Skip to main content

jõusaali sisustus

Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » jõusaali sisustus

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 37 total)
  • Autor
    Postitused
    Anonüümne
    Guest

Tere,

Sooviksin infot kust saab osta jõusaali sisustust – lamadessurumise pinki, kükkimise pinki, hantlid, sangpommid jms.

Arx07
    Member
    rinaldo
    Member

Mõned asjad, mida sul kindlasti vaja läheb:

Kükipuur!!

Surumispink

Reguleeritava kaldega pink

Paar tavalist kangi surumispingi ja kükipuuri jaoks

Mõned hantlid 15-25kg ringis

Jalapress võiks ka olla

Võib-olla sa tead juba mida vaja on, aga igaks juhuks mainisin oma mõtted ära. Ise treenin sellises saalis, kus kükipuuri pole ja see lugu on ausalt öeldes väga mage!

matjusm
    Member

Mõned asjad, mida sul kindlasti vaja läheb:

Kükipuur!!

Surumispink

Reguleeritava kaldega pink

Paar tavalist kangi surumispingi ja kükipuuri jaoks

Mõned hantlid 15-25kg ringis

Jalapress võiks ka olla

Võib-olla sa tead juba mida vaja on, aga igaks juhuks mainisin oma mõtted ära. Ise treenin sellises saalis, kus kükipuuri pole ja see lugu on ausalt öeldes väga mage!

Kükipuur on asi milleta ükski saal pole täiuslik.

Kuid kui see kui ka reguleeritava kaldega pink on olemas, siis pole väga vaja surumispingile kulutada (oletades et tegemist on koduse saaliga). Kükipuuris saab väga kenasti rinnalt suruda.

airmax27
    Member
    MEE
    Member

hantlitega 15-25 pole pikas perspektiivis midagi teha. Pigem sinna kuni 50kg kanti

matjusm
    Member

hantlitega 15-25 pole pikas perspektiivis midagi teha. Pigem sinna kuni 50kg kanti

Kui tahad korralikku hantlikomplekti siis peab sügav rahakott olema sest neid on vaja päris palju osta. Kui materjaalsed võimed on piiratud, siis hangi kang ja korralik kogus kettaid, tuleb kindlasti odava.

MEE
    Member

Kui tahad korralikku hantlikomplekti siis peab sügav rahakott olema sest neid on vaja päris palju osta. Kui materjaalsed võimed on piiratud, siis hangi kang ja korralik kogus kettaid, tuleb kindlasti odava.

kang ja raskused ei asenda hantleid.

Vilps
    Member

kang ja raskused ei asenda hantleid.

Kui oleks kahe vahel valida, siis kindlasti kang ja raskused. Kogenud inimene, kes teab mida tahab ja mida teha, talle pole vajagi midagi muud peale kangi ja hunniku ketaste.

Milleks nii suuri hantleid vaja on? Mida sa teed nendega? Ma ei tea ühtegi harjutust, kus oleks vaja kasutada nii suuri raskusi ja mida ei saaks asendada kangiga. Kuni 25-30kg hantlid on kindlasti vajalikud, aga üle selle võiks juba kangi kasutada. Ma kujutan ette, et 50kg hantliga saaks teha järgmisi asju: maas surumine (võib-olla ka pingil surumine), tõmbed seljale, jõutõmme (ka sirgete jalgadega), õlakehitused. Rohkem nagu ei tule meelde eriti. Surumist saaks kindlasti asendada kangiga. Hantliga tõmmete asemel saaks teha tõmbeid kangiga, jõutõmme ja õlakehitused samuti kangiga. Kui kang ja raskused on olemas, siis suured hantlid ei ole minu arust tingimata vajalikud – saab vabalt ilma hakkama.

MEE
    Member

Milleks nii suuri hantleid vaja on? Mida sa teed nendega? Ma ei tea ühtegi harjutust, kus oleks vaja kasutada nii suuri raskusi ja mida ei saaks asendada kangiga. Kuni 25-30kg hantlid on kindlasti vajalikud, aga üle selle võiks juba kangi kasutada. Ma kujutan ette, et 50kg hantliga saaks teha järgmisi asju: maas surumine (võib-olla ka pingil surumine), tõmbed seljale, jõutõmme (ka sirgete jalgadega), õlakehitused. Rohkem nagu ei tule meelde eriti. Surumist saaks kindlasti asendada kangiga. Hantliga tõmmete asemel saaks teha tõmbeid kangiga, jõutõmme ja õlakehitused samuti kangiga. Kui kang ja raskused on olemas, siis suured hantlid ei ole minu arust tingimata vajalikud – saab vabalt ilma hakkama.

minu kogemus on selline, et näiteks selja trennis kui teha kangiga või masinal siis kasutad mõlemat kehapoolt paralleelselt, aga tugevam pool kipub üle kompenseerima. Seega olen üle läinud hantlitele, kus iga kehapool saab just vastava koormuse, mitte ei ole ülekompenseeritud. Samas noh, ma teen jõudu – ma ei aja lihaseid taga..

Eraldi raskused ja kang omavahel annavad parema tulemuse IMO kui lihtsalt suuremate raskuste puhul üle minna kangile (paralleelsooritus).

Nojah, eks see oleneb eesmärgist. Jõutõstmises on kõik liigutused sümmeetrilised, seega ei ole mõtet keskenduda sellele, et mõlemad kehapooled eraldi koormuse saaksid. Tähtis on see, et nad koos maksimaalset raskust suudaksid tõsta. Olenemata sellest, milline pool on tugevam, peab surumine (või kükk või tõmme) olema sümmeetriline ja ühtlane – ei tohi välja sirutada ühte käsi varem kui teist jne.

daemonium
    Member

Aga sa proovi teha surumist kahe 50kg-se hantli ja seejärtl 100kg kangiga ja võrdle.

See on selge, et kahe 50kg hantliga on raskem suruda kui ühe 100kg kangiga. Aga mida see tõestab?

daemonium
    Member

See on selge, et kahe 50kg hantliga on raskem suruda kui ühe 100kg kangiga. Aga mida see tõestab?

… seda,et kaasab rohkem lihaseid,seega on efektiivsem,

Autor
    Postitused
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 37 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.