Aeroobne.
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » Aeroobne.
- This topic has 6 replies, 5 voices, and was last updated 14 years, 8 months tagasi by
daemonium.
-
AutorPostitused
-
mai 16, 2011 at 9:52 e.l. #22688
Anonüümne
GuestTere.
Nimelt küsimus seisneb selles, et enamus jõusaali kavades on ettenähtud, et aeroobset trenni teeks peale kava lõpetamist, aga kas on mõttet teha aeroobset trenni enne jõutrenni ja kuidas see mõjutab edasise trennikäigus jõunäitajaid.
Ja lisaks kindlasti olete kuulnud sellistes laiadest vöödest mis pannakse vöökoha ümber ala suurendab rasvapõletust või siis vähemalt nagu olen kuulnud, tean rasva ei ole võimalik põletada erinevates keha piirkondades vaid on võimalik langetada keha üldist rasva % õige toitumis abil, aga siis tekkib küsimus mille jaoks need vööd ?
mai 16, 2011 at 11:09 e.l. #302446priit002
MemberNeed vööd on selleks et raha teenida rumalate inimeste pealt. Ja aeroobset trenni tehakse tavaliselt eraldi päeval mitte pärast trenni. Jõutrennile eelneb ikka soojendus ja järgneb selline mahajahtumine, mida sina pead vist aeroobseks trenniks. See on tavaliselt mõeldud 10 minutit ratast ja venitused, kas sa pead seda aeroobseks peale jõusaali?
mai 16, 2011 at 11:12 e.l. #302447Risto Uuk
MemberTere.Nimelt küsimus seisneb selles, et enamus jõusaali kavades on ettenähtud, et aeroobset trenni teeks peale kava lõpetamist, aga kas on mõttet teha aeroobset trenni enne jõutrenni ja kuidas see mõjutab edasise trennikäigus jõunäitajaid.
Miks üldiselt soovitatakse aeroobset trenni peale jõutreeningu tegemist, on ilmselt seotud sellega, et jõutreening on raskem ja sellistes kavades üldiselt ka prioriteetne. Ilmselt tahetakse, et aeroobne treening jõutreeningu sooritusvõimet ei segaks.
Ma lugesin hiljuti huvitavat uuringut: http://journals.lww.com/nsca-jscr/Abstract…_Ups.98836.aspx
Siin võrreldi, mis juhtub jõunäitajatega, kui teha kõigepealt 20 minutit aeroobset, siis spetsiifilist jõutreeningu soojendust ja alles siis jõutreeningut vs sama ilma aeroobse treeninguta. Tuleb välja, et jõunäitajad olid suuremad, kui tehti 20 minutit aeroobset ka veel enne treeningut.
Ma ütleksin, et loomulikult oleneb kõik sellest, milline su aeroobne treening välja näeb — milline kestus ja intensiivsus –, aga üldiselt, miks mitte teha seda ka enne jõutreeningut. Ma arvan, et 10-20 minutit sõudmist või rattasõitu enne jõutreeningut on väga hea.
mai 16, 2011 at 11:22 e.l. #302449AlanBStard
ModeratorSuvel rattaga trenni sõita peaks täitsa ok olema.
mai 16, 2011 at 11:26 e.l. #302451gmaster
MemberMa ütleksin, et loomulikult oleneb kõik sellest, milline su aeroobne treening välja näeb — milline kestus ja intensiivsus –, aga üldiselt, miks mitte teha seda ka enne jõutreeningut. Ma arvan, et 10-20 minutit sõudmist või rattasõitu enne jõutreeningut on väga hea.Ilus soojendus, aga aeroobseks seda küll nimetada ei julgeks.
Kusjuures olen ka märganud, et 45min sõudmine enne jõutrenni mu jõunäitajaid ei muuda (vähemalt praegusel juhul, kui peale aeroobset 1 kehaosa)
Imevööd on BS.
mai 16, 2011 at 11:30 e.l. #302453AlanBStard
ModeratorIlus soojendus, aga aeroobseks seda küll nimetada ei julgeks.Kusjuures olen ka märganud, et 45min sõudmine enne jõutrenni mu jõunäitajaid ei muuda (vähemalt praegusel juhul, kui peale aeroobset 1 kehaosa)
Imevööd on BS.
Äkki sul lihtsalt polegi jõudu
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Imevöö on hea küll kui seest johimbiiniga kokku määrida.
mai 16, 2011 at 11:35 e.l. #302456daemonium
MemberÄkki sul lihtsalt polegi jõudu
No see,et trenni – eriti jõutrenni – teevad ainult nõrgad ,on ju üldtuntud fakt ,
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.