Svung ja vigastused
Avaleht » Forums » Treening » Muud spordialad » Svung ja vigastused
- This topic has 21 replies, 12 voices, and was last updated 15 years, 9 months tagasi by
matti.
-
AutorPostitused
-
aprill 17, 2010 at 3:24 p.l. #22546
Sadist2
MemberTervist!
Mul on hetkel väikesed probleemid õlgadega (vahest pitsuv effekt) ja ma tunnen, et selles on süüdi svung.
Kunagi varem tegin ma ka svungi ja ühel päeval algasid mul probleemid õlgadega ning siis ma lõpetasin selle harjutuse sooritamise.
Mõni aeg olid õlad enam-vähem korras ja ma otsustasin uuesti svungida ning tulemuseks oli 2 nädala pärast uuesti valusad õlad
Võimalik, et süüdi on trapetsi tegemine kangiga, sest just peale seda algas see pitsumine svungi tegemisel.
Mis te arvate, kas süüdi võivad olla need harjutused ?
Kuidas võiks leevendada õlgade vigastusi või parem neid ära hoida ?
Ma üldse imestan, et nt rammumehed teevad palgiga surumisi suurte raskustega ja neil neid vigastusi nagu polegi. (vähemalt pole kuulnud)
aprill 17, 2010 at 3:38 p.l. #265444HenryP
MemberEks kõigil tuleb vigastusi ette, neist ei pääse keegi. Kuid võiksid välja ka tuua, et milles see probleem õlgadega seisneb, kas lihtsalt valutavad trenni tehes või ei saa käsi tõsta mingile kõrgusele vms. Hea ravi on lihtsalt puhkuse andmine ning mingi aja pärast vaikselt trenni peale tegemine väiksemate raskustega.
aprill 17, 2010 at 4:00 p.l. #265450Jarmo Oberst
MemberMis asi on pitsumine ?
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Miks sa teed siis selliseid harjutusi, mis sul vigastusi põhjustavad ?
aprill 17, 2010 at 5:10 p.l. #265457big poppa pump
MemberTervist!Mul on hetkel väikesed probleemid õlgadega (vahest pitsuv effekt) ja ma tunnen, et selles on süüdi svung.
Kunagi varem tegin ma ka svungi ja ühel päeval algasid mul probleemid õlgadega ning siis ma lõpetasin selle harjutuse sooritamise.
Mõni aeg olid õlad enam-vähem korras ja ma otsustasin uuesti svungida ning tulemuseks oli 2 nädala pärast uuesti valusad õlad
Võimalik, et süüdi on trapetsi tegemine kangiga, sest just peale seda algas see pitsumine svungi tegemisel.
Ma üldse imestan, et nt rammumehed teevad palgiga surumisi suurte raskustega ja neil neid vigastusi nagu polegi. (vähemalt pole kuulnud)
Guugelda “rotator cuff exercises”
Saad murest lahti
“>Aga jah, olen nõus ka Jarmoga
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aprill 17, 2010 at 6:41 p.l. #265469smack
MemberVõib olla saavad eest õlad liialt koormust, kuid trapets ning tagumised õlalihased jäävad tagaplaanile. Igatahes svungimisest pead esialgu loobuma.
aprill 17, 2010 at 7:04 p.l. #265476Alexander Andrusenko
ModeratorTervist!Mul on hetkel väikesed probleemid õlgadega (vahest pitsuv effekt) ja ma tunnen, et selles on süüdi svung.
Ma olen sulle blogis kirjutanud, milline su praeguse treeningu tulemus võib olla. Täpselt selline ta sul hetkel ongi – laguned ja tulemusi pole. Aeg on mõistus pähe võtta enne, kui hilja on.
aprill 17, 2010 at 9:29 p.l. #265497Jarmo Oberst
MemberTervist!Mul on hetkel väikesed probleemid õlgadega (vahest pitsuv effekt) ja ma tunnen, et selles on süüdi svung.
Lisaks ka seda, et olen jälginud viimasel ajal su blogi ja postitusi. Jääb selline mulje, et pead ennast targemaks kui tegelikult oled. Seda mitte halvas mõttes , kuid tegelikult nii on. Üritad asja võtta väga proffesionaalselt, samas igas asjas jääb ka vajaka. Tundub, et kipud sageli üle mõtlema, sellepärast sa ka ei arene. Võta natukene vabamalt, sul ei pea olema igasugu vigureid täis treeningkava a´la pakult tõmme, pakult surumine jne. Võta normaalne kava, mis on ennast tõestanud ja treeni selle järgi. Oled noor poiss veel ja aega trenni teha veel kõvasti.
