olla süsivesikute ja valkude suhe treeningjärgses šeigis. Õige vastus oli 1:3. Mina vastasin midagi muud.

Kui vastus oli 1:3, siis küsiti ikka valkude ja süsivesikute omavahelist suhet, mitte vastupidi.

Archangel
    Member

Kui vastus oli 1:3, siis küsiti ikka valkude ja süsivesikute omavahelist suhet, mitte vastupidi.

Loll küsimus.

Ja veel lollim vastus…

Aga eks mingid standard vastused peab ju panema…

Alar
    Member

Jah, vabandan eksituse pärast. Küsitud oli valkude ja SV suhet ning vastuseks oli 1:3.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 32 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.