Skip to main content

Harjutuse tehnika kontroll- eeskükk ja “good morning”

Avaleht » Forums » Spetsialistid » Küsi Teadjatelt » Küsi Spetsialistidelt » Harjutuse tehnika kontroll- eeskükk ja “good morning”

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 38 total)
  • Autor
    Postitused
    matjusm
    Member

Olen otsustanud end filmida erinevaid harjutusi sooritades sest kui kõrvalt ei vaata, siis on vahest raske aru saada kas teen õigesti või mitte.

Siin on video minust (kahjuks küll kehva kvaliteediga) good morning‘uid ja eeskükke tegemas:

Ma tahaks teada kuidas on mu tehnika ning eelkõige huvitab mind see, kas mu selg on piisavalt sirge. Ma tean et see pole ideaalne kuid küürus seljast on mu vorm ikka päris kaugel. Teadjad, laske kriitikal voolata.

EDIT: Ei hakanud uut teemat tegema nii et postitan siia ka minu katsed teha hang power snatch’e (rebimise üks variatsioon) ning peakohal kükke:

EDIT 2: Ei hakanud uut teemat tegema:

Mu retk jõusaalis kaameraga jätkub, seekord on fookuses rinnalevõtt (täpsemalt hang power clean)ning rebimistõmme. Tegelikult see rebimistõmme tuli mul väga kehvasti välja kuna tegin seda trenni lõpus kui energia ja jõud olid juba läinud kuid otsustasin ikkagi videosse lisada.

Ma panin juba ise tähele et mul on jällegi kang veidi kaugel kehast kui ma seda üles tõmban.

smack
    Member

Mõlema harjutuse puhul läks lõpus selg küüru. Ja eesküki puhul läksid põlved varvastest liiga üle. Ühesõnaga vähenda harjutuste amplituudi.

Sealt samast leidsin kohe lingi täitsa kena tehnikale:

http://www.youtube.com/watch?v=ulX9XcUqVnE…feature=related

Olen otsustanud end filmida erinevaid harjutusi sooritades sest kui kõrvalt ei vaata, siis on vahest raske aru saada kas teen õigesti või mitte.

Siin on video minust (kahjuks küll kehva kvaliteediga) good morning‘uid ja eeskükke tegemas:

Ma tahaks teada kuidas on mu tehnika ning eelkõige huvitab mind see, kas mu selg on piisavalt sirge. Ma tean et see pole ideaalne kuid küürus seljast on mu vorm ikka päris kaugel. Teadjad, laske kriitikal voolata.

Tegelikult on good morningus sul selg ikka üsna küürus. Vii tagumik rohkem taha ja hoia selg sirge. Eeskükis proovi ka keha vähem ette kallutada, siis on selg sirgem.

matjusm
    Member

Tegelikult on good morningus sul selg ikka üsna küürus. Vii tagumik rohkem taha ja hoia selg sirge. Eeskükis proovi ka keha vähem ette kallutada, siis on selg sirgem.

See selg saab mul ikka palju rohkem küürus olla kuid ok, järgmine kord panen siis sellele rohkem rõhku. Ning selles kükis on mul keha ikka üpris püstine minu arvates või peaks veel rohkem olema?

Ja eesküki puhul läksid põlved varvastest liiga üle. Ühesõnaga vähenda harjutuste amplituudi.Sealt samast leidsin kohe lingi täitsa kena tehnikale:

Mis siis on kui põlved lähevad varvastest “liiga” üle? Kui ma sügavale kükin siis on see paratamatu- muidu ma lihstalt kukuksin sellili kui mu põlved ei läheks ette.

Amplituud good morningus on vist jah mul veidi ülepingutatud.

aivo1359
    Member

Harjutusi tehes ei ole vaja muule mõtelda.Liiga rutakalt ja kontrollimatult tehtud.Esimese puhul hoiaks pea rohkem üleval ja selja sirgelt.Suurema raskusega võib kang üle pea libiseda.Kükk ei olnud kontsntreeritult tehtud ja liiga äkiliset.Negatiivset faasi teeks mina aeglasemalt!Edu.

matjusm
    Member

Harjutusi tehes ei ole vaja muule mõtelda.Liiga rutakalt ja kontrollimatult tehtud.Esimese puhul hoiaks pea rohkem üleval ja selja sirgelt.Suurema raskusega võib kang üle pea libiseda.Kükk ei olnud kontsntreeritult tehtud ja liiga äkiliset.Negatiivset faasi teeks mina aeglasemalt!Edu.

