Stressimurd
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » Stressimurd
- This topic has 28 replies, 8 voices, and was last updated 13 years, 3 months tagasi by
Archangel.
-
AutorPostitused
-
oktoober 6, 2012 at 7:31 p.l. #22753
Anonüümne
GuestTere
Olen 38 aastane 52 kg kaaluv naine. Kes üritab tegeleda jooksmise õigemini sörkimisega. Mis lõppeb max peale 3 nädalat stressimurruga. 2,5 aasta jooksul olnud 2 sääreluu stressimurdu, reieluustressimurd, vaagnaluu stressimurd. Luu on hõrenemise vastu testitud kõik korras. Haiglas tehtud uuringud , kõik korras. Täna jälle peale 9 km jooksu reieluu valutab. Jooksen rahulikult, väikeste sammudega. Nüüd olen isegi jooksen max 4x nädakas ainult.Ma ei saa aru mis valesti?
oktoober 6, 2012 at 10:40 p.l. #326225Nesatur
Member4 korda nädalas pole ju “ainult”, kui sa proffisportlane pole.
Vb peaksid koormust vähendama, 9 km pole ka kõige vähem.
Ise suht koht hea sportlane, ja 9 km jooksu on päris korralik distants ikka, eriti kui seda 4 korda nädalas teha.
Siis ei pea tõesti jalad vastu.
Aga las targemad räägivad ka.
oktoober 11, 2012 at 10:44 p.l. #326720AlanBStard
ModeratorLuu on hõrenemise vastu testitud kõik korras. Haiglas tehtud uuringud , kõik korras.
Eesti meditsiin?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Enamik luid tugevdavaid ravimtaimi on Eestis keelatud aga Cissus peaks olema veel lubatud, hangi seda.
Joosta loomulikult mõnda aega ei saa.
oktoober 12, 2012 at 5:03 e.l. #326727gmaster
Membersööd ka?
oktoober 12, 2012 at 10:22 e.l. #326750ROtter
MemberTere
Olen 38 aastane 52 kg kaaluv naine. Kes üritab tegeleda jooksmise õigemini sörkimisega. Mis lõppeb max peale 3 nädalat stressimurruga. 2,5 aasta jooksul olnud 2 sääreluu stressimurdu, reieluustressimurd, vaagnaluu stressimurd. Luu on hõrenemise vastu testitud kõik korras. Haiglas tehtud uuringud , kõik korras. Täna jälle peale 9 km jooksu reieluu valutab. Jooksen rahulikult, väikeste sammudega. Nüüd olen isegi jooksen max 4x nädakas ainult.Ma ei saa aru mis valesti?
Kaua võib pead vastu kivi peksta, saamaks aru, et kivi on tugevam?
Joostes lööb inimene jalgu vastu maad jõuga, mis ületab 2 – 3 korda tema kehakaalu. 1,5 km läbimisel teeb see 2000 korda, s.t. 50 kg kaaluval inimesel langeb jalgadele jõud, mis on 300 tonni.
Vigastuste ennetamiseks:
– treeningkoormus peab vastama jooksja võimetele
– organismile tuleb anda taastumiseks küllaldaselt aega
Alati on kriitilised treeninguga alustamise esimesed kuud peale pausi – sest lihased, liigesed, kõõlused ja sidemed pole jõudnud veel koormusega harjuda.
Ülekoormusvigastuste ärahoidmiseks peab jooksja kasutama spetsjooksususse (suvaline toss ei kõlba), joosta ei tohi asfaldil.
Kui sellest ei piisa vigastuste ära hoidmiseks, siis tuleb ala vahetada, sest südamele on ükskõik, millest ta oma koormuse kätte saab – kas ujumisest, jalgrattasõidust, suusatamisest, sõudmisest, raskest füüsilisest tööst.
oktoober 12, 2012 at 10:37 e.l. #326754Sarge
Membersööd ka?
Endal sama küsimus.
oktoober 12, 2012 at 12:58 p.l. #326764AlanBStard
ModeratorKaua võib pead vastu kivi peksta, saamaks aru, et kivi on tugevam?
Joostes lööb inimene jalgu vastu maad jõuga, mis ületab 2 – 3 korda tema kehakaalu. 1,5 km läbimisel teeb see 2000 korda, s.t. 50 kg kaaluval inimesel langeb jalgadele jõud, mis on 300 tonni.