Ära võta seda juttu kui targutamisena, vaid tee sellest omad järeldused! Edu!
aprill 18, 2010 at 8:49 e.l. #265536kuuliks
Kas sa hoiad ikka käsi ÕIGES asendis? Kõverdad ikka korralikult, mitte ei loobikangi sirge käega ja ei lase alla kukkuda.
aprill 18, 2010 at 11:19 e.l. #265573smack
MemberAusalt öeldes ma ei näe mingit põhjust, miks algaja peaks svungimisega tegema. Svung paigutab väga suure koormuse õlgadele. Mõetakam on algul püsti surumist arenda ja siis kui baasjõudu piisavalt, siis vast üle minna rohkem plahvatuslikumale harjutusele.
aprill 18, 2010 at 11:28 e.l. #265576Sadist2
MemberSelles mõttes, et kava olen ma muutnud nüüd natuke vaiksemaks, võtsin 5×5 kava ja jätsin igasugused vigurid välja
Olen juba pool kuud järjepidevalt rotator cuff harjutust teinud ja tundub, et paremaks ei lähe
Õlg valutab väga harva ja tavaelu ei sega, kuid mingi ebamugavus õlgades on ikkagi
Õla pitsumine on selline värk, mis teeb haiget ja mida saaks iseloomustada nõela torkena (õlas)
Siiani on õla pitsumine avaldunud ainult ühes suunas: näiteks kui võtan kangi, et hakata rinnalt kükkima ja kui ma olen lõpetanud ning panen kangi tagasi, siis just peale seda käib pitsumise moment läbi
Veel oli väga kergelt tunda svungi ajal paar korda
Ausalt öeldes ma ei näe mingit põhjust, miks algaja peaks svungimisega tegema. Svung paigutab väga suure koormuse õlgadele. Mõetakam on algul püsti surumist arenda ja siis kui baasjõudu piisavalt, siis vast üle minna rohkem plahvatuslikumale harjutusele.kas svung polegi püsti surumine ?
sellisel juhul teen ma püsti surumist ja rahulikult
Lisaks ka seda, et olen jälginud viimasel ajal su blogi ja postitusi. Jääb selline mulje, et pead ennast targemaks kui tegelikult oled. Seda mitte halvas mõttes , kuid tegelikult nii on. Üritad asja võtta väga proffesionaalselt, samas igas asjas jääb ka vajaka. Tundub, et kipud sageli üle mõtlema, sellepärast sa ka ei arene. Võta natukene vabamalt, sul ei pea olema igasugu vigureid täis treeningkava a´la pakult tõmme, pakult surumine jne. Võta normaalne kava, mis on ennast tõestanud ja treeni selle järgi. Oled noor poiss veel ja aega trenni teha veel kõvasti.Ära võta seda juttu kui targutamisena, vaid tee sellest omad järeldused! Edu!
Selles mõttes on sul õigus, nüüd olen ma kaotanud selle lolli idee, et peab kõike väga kiiresti saama
Niikuinii minust mingit talenti ei saa, hea oleks seegi kui ma saaks natukenegi tugevamaks
aprill 18, 2010 at 11:35 e.l. #265582Jarmo Oberst
MemberSelles mõttes on sul õigus, nüüd olen ma kaotanud selle lolli idee, et peab kõike väga kiiresti saamaNiikuinii minust mingit talenti ei saa, hea oleks seegi kui ma saaks natukenegi tugevamaks
Talendiks ei saadagi, talendina sünnitakse.
Kui sa tahad jõutõstmisega tegeleda siis kuula alessandro nõu ja alusta 10ste kordustega seerias. Tuleb põhja laduda, küll siis hiljem saad ka suuri raskuseid tõsta.
aprill 18, 2010 at 11:41 e.l. #265584Sadist2
MemberTalendiks ei saadagi, talendina sünnitakse.Kui sa tahad jõutõstmisega tegeleda siis kuula alessandro nõu ja alusta 10ste kordustega seerias. Tuleb põhja laduda, küll siis hiljem saad ka suuri raskuseid tõsta.
Aga 5×5 ei sobi ?
10-seid on mulle äärmiselt ebamugav sooritada, eriti kükis ja tõmbes
aprill 18, 2010 at 11:55 e.l. #265587inside14
Memberkas svung polegi püsti surumine ?sellisel juhul teen ma püsti surumist ja rahulikult
Annad õlale natukeseks rahu. Korrigeerid kava ja tehnikat. Alustad põhja ladumisega ja siis liigud suurtele raskustele.
aprill 18, 2010 at 11:57 e.l. #265589Jarmo Oberst
MemberAga 5×5 ei sobi ?10-seid on mulle äärmiselt ebamugav sooritada, eriti kükis ja tõmbes
Mismõttes ebamugav ? Raske ei tähenda ebamugav.
aprill 18, 2010 at 11:58 e.l. #265593inside14
MemberAga 5×5 ei sobi ?10-seid on mulle äärmiselt ebamugav sooritada, eriti kükis ja tõmbes
Mismõttes ebamugav? Kui mugavusi otsid ja ei taha pingutada siis võid kodus tugitoolis ka aega parajaks teha.
“>Jarmo jõudis ette.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.