Jah, selle peale ma ei mõelnudki good morningut tehes. Nüüdsest peale ei lähe nii kaugele alla.

Ning kükivideoga oli väike konverteerimis probleem ning seega tuli see välja palju kiirem kui ta tegelikult oli (kui sa vaatad kuidas ma lõpus kangi tagasi panen siis on näha kuidas see on ebaloomulikult kiire).

4Qlimax
    Member

Sa kiirustad ! Tee rahulikumalt.

Arnie
    Member

Sa lasid Good Morningus liiga sügavale ja proovi hoida rohkem selg sirge või nõgus

Tsiteerin Jaan Salu: “Siin varitseb sportlasi aga üks oht, mitte kunagi ei tohi teha kummardusi alla paralleeli, siis lülituvad sirutajalihased välja ja aktiviseeruvad nimmelihased. See aga on ohtlik, võivad tekivad rängad seljavigastused.”

http://skjoumees.ee/westsidesaaremaa2.html

antz
    Member

Mõlema harjutuse puhul läks lõpus selg küüru. Ja eesküki puhul läksid põlved varvastest liiga üle. Ühesõnaga vähenda harjutuste amplituudi.

Sealt samast leidsin kohe lingi täitsa kena tehnikale:

Kas mulle tundub või seal videos ongi eestkükki tehes jalad väga kitsalt koos?

matjusm
    Member

Kas mulle tundub või seal videos ongi eestkükki tehes jalad väga kitsalt koos?

Sellise nurga alt filmituna on seda raske kindlaks teha. Mis sellest on kui jalad on kitsalt koos?

antz
    Member

Sellise nurga alt filmituna on seda raske kindlaks teha. Mis sellest on kui jalad on kitsalt koos?

Kui kükkid laiemalt, siis tulevad kogu jala lihased mängu ja on palju mugavam sügavale kükkida.

Mina soovitaks kükkida jalad õlgadest pisut laiemalt ja varbad kergelt välja poole suunatult, et põlv saaks liikuda normaalselt.

siin on minu silmis väga hea tehnika.

RihoK2go
    Member

Õige tehnika – rinnal kükkimine.

mirkko1
    Member

Tsiteerin kuulsa tõstja Leonid Taranenko intervjuud harjutuse ” Good Morning” tehnika kohta ( see oli ta lemmik selja harjutus). Enamus jõusaali inimesi ei tea kuidas seda harjutust tegelikult teha, et mõjutatud oleksid maksimaalselt seljasirutajad. Lükates tagumiku taha ja raskuskese kandadele mõjutate suurel määral tagareie ja tuharalihaseid. Aga siit siis mitmekorde maailmameister ja olümpiavõitja Leonid taranenko :

” I do Good Mornings with legs slightli bent. As you begin to lean over, you should feel the pressure ( your balance near the hell of the foot. Begin to straighten up as soon as the pressure nears the ball of the foot. This is very important principle when doing this exercise. But, nobody never thinks about it.”

Väga tähtis on selg sirge või isegi nõgusana hoida, aga hoidke raskuskese varvastepeal( selline tunne, et hakkate ette vajuma aga hoiate varvastega tasakaalu- puhas selg töötab. Seda on muidugi palju raskem teha kui niisama ette kallutada.

matti
    Member

Ja kes ikka Leonid Taranenko pädevuses kahtlevad, siis väike video üldsegi mitte väikese 266 kg tõuka

smack
Member

See selg saab mul ikka palju rohkem küürus olla kuid ok, järgmine kord panen siis sellele rohkem rõhku. Ning selles kükis on mul keha ikka üpris püstine minu arvates või peaks veel rohkem olema?

Mis siis on kui põlved lähevad varvastest “liiga” üle? Kui ma sügavale kükin siis on see paratamatu- muidu ma lihstalt kukuksin sellili kui mu põlved ei läheks ette.

Amplituud good morningus on vist jah mul veidi ülepingutatud.

Kui põlved läheavad varvastest liiga üle, s.t. et raskuskese on nihutatud ettepoole ehk seega läheb suur koormus põlvedele.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 38 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.