Vigastuste ennetamiseks:
– treeningkoormus peab vastama jooksja võimetele
– organismile tuleb anda taastumiseks küllaldaselt aega
Alati on kriitilised treeninguga alustamise esimesed kuud peale pausi – sest lihased, liigesed, kõõlused ja sidemed pole jõudnud veel koormusega harjuda.
Ülekoormusvigastuste ärahoidmiseks peab jooksja kasutama spetsjooksususse (suvaline toss ei kõlba), joosta ei tohi asfaldil.
Kui sellest ei piisa vigastuste ära hoidmiseks, siis tuleb ala vahetada, sest südamele on ükskõik, millest ta oma koormuse kätte saab – kas ujumisest, jalgrattasõidust, suusatamisest, sõudmisest, raskest füüsilisest tööst.
Löögid on luude massi ja tugevuse säilitamiseks väga olulised, jalgrattasõit seepärast vähendab luumassi.
Aga see piir, kustmaalt löögid enam ei kasvata vaid pidev põletik lammutama hakkab, sõltub anaboolsetest teguritest. Neegritel ja noortel on see piir palju kaugemal.
Kui see piir tuleb vastu koormusel, mis tundub liiga madal, siis tasub seda pigem kaugemale nihutada, mitte koormust vältima hakata. Kõrgemas vanuses kipub luu üldse igalt poolt resorbeeruma, sh koljust ja lõualuudest, nii et ma ütleks et luu ainevahetuse parandamisega tegelemine on lausa hädavajalik.
oktoober 12, 2012 at 12:59 p.l. #326765AlanBStard
Moderatorsööd ka?
+2
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 12, 2012 at 1:13 p.l. #326768ROtter
MemberLöögid on luude massi ja tugevuse säilitamiseks väga olulised, jalgrattasõit seepärast vähendab luumassi.
Aga see piir, kustmaalt löögid enam ei kasvata vaid pidev põletik lammutama hakkab, sõltub anaboolsetest teguritest. Neegritel ja noortel on see piir palju kaugemal.
Kui see piir tuleb vastu koormusel, mis tundub liiga madal, siis tasub seda pigem kaugemale nihutada, mitte koormust vältima hakata. Kõrgemas vanuses kipub luu üldse igalt poolt resorbeeruma, sh koljust ja lõualuudest, nii et ma ütleks et luu ainevahetuse parandamisega tegelemine on lausa hädavajalik.
Niiet peksame pead edasi vastu kivi.
oktoober 12, 2012 at 1:56 p.l. #326776-Egert
Member
oktoober 12, 2012 at 1:59 p.l. #326779JungaTroll
MemberEhk mõtled jooksutehnika muutmisele?
Aega läheb paar aastakest, kuid edasi saab lõpuks normaalselt jooksma hakata:
http://www.amazon.com/Born-Run-Hidden-Superathletes-Greatest/dp/0307279189
oktoober 12, 2012 at 2:16 p.l. #326782AlanBStard
ModeratorNiiet peksame pead edasi vastu kivi.
oktoober 12, 2012 at 2:34 p.l. #326785ROtter
MemberKõiki luid ikka peksta ei jõua ja peksmine kehvas anaboolses olukorras väga ei toimi ka, tekivad hoopis stressimõrad ja luuresorptsioon.
Sellele ma viitangi, et on effektiivsemaid meetodeid:
http://www.livestrong.com/article/486880-bodybuilding-bone-size/
oktoober 12, 2012 at 3:01 p.l. #326788AlanBStard
ModeratorJõutreeningul samad probleemid tegelikult, vanast peast kaldub lihas treeningule vastama liigse põletiku ja armistumisega, ikka tuleb keha biokeemiat ka muude vahenditega toetada.
Ja ka jõutreening kaldub mõjutama ainult tööd tegevaid luid, teisi on ka vaja toetada.
oktoober 12, 2012 at 3:10 p.l. #326790ROtter
MemberJõutreeningul samad probleemid tegelikult, vanast peast kaldub lihas treeningule vastama liigse põletiku ja armistumisega, ikka tuleb keha biokeemiat ka muude vahenditega toetada.
Ja ka jõutreening kaldub mõjutama ainult tööd tegevaid luid, teisi on ka vaja toetada.
Keegi ei soovitagi ainult biitsepsit pumbata, loomulikult on paremad baasharjutused, kus töötab kogu keha.
